Candelabre moderne din cristal pentru amenajarea elegantă a unei locuințe

Candelabre moderne din cristal pentru amenajarea elegantă a unei locuințe

Sunt doar aparent boeme și inaccesibile pentru o gamă largă de utilizatori, candelabrele frumoase din cristal. În realitate, aceste corpuri de iluminat pot deveni soluții universale pentru spații de orice stil și destinație.

Oferta Emag

Pentru a alege corect candelabre, aplice sau veioze din cristal pentru casă, este important să cunoaștem unele caracteristici ale utilizării lor în diverse interioare. În acest articol, echipa HappyLight.ro – magazin online nișat pe comercializarea corpurilor de iluminat LED moderne – vă oferă câteva sfaturi de care să țineți cont atunci când doriți să corpul de iluminat potrivit pentru casa dvs.

Tipuri de candelabre

Probabil cel mai cunoscut și popular tip de candelabru este cel din cristal. Dacă în trecut candelabrul din cristal era un simbol al luxului și în principal un atribut al interiorului boem, astăzi un astfel de corp poate fi întâlnit atât într-o casă de lux în stil rural, cât și într-un apartament urban de tip loft. Cristalul se integrează armonios în orice stil de interior.

Producătorii în domeniul corpurilor de iluminat oferă clienților diverse colecții de lustre de tavan, din care pot alege un model pe orice gust: pentru tavan jos sau înalt, într-o execuție simplă sau cu decor masiv și stratificat, exclusiv din cristal sau în combinație cu lemn, metal, sticlă etc.

Candelabre moderne – Candelabre LED sau candelabre elegante cu cristale?

Candelabrele moderne aduc un farmec aparte în decorul interior și pot fi o alegere impresionantă pentru iluminatul livingului dvs. Când vine vorba de alegerea între candelabrele LED și cele elegante cu cristale, există câteva aspecte cheie de luat în considerare.

Candelabre LED pentru living și dormitor

Un candelabru LED este o piesă de iluminat elegantă și modernă, care utilizează tehnologia LED (Light Emitting Diode) pentru a oferi iluminat eficient din punct de vedere energetic și atrăgător într-o varietate de medii interioare. Ceea ce face special un candelabru LED este faptul că sursa sa principală de lumină este o bandă LED, în loc de becuri.

Aplice și veioze

Astfel de corpuri, de obicei, completează elementul central al sistemului de iluminat – candelabrul din cristal. Cu toate acestea, aplicele, veiozele și lămpile de podea pot fi, de asemenea, o alternativă excelentă pentru iluminatul principal în spații mici ca suprafață, care nu au nevoie de lumină artificială puternică (de exemplu, în dormitoare sau sufragerii mici).

Aplicele și veiozele ar trebui să se armonizeze cu celelalte corpuri de iluminat din interior. Este mai bine să achiziționați accesorii din aceeași colecție – astfel, probabilitatea de a greși cu designul va fi minimă. Cu toate acestea, nu ar trebui să implimentați într-o singură cameră toate tipurile posibile de corpuri de iluminat. O suprasolicitare a interiorului cu obiecte strălucitoare va afecta estetica, iar decorul din cristal va pierde farmecul său și va părea prea extravagant.

Cum să folosiți candelabrele din cristal în diferite spații

Sufrageria

Un candelabru pentru living, cu sau fără cristale, este un accesoriu ideal pentru orice locuință, indiferent de dimensiunea camerei și particularitățile interiorului. Un astfel de corp de iluminat aduce în atmosfera încăperii o senzație de ușurință, solemnitate și, desigur, lux.

La alegerea unui candelabru, ar trebui să luați în considerare înălțimea tavanului și dimensiunile generale ale camerei. Într-un spațiu generos, un candelabru cu multe rânduri din cristal va adăuga eleganță. Pentru o cameră standard ca suprafață, un candelabru cu un singur rând de cristale sau cu mai multe brațe și abajururi din cristal va ilumina eficient și plăcut încăperea.

În completarea corpului principal de iluminat din cameră, puteți instala câteva aplice de perete sau veioze. Acestea sunt de obicei amplasate în zona de relaxare, lângă canapea sau fotoliu.

Sursele ajutătoare de lumină ar trebui să se armonizeze din punct de vedere al designului cu candelabrul – elementul central.

Dormitorul

Camera de odihnă este încă un spațiu în care candelabrele pentru dormitor se potrivesc perfect. În colecțiile brandurilor moderne de corpuri de iluminat există soluții pentru spații cu orice orientare stilistică, de la baroc și art deco până la stilul high-tech și minimalist – candelabre cu led pentru dormitor.

Pentru dormitor, ar trebui să alegeți modele mai liniștite și mai sobre decât pentru sufragerie – în fond, camera este destinată odihnei, iar descoperirile de design extravagante s-ar putea să satureze în timp. Atunci când organizați iluminatul în dormitor, puteți opta pentru un singur corp de iluminat central sau să îl completați cu veioze delicate sau aplice de perete amplasate în preajma patului.

De asemenea, pentru dormitor puteți folosi și lustre led.

Bucătăria

Candelabrele de cristal pot fi utilizate cu succes și în bucătărie. Ele se potrivesc perfect cu vesela din porțelan și sticlă, precum și cu suprafețele lucioase ale mobilierului din bucătărie.

Astfel de corpuri ar trebui amplasate de preferat departe de zonele de lucru și de electrocasnice. Cel mai potrivit loc pentru ele ar fi zona de luat masa. Un candelabru modern din cristal cu mai multe nivele, montat deasupra mesei, va transforma cu ușurință întreaga atmosferă a bucătăriei într-una mai solemnă și expresivă.


