Cum a ajuns Perplexity AI să valoreze 520 de milioane de dolari cu ajutorul lui Jeff Bezos și NVIDIA

Cum a ajuns Perplexity AI să valoreze 520 de milioane de dolari cu ajutorul lui Jeff Bezos și NVIDIA

Inteligența artificială este peste tot. Nu există niciun produs sau serviciu tehnologic care să nu folosească AI într-un fel sau altul. Și totuși, startup-urile de AI nu se lasă intimidate de giganții industriei, care par să dicteze regulile jocului.

Dimpotrivă, investitorii sunt înnebuniți după startup-urile de AI care au potențialul să schimbe lumea. Un exemplu este Perplexity AI, care a reușit să atragă 73,6 milioane de dolari de la NVIDIA și Jeff Bezos, cel mai bogat om de pe planetă.

Acum, Perplexity AI valorează 520 de milioane de dolari. Nu e rău, nu?

Ce face Perplexity AI? Ei bine, ei au creat niște instrumente care îți răspund la orice întrebare ai avea, cu surse și citate la îndemână. Ei folosesc cele mai avansate modele de AI, de la OpenAI și Meta, pentru a rezuma și a genera informații.

Nu au investit prea mult în marketing, dar au avut peste 500 de milioane de cereri anul trecut. Și acum vor să angajeze mai mulți oameni, să se alăture echipei lor de 38 de persoane, pentru a-și îmbunătăți produsele. Serviciul lor web și mobil a fost vizitat de 45 de milioane de oameni în decembrie. Dar veniturile lor sunt încă modeste, doar câteva milioane de dolari pe an.

Dar șeful lor are planuri mari. El spune că ei pot concura cu cele mai bune modele de AI, pentru că le pot adapta la nevoile lor, nu pentru că le pot inventa. El vrea să dea peste cap și să domine piața căutărilor, unde Google este rege, și unde Microsoft nu se descurcă. El crede că Google va fi curând depășit și că ei sunt viitorul.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aceasta ar putea fi ultima armă magică a lui Lidl: nici măcar nu o vom observa, iată cum te vor face să cumperi mai mult.

Diferenţa dintre criptomonede şi monede digitale – Explicaţii complete

Calculator TVA

H&M dă rateuri, se schimbă șeful și se închid magazinele

Ce este Proof-of-Stake? Ghid Detaliat

Un nou record: fiecare a doua mașină vândută este un SUV în Europa

Elon Musk devine cu adevărat generos: Taie drastic prețurile la Tesla în Europa. Vezi cât a ajuns să coste un Model Y sau Model 3

Se pare că Apple va lansa un App Store separat în UE pentru a permite sideloading-ul.

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

Meta bate toate recordurile: cum a ajuns la valori istorice în 2024

Credite ipotecare: cum să faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale

UE înregistrează o creștere a vânzărilor de mașini electrice