De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

Tesla Model Y a dat clasă tuturor mașinilor din Europa în 2023. Nu doar celor electrice, ci tuturor. Un număr estimat de 254.822 de bucăți au fost vândute pe bătrânul continent, lăsând în urmă toate celelalte modele de mașini – electrice, hibride, cu benzină, cu motorină, cu ce vreți voi.

Este pentru prima dată în istorie când o mașină electrică reușește asta. Este, de asemenea, pentru prima dată când o mașină de mărime medie ia frâiele și pentru prima dată când o mașină non-europeană ia coroana în epoca modernă. Se pare că oamenii s-au îndrăgostit de Y – și acum e mai ieftin în toată Europa.

Pe locul doi s-a situat Dacia Sandero, cu 235 893 de exemplare vândute, reprezentând 97% din vânzări în UE, țările AELS (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) și Regatul Unit. Alte 3% din vânzări, care nu s-au anunțat încă, au șanse foarte slabe să schimbe clasamentul în situația actuală.

Modelul Y a fost cel mai vândut model în Europa în lunile februarie, martie, mai, iunie, august, septembrie și decembrie. În ianuarie, aprilie, octombrie și noiembrie, Sandero a fost șeful, în timp ce Volkswagen T-Roc a luat-o înainte în iulie.

Apropo de T-Roc, acesta a fost pe locul 3 tot anul, devansându-i pe Renault Clio și Peugeot 208. Toate acestea, inclusiv Sandero, sunt mașini mai mici decât modelul Y și tind să fie cele mai vândute modele tradiționale. În 2022, 208 a fost cel mai vândut, urmat de Sandero. Cu siguranță, în sfârșit, valul se întoarce în favoarea mașinilor electrice în Europa.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Calculator TVA

De ce Apple nu mai este cea mai valoroasă companie din lume și cine i-a luat locul.

Oligarhii Ruși nu au eșuat atât de mult încât să-l convingă pe Putin să oprească războiul

Cum a făcut Bhutan bani din bitcoin fără să știe nimeni

H&M dă rateuri, se schimbă șeful și se închid magazinele

Cine e Satoshi Nakamoto? Un proces din Londra ar putea lămuri misterul Bitcoin.

Se pare că Apple va lansa un App Store separat în UE pentru a permite sideloading-ul.

Merită să investești în aur? Avantaje si dezavantaje.

Amazon, gigantul comerțului online care a pus stăpânire pe Europa, ne spune câți clienți are in Eruopa.

Melodiile lui Taylor Swift și Drake au dispărut de pe TikTok

Tesla s-a prăbușit, compania de mașini electrice are probleme mari?

Aceasta ar putea fi ultima armă magică a lui Lidl: nici măcar nu o vom observa, iată cum te vor face să cumperi mai mult.