În cazul în care bucătăria este mică și masa de prânz este amplasată lângă perete, candelabrul poate fi înlocuit cu două aplice de perete. Lumina difuză și moale emanată de ele va adăuga confort și căldură camerei.

Biroul

Candelabrele cu multe nivele și corpurile de iluminat cu decor fin aduc multe reflexii, ceea ce nu este prea potrivit într-un birou de lucru. Pentru acest spațiu, vor fi mai adecvate dispozitivele de iluminat de tavan clasice cu abajururi netede și forme concise – plafoniere.

Ca sursă suplimentară de lumină în birou, puteți alege să instalați un lampadar. Lampa de podea va conferi atmosferei din cameră un aer mai puțin formal, dar mai confortabil și mai primitor. Aceasta va arăta foarte potrivit atât lângă birou, cât și în zona de relaxare.

Masa de lucru este dificil de conceput fără o lampă de birou. Aceasta, de asemenea, poate avea elemente decorative din cristal, cu toate acestea, decorul în acest caz nu ar trebui să fie prea abundent. În primul rând, acest lucru poate afecta calitatea iluminării: lumina va fi refractată și va crea „jocuri”, ceea ce poate obosește ochii utilizatorului. În al doilea rând, lampa în sine poate atrage atenția, distrăgând de la sarcinile de lucru.

Holul

Un hol spațios într-o casă, cu tavan înalt este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru un candelabru modern cu cristale. În funcție de conceptul general al interiorului, aici puteți amplasa fie un candelabru cascadă cu multe elemente decorative, fie unul cu o formă neobișnuită.

Holurile apartamentelor urbane rareori pot să se „mândrească” cu spațiu și libertate de mișcare. Cu toate acestea, pentru ele este perfect realizabil să găsiți un model interesant de candelabru din cristal. În acest caz, nu ar trebui să optați pentru soluții cu mai multe nivele, deoarece acestea pot îngreuna activitățile obișnuite și pot împiedica deplasarea prin hol cu obiecte de mari dimensiuni. În schimb, un candelabru simplu tip plafonieră cu cristale se va potrivi perfect pentru iluminarea camerei.

Coridoarele lungi pot fi împodobite cu aplice de perete din cristal. Această opțiune este deosebit de potrivită pentru încăperi în care pe pereți sunt amplasate colecții de picturi, fotografii, obiecte de artă, etc.

La folosirea oricărui tip de iluminat în hol, este important să aveți grijă ca dispozitivele să nu atingă ușile dulapurilor atunci când sunt deschise. Amplasarea incorectă a corpurilor de iluminat poate duce la deteriorarea acestora și la defectarea lor.

La alegerea unui candelabru modern cu cristale trebuie să ținem cont de următoarele:

  • Când alegeți un candelabru cu decor voluminos, este important să luați în considerare înălțimea tavanului din cameră. După montarea candelabrului, trebuie să rămână un spațiu liber de cel puțin 210 cm între partea de jos a candelabrului și podea. Deasupra mesei, candelabrul ar trebui amplasat la 70-80 cm deasupra suprafeței mesei. În dormitor, candelabrul trebuie montat astfel încât atunci când stai în genunchi pe pat, să nu atingi candelabrul cu capul. Lăsați cel puțin 15-20 cm spațiu liber între vârful capului și candelabru.
  • Diametrul candelabrului ar trebui să se potrivească dimensiunilor camerei. Calcularea acestui parametru este simplă: adunați lungimea și lățimea camerei în metri și înmulțiți rezultatul obținut la 5. Cifra rezultată va fi valoarea căutată pentru diametrul minim al candelabrului.

De exemplu, calculul pentru un dormitor cu suprafața de 3×4 va fi următorul: 3+4=7; 7×5 =35cm (diametrul minim al candelabrului pentru un dormitor cu suprafața de 12mp este de 35cm).

  • Cristalul necesită o îngrijire adecvată – acest lucru trebuie să fie luat în considerare atunci când achiziționați lustre pentru bucătărie. Dacă spațiul este mic, este mai bine să optați pentru corpuri de iluminat cu formă simplă și decor minimalist, deoarece acestea vor fi mai ușor de curățat de praf și murdărie.
  • Nu spălați cristalul cu produse conținând componente abrazive. Aceste substanțe pot lăsa zgârieturi și cioburi pe elementele decorative, ceea ce înseamnă că lustrele își vor pierde rapid aspectul inițial. Pentru îngrijirea obiectelor din cristal, utilizați materiale moi, compuși speciali de curățat sau apă curată obișnuită.
  • Astăzi, candelabrele din cristal sunt accesorii foarte accesibile pentru crearea unei atmosfere de confort, farmec și lux în casă. Achiziționarea și amplasarea lor în diferite camere implică anumite detalii. Dacă luați în considerare toate aceste detalii, candelabrele din cristal pot completa armonios și sublinia cu eleganță frumusețea și originalitatea oricărui interior.

Candelabrele moderne din cristal sunt accesorii complet accesibile pentru a crea în casă o atmosferă specială de confort, șarm și lux. Achiziționarea și amplasarea lor în diferite camere trebuie făcută conform anumitor reguli. Dacă sunt luate în considerare corect toate aceste reguli, candelabrele din cristal pot să completeze armonios și să sublinieze cu efect frumusețea și originalitatea oricărui interior.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cât de des ar trebui să vă spălați lenjeria de pat – probabil mai des decât credeți

Bradul artificial – o alegere inteligentă și ecologică pentru Crăciun

Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan. Reteta simpla.