Google dă $350 mil. pentru gafa de la Google+.Cine ia banii

Google dă $350 mil. pentru gafa de la Google+.Cine ia banii

Google a recunoscut că a dat-o în bară cu site-ul său de socializare Google+, care a fost un eșec total. Pentru a scăpa de un proces de la acționarii săi, care i-au reproșat că a lăsat datele utilizatorilor la vedere, Google a acceptat să plătească 350 de milioane de dolari. Asta e suma pe care o câștigă Google într-o zi, deci nu e mare lucru.

Acordul nu e încă definitiv, mai trebuie să dea și judecătorul OK-ul, dar probabil că va fi bine. Acuzația spune că Google a aflat în 2018 că un bug de la Google+ a expus datele personale ale utilizatorilor, dar a ținut secretă problema și a făcut pe nebunul. Acționarii au zis că asta i-a făcut să piardă bani, pentru că prețul acțiunilor Alphabet a scăzut după ce s-a aflat adevărul. Ei spun că Google s-a temut de reacția publicului și a autorităților, ca în cazul Facebook cu Cambridge Analytica. Știți, când s-a aflat că Facebook a vândut datele a milioane de oameni unei firme care a făcut campanie pentru Trump.

Google zice că nu e vinovat de nimic și că nu știe dacă cineva a folosit datele în mod rău. Un purtător de cuvânt spune că Google e foarte atent la securitate și că repară orice eroare când o găsește. Cazul ăsta a fost legat de un produs care nu mai există, pentru că Google+ a fost închis în 2019, după ce nimeni nu l-a folosit. Google spune că e fericit că s-a terminat cu asta.

Ce e interesant e că în 2020 Google a făcut o înțelegere și cu utilizatorii, cărora le-a dat 7,5 milioane de dolari. Asta e suma pe care o câștigă Google într-un minut, deci e și mai mică. Procesul ăsta cu acționarii fusese abandonat în 2020, dar a fost reluat în 2021, după ce unii au făcut apel. Experții spun că majoritatea oamenilor nu se așteptau să primească vreun ban de la Google pentru asta. Avocații vor lua 66,5 milioane de dolari pentru munca lor, arată actele din instanță.

Acum câteva săptămâni, Google a rezolvat și un alt proces, în care era acuzat că a spionat milioane de oameni pe internet, chiar dacă ei credeau că sunt în modul incognito. Acolo, nu s-au dat detalii despre banii plătiți, dar probabil că au fost mai mulți decât la Google+.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PlayStation 5 depășește cincizeci de milioane de exemplare vândute în acest an

Bitcoin bate record după record. Ce se întâmplă cu criptomoneda

Halving-ul Bitcoin: Catalizator pentru marea prăbușire a criptomonedelor in viitor?

Mai ieftin decât AliExpress: Site-ul chinezesc TEMU câștigă popularitate în România.

UE propune extra garantie de 12 luni pentru produsele reparate.

Merită să cumperi acțiuni Hidroelectrica? Ghid pentru investitori

Bitcoin la Rollercoaster: Să decriptăm împreună ultimele turbulențe din lumea monedelor virtuale!

Cum a făcut Bhutan bani din bitcoin fără să știe nimeni

Se pare că Apple va lansa un App Store separat în UE pentru a permite sideloading-ul.

Aceasta ar putea fi ultima armă magică a lui Lidl: nici măcar nu o vom observa, iată cum te vor face să cumperi mai mult.

H&M dă rateuri, se schimbă șeful și se închid magazinele

Pareri Provident: Tot ce trebuie sa stii despre serviciul de imprumut Provident in Romania.