Oligarhii ruși nu au eșuat atât de mult încât să-l convingă pe Putin să oprească războiul

Oligarhii Ruși nu au eșuat atât de mult încât să-l convingă pe Putin să oprească războiul

Cei 46 de miliardari ruși loviți de sancțiuni au pierdut doar 14% din averea lor netă de când a început invazia în Ucraina

Doar o mică parte din averea oligarhilor ruși a fost confiscată până acum de la începutul războiului din Ucraina. Bunurile înghețate până în aprilie 2023, potrivit Forbes: 124 de proprietăți în valoare de 5 miliarde de dolari, 15 iahturi în valoare de 2,9 miliarde de dolari, 11 avioane în valoare de 1,1 miliarde de dolari, pentru un total de 9 miliarde de dolari. Suma eclipsează averea combinată de 310 miliarde de dolari a celor 46 de miliardari ruși și de origine rusă sancționați.

banner

Vila sau iahtul rămâne în posesia proprietarului, dar pur și simplu acesta nu are acces la ele. Valoarea bunurilor confiscate este mai mică de atât. Dar autoritățile pot intra în posesia lor și le pot scoate la licitație. Printre acestea se numără Tango al lui Vekszelberg și iahtul Amadea al lui Kerimov – împreună cu oul Fabergé. SUA au confiscat alte nouă case din New York, Florida și Washington. Acestea au fost, de asemenea, deținute de Vekszelberg și Oleg Deripaska. Valoarea lor totală este estimată la 635 de milioane de dolari – dar aceasta este o picătură în ocean în comparație cu averile lor

În timp ce sancțiunile au avut un impact redus asupra portofelelor celor bogați, efectul lor nu este de neglijat. Atunci când se estimează valoarea lor netă, activele afectate de sancțiuni nu mai sunt incluse în total. Probabilitatea ca Occidentul să ridice vreodată sancțiunile este foarte mică.

Valoarea conturilor bancare și a participațiilor corporative înghețate este cu câteva ordine de mărime mai mare. Peste 58 de miliarde de dolari în active financiare au fost înghețate în conturile rușilor afectați de sancțiuni, și nu doar ale miliardarilor. În ciuda sancțiunilor asupra „câștigurilor lor ilicite”, oligarhii ruși sunt în continuare foarte, foarte bogați.

Potrivit calculelor, cei 46 de miliardari ruși loviți de sancțiuni au pierdut doar 14% din averea lor netă de când a început invazia în Ucraina.

Ca răspuns la sancțiuni, miliardarii ruși au angajat o armată de avocați. Douăzeci de oligarhi incriminați au făcut apel la Curtea Europeană de Justiție pentru a obține ridicarea sancțiunilor. Ceea ce este clar, însă, este că sancțiunile occidentale nu au reușit să își atingă scopul urmărit: nu le-au provocat oligarhilor suficientă durere financiară pentru a-l convinge pe Putin să oprească războiul.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recesiune in 2023. Vine criza sau putem scapa la mustata.

Pareri Provident: Tot ce trebuie sa stii despre serviciul de imprumut Provident in Romania.

Calculator TVA