Alegerea caramizilor: Plina, cu goluri sau BCA Ytong?

Alegerea caramizilor: Plina, cu goluri sau BCA Ytong?

Atunci când ne decidem să construim, trebuie să luăm o serie de decizii. Una dintre cele mai importante dintre acestea este din ce să construim casa. Elementele de zidărie nu pot fi înlocuite ulterior, așa că luați efectiv o decizie pe viață.

Atunci când alegem tipul de cărămidă, întrebarea cheie este dacă dorim să construim fie că este vorba de un perete principal, sau de un perete despărțitor, și ce izolare fonică și termică dorim să obținem. Astăzi, există o serie de produse moderne din care puteți alege, ai căror parametri vă vor ajuta să luați o decizie. Pe lângă dimensiune și material, capacitatea portantă, rezistența la compresiune, masa termică, izolarea termică și acustică și conținutul de umiditate sunt, de asemenea, factori importanți. În general, cu cât un material de zidărie este mai greu – adică cu cât masa sa termică este mai mare – cu atât proprietățile sale de izolare fonică sunt mai bune. Această masă termică joacă, de asemenea, un rol important în amortizarea fluctuațiilor de temperatură. Anterior, aveam mult mai puține opțiuni. Casele erau construite aproape exclusiv din lut, cărămizi mici tradiționale sau chiar din blocuri de zgură. În orice caz, nu este o idee rea să fiți familiarizați cu soluțiile mai vechi, deoarece este posibil să aveți nevoie să renovați o clădire mai veche.

Cărămizi solide de adobe

Caramizi solide de adobe
Caramizi Adobe

Deși este, fără îndoială, un material de zidărie natural și tradițional, iar o casă din adobe are avantajele sale, trebuie amintit și faptul că nu este foarte rezistentă la umiditate. Se poate îmbiba ușor cu apă și își poate pierde rezistența statică.

Cărămizi pline mici

Caramida Plina
Caramida Plina

O mare parte din casele de familie in Romania au fost construite cu acest material, dar el nu mai corespunde standardelor de izolare de astăzi. Deși poate fi folosit pentru a varia grosimea pereților, dimensiunile sale mici înseamnă că necesită mai multă muncă, ceea ce crește costurile.

Caramida B30

Caramida B30 vechi


Materiale de construcție care au avut un mare succes în anii 1980. B30 cu găuri este în prezent un izolator mai bun decât cărămizile pline tradiționale.

Cărămizi ceramice

caramizi ceramice
Cărămizi ceramice

Aceste elemente de zidărie moderne și utilizate pe scară largă au, de obicei, o structură perforată și o capacitate mare de stocare a căldurii. Ele sunt, de asemenea, excelente ca structuri portante și pereți despărțitori atunci când sunt instalate corespunzător. Deoarece sunt realizate din materiale naturale, sunt, de asemenea, foarte permeabile la vapori și îndeplinesc cerințele de siguranță la foc. Cu toate acestea, avantajul construcției perforate este, de asemenea, un dezavantaj. Dacă, de exemplu, colțul unei cărămizi vechi este rupt, aceasta își pierde cel mult frumusețea, în timp ce soluțiile moderne cu cameră de aer își pierd efectul de izolare termică dacă sunt deteriorate. Ele sunt fragile, așa că există o mulțime de deșeuri în timpul construcției. De asemenea, ele își pot pierde permeabilitatea la vapori din cauza izolării termice ulterioare. Există, de asemenea, versiuni