

Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan poate fi desertul tău preferat în doar câteva minute! Este un desert clasic românesc, care aduce aminte de copilărie.
Este perfect pentru petreceri, dar și atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva special. Rețeta este asemănătoare cu franțuzescul crème brûlée, cu o mică diferență: crème brûlée este preparată cu smântână, în timp ce la noi se folosește doar zahăr ars. Gata să încercăm? Iată cum se face!
Ingrediente
pentru blat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 75 ml lapte
- 125 g făină
- 70 ml ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
pentru cremă:
- 8 ouă
- 150 g zahăr
- 1 litru lapte
- un praf de sare
- o păstaie de vanilie sau 2 lingurițe esență
pentru caramel:
- 200 g zahăr
Pune-ți zahărul pentru caramel pe foc într-o cratiță generoasă și lăs-o la foc mic până se topește și capătă o culoare aurie, amestecând de câte ori simți că e cazul. Rotește cratița ca să se distribuie caramelul uniform pe pereți și dă-o deoparte să se întărească.
Amestecă ouăle cu zahăr, vanilie și sare într-un vas și mixeaz-le la viteză medie până se omogenizează. Adaugă laptele rece și mai mixează 1-2 min. Toarnă compoziția peste caramelul răcit și bag-o la cuptor 15 minute.
În alt bol, amestecă ouăle cu zahăr, zahăr vanilat și ulei, apoi adaugă laptele și făina cernută cu praful de copt. Toarnă blatul peste crema din cuptor și bag-o din nou la cuptor pentru încă 45 de minute sau până e gata.
Când s-a răcit, răstoarnă-o pe o tavă folosind un cuțit; blatul va fi la bază. E gata de servit după ce-a stat câteva ore la frigider.


Urmărește-ne și pe Google News