gradina organica pas cu pas

PROIECTAREA GRĂDINII DE LEGUME ORGANICĂ PAS CU PAS: CUM SĂ O FACI

Proiectarea Gradinii de LEGUME organica Pas cu pas.
Andrea și-a extins treptat grădina de legume organică până la 200 de metri pătrați, pe parcursul mai multor ani. Ea a povestit experiențele sale revistei noastre.
Care sunt principalele reguli?
Merită să începeți o grădină de legume dacă vă orientați spre o agricultură ecologică, deoarece culturile chimice sunt disponibile și în magazine. Începeți cu unul sau două straturi, încet, mărind treptat suprafața, chiar și an de an. Trebuie să cunoașteți caracteristicile solului: un sol argilos, de exemplu, este mai greu de cultivat, dar reține mai bine umiditatea, iar un sol nisipos invers.
Ce face ca o grădină să fie ecologică?
Acest tip de agricultură se concentrează pe sol, care are nevoie de o hrănire constantă. Astfel, planta primește un aport constant de nutrienți, motiv pentru care sunt importante compostarea, mulcirea și cultivarea ierburilor verzi. Încercați să reciclați cât mai mult posibil înapoi în sol.
Cu ce plante ar trebui să începem?
Nu trebuie să cultivați totul deodată. Dacă puteți obține câteva legume de bază de sezon, cum ar fi ardeii, roșiile și ceapa în timpul verii, ați făcut deja un mare pas înainte. Fiți atenți la plantele pe care le puneți unele lângă altele: de exemplu, busuiocul scoate în evidență aroma roșiilor, țelina este un bun companion, în timp ce alte soiuri se îndrăgesc mai puțin între ele.
Cum programăm plantarea?
Plantați o plantă înainte și una după plantare, alături de plantele principale. Semințele unor legume pot fi semănate încă de la sfârșitul lunii februarie și au nevoie de o lună pentru a ajunge la maturitate (cum ar fi ridichile de o lună), astfel încât puteți folosi „patul” până la apariția culturilor principale. Semințele multor culturi de toamnă pot fi semănate la sfârșitul verii.
Unde să plantați?
Este o concepție greșită frecventă că un pat de semințe are nevoie de lumina soarelui din zori până la apus: cheia este să păstrați zona însorită timp de șase-opt ore, de preferință dimineața, iar apoi lumina filtrată prin coronamentul copacilor după-amiaza este cea mai bună pentru plante. Umbra de la peretele casei este mai puțin benefică.

banner

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diferite adezivi pentru orice provocare: 7 opțiuni uimitoare pentru orice proiect

Plantarea pomilor primavara! Când și cum se plantează

Ce aparat de vidat alimente ar trebui să cumpăr? Care este cel mai bun?