Elon Musk și arta de a evita impozitele: Cazul Tesla

Elon Musk și arta de a evita impozitele: Cazul Tesla

Într-o dezvăluire care a stârnit valuri în lumea financiară, s-a constatat că Tesla, una dintre cele mai strălucite stele ale Silicon Valley, nu a plătit impozit pe venit timp de mai mulți ani. Mai mult, compania a beneficiat chiar de subvenții guvernamentale, o situație care ridică semne de întrebare cu privire la responsabilitatea fiscală a giganților corporativi.

Un studiu recent aruncă lumină asupra practicilor fiscale ale celor mai mari 35 de companii americane, inclusiv Tesla, în perioada 2018-2022. Conform datelor, Tesla a înregistrat profituri de 4,4 miliarde de dolari și a compensat generos directorii săi cu peste 2,5 miliarde de dolari, fără a contribui însă la bugetul de stat.

Într-un twist ironic, Tesla a primit o rambursare de taxe de 1 milion de dolari, ceea ce înseamnă că, indirect, contribuabilii au susținut financiar compania și pe directorii săi bine plătiți. În același timp, averea lui Elon Musk, CEO-ul companiei, a crescut exponențial, ajungând la peste 215 miliarde de dolari, în mare parte datorită valorii acțiunilor Tesla.

Această situație nu este unică pentru Tesla; studiul relevă că toate cele 35 de companii analizate au plătit directorii mai mult decât au contribuit la impozitul pe venit. În total, directorii au primit compensații de 9,5 miliarde de dolari, în ciuda faptului că aproape jumătate dintre companii nu au raportat profituri și au solicitat rambursări de taxe în valoare de 1,8 miliarde de dolari.

Pentru cei interesați de detalii și de analiza completă, raportul poate fi consultat aici.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Liderul OpenAI cere 7 trilioane de dolari pentru o rețea globală de fabrici de cipuri AI

iPhone pierde teren pe una dintre cele mai importante piețe de telefonie mobilă din lume

Apple îi ia locul Samsung pe piața de telefonie mobilă.

X a scăzut cu 71% de când Elon Musk a preluat conducerea.

„White Stork”, compania fostului șef al Google, ar produce drone sinucigașe pentru Ucraina.

În ciuda nebuniei AI, investitorii sunt precauți.

Google dă $350 mil. pentru gafa de la Google+.Cine ia banii

Pareri Provident: Tot ce trebuie sa stii despre serviciul de imprumut Provident in Romania.

Apple se conformează la UE, dar nu fără să își supere rivalii!

Calculator TVA

O afacere de milioane de dolari s-a transformat într-un eșec uriaș pentru NFT

Studiu deprimantă: pe TikTok sunt încet-încet mai multe reclame decât la TV.