Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan. Reteta simpla.

crema de zahar ars cu blat de pandispan

Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan poate fi desertul tău preferat în doar câteva minute! Este un desert clasic românesc, care aduce aminte de copilărie.

Este perfect pentru petreceri, dar și atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva special. Rețeta este asemănătoare cu franțuzescul crème brûlée, cu o mică diferență: crème brûlée este preparată cu smântână, în timp ce la noi se folosește doar zahăr ars. Gata să încercăm? Iată cum se face!

Ingrediente

pentru blat:

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 75 ml lapte
  • 125 g făină
  • 70 ml ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru cremă:

  • 8 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 litru lapte
  • un praf de sare
  • o păstaie de vanilie sau 2 lingurițe esență

pentru caramel:

  • 200 g zahăr

Pune-ți zahărul pentru caramel pe foc într-o cratiță generoasă și lăs-o la foc mic până se topește și capătă o culoare aurie, amestecând de câte ori simți că e cazul. Rotește cratița ca să se distribuie caramelul uniform pe pereți și dă-o deoparte să se întărească.

Amestecă ouăle cu zahăr, vanilie și sare într-un vas și mixeaz-le la viteză medie până se omogenizează. Adaugă laptele rece și mai mixează 1-2 min. Toarnă compoziția peste caramelul răcit și bag-o la cuptor 15 minute.

În alt bol, amestecă ouăle cu zahăr, zahăr vanilat și ulei, apoi adaugă laptele și făina cernută cu praful de copt. Toarnă blatul peste crema din cuptor și bag-o din nou la cuptor pentru încă 45 de minute sau până e gata.

Când s-a răcit, răstoarnă-o pe o tavă folosind un cuțit; blatul va fi la bază. E gata de servit după ce-a stat câteva ore la frigider.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mucegai ascuns în casă – verificați aceste colțuri și locuri în locuința dumneavoastră!

Întreținerea gazonului primăvara – 4 puncte esentiale

Sfaturi practice si metode pentru economisirea energiei

Panou sandwich: materialul de construcție inteligent

Sistem de drenaj în jurul casei. Execuția drenajului în jurul casei

Cât de periculoase sunt pesticidele și erbicidele? Se pare că nu există o doză sigură.

Nici să nu vă gândiți să uscați hainele pe calorifer: experții avertizează

Cum să scapi de purici: Metode simple și eficiente

Cum Funcționează Dezumidificatorul: O privire detaliată

Eficiența panourilor solare în funcție de sezon

12 reguli de urmat pentru reusita prajiturilor.

Ce înseamnă ACM la centrale: ghid complet pentru înțelegerea funcționării și avantajelor