Tesla pregătește o surpriză: o mașină electrică mai accesibilă ca oricând.

Tesla pregătește o surpriză: o mașină electrică mai accesibilă ca oricând.

Tesla nu a apucat încă să lanseze pe piață noul său model de camionetă electrică, Cybertruck, dar deja are în plan un alt proiect. Este vorba de o mașină cu numele de cod “Redwood”, care ar urma să fie un crossover compact, cu un preț mult mai mic decât celelalte modele ale companiei.

Elon Musk, fondatorul și CEO-ul Tesla, a dezvăluit la o întâlnire cu investitorii din primăvara anului trecut că lucrează la două mașini noi. Atunci, el a spus că “atât designul, cât și tehnologia de fabricație sunt cu mult peste orice altceva din industrie” – dar nu a dat niciun detaliu despre cum arată sau ce performanțe au aceste mașini.

Musk a mai vorbit în trecut despre intenția de a produce o mașină care să coste sub 25.000 de dolari (9 milioane de lire sterline) – mai ieftină decât orice altă mașină Tesla de până acum. Cea mai accesibilă mașină Tesla este în prezent Model 3, care are un preț de bază de 39.000 de dolari, iar celelalte modele sunt mult mai costisitoare: Cybertruck, de exemplu, costă de la 80.000 de dolari în sus.

Nu se știe încă dacă mașina cu numele de cod Redwood va fi această mașină de 25.000 de dolari, dar scăderea recentă a prețurilor Tesla și concurența tot mai mare din partea altor producători de mașini electrice ar putea determina compania să se axeze mai mult pe segmentul mai ieftin, decât pe cel mai scump.

Dar chiar și așa, va trebui să așteptăm până când vom putea cumpăra noul model Tesla, pentru că, după informațiile care au ajuns în presă, acesta nu va fi lansat mai devreme de 2025 – și, ținând cont de istoricul de întârzieri al Tesla, cum ar fi cea de 3 ani a Cybertruck, s-ar putea să fie chiar mai târziu.

Musk ar putea oferi mai multe detalii despre noul model Tesla chiar în această săptămână, cu ocazia raportului trimestrial de astăzi.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TikTok: platforma de socializare unde banii curg ca apa

Aceasta ar putea fi ultima armă magică a lui Lidl: nici măcar nu o vom observa, iată cum te vor face să cumperi mai mult.

Un bărbat are două încercări să ghicească parola care îi poate aduce 230 de milioane de euro.

Google și Amazon taie în carne vie: sute de angajați dați afară

Un nou record: fiecare a doua mașină vândută este un SUV în Europa

Bitcoin se duce de râpă la 40.000 de dolari după ce ETF-urile i-au dat cu flit

Pareri Provident: Tot ce trebuie sa stii despre serviciul de imprumut Provident in Romania.

Elon Musk devine cu adevărat generos: Taie drastic prețurile la Tesla în Europa. Vezi cât a ajuns să coste un Model Y sau Model 3

Temu, monstrul chinez care le face viața grea magazinelor online din Romania

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

Reddit își vinde conținutul gigantului Google AI pentru 60 de milioane de dolari pe an.

Seria Samsung Galaxy S24 ar putea avea prețul seriei S23