Un bărbat are două încercări să ghicească parola care îi poate aduce 230 de milioane de euro.

Un bărbat are două încercări să ghicească parola care îi poate aduce 230 de milioane de euro.

Ai crede că dacă ai avea 7002 bitcoini(230 Milioane de euro) într-un portofel digital, ai fi cel mai fericit om de pe planetă. Dar nu e așa pentru Stefan Thomas, un programator care a primit această sumă fabuloasă în 2011, când a făcut un videoclip despre criptomonede. Problema e că a uitat parola portofelului și nu mai are nicio idee cum să o recupereze.

Asta este videoclipul făcut te Thomas:

Nu e glumă, băiatul ăsta are 230 de milioane de euro blocați într-un stick USB și nu poate să-i atingă. Și nu e singurul.

Se pare că există mii de oameni care au pierdut accesul la averile lor virtuale, fie din cauză că au uitat parolele, fie din cauză că au aruncat sau pierdut dispozitivele de stocare. Asta înseamnă că aproximativ 20% din toți bitcoinii existenți sunt inaccesibili, potrivit unui studiu realizat de firma de date Chainalysis.

Dar să revenim la cazul nostru. Stefan Thomas a încercat de opt ori să introducă parola corectă, dar fără succes. Mai are doar două încercări, după care portofelul se va șterge automat și va lua cu el toți banii. Nu vă imaginați că e vorba de o parolă simplă, gen 1234 sau numele câinelui. E vorba de o parolă de 64 de caractere, pe care a generat-o cu un program special și pe care a scris-o pe o foaie de hârtie, pe care a pierdut-o. Da, știu, e de râs și de plâns în același timp.

Ledger Nano X 1

Dar nu totul e pierdut. Există niște companii care se ocupă de recuperarea criptomonedelor blocate în portofele digitale. Una dintre ele, Unciphered, susține că a reușit să spargă o încuietoare similară cu cea a lui Thomas și că îi poate ajuta pe cei aflați în situația lui. Ei i-au trimis o ofertă programatorului, dar acesta a refuzat-o. De ce? Pentru că are deja contracte cu alte două companii care încearcă să rezolve problema.

Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă că averea va fi o așteptare lungă. „Este posibil ca actuala echipă să decidă să subcontracteze Unciphered dacă consideră că aceasta este cea mai bună opțiune.

Dar cât timp mai are la dispoziție? Nu se știe exact, dar se pare că nu mult. Bitcoinul este o monedă volatilă, care poate să crească sau să scadă drastic în valoare în orice moment. Dacă Thomas nu își recuperează banii în curând, s-ar putea să rămână cu un portofel cu o valoare mult mai mica sau mai mare? Sau, mai rău, cu un portofel gol de tot.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Producătorul de telefoane mobile robuste Caterpillar și Motorola Defy intră în faliment

UE înregistrează o creștere a vânzărilor de mașini electrice

SUA vrea să ia de la Binance peste 4 miliarde de dolari

Oligarhii Ruși nu au eșuat atât de mult încât să-l convingă pe Putin să oprească războiul

TikTok: platforma de socializare unde banii curg ca apa

Calculator TVA

Ce este Cardul Curve? Ghid complet 2024 si Bonus de inregistrare.

O afacere de milioane de dolari s-a transformat într-un eșec uriaș pentru NFT

Revolut îți dă mai mult decât bani. Descoperă serviciul mobil care te conectează la lume.

Yellow SiC:Un startup german în vârstă de 65 de ani a găsit cea mai ieftină sursă de hidrogen

Parere TEMU: Cum mi-a fost cu aplicația de cumpărături care te lasă mască!

De ce Apple nu mai este cea mai valoroasă companie din lume și cine i-a luat locul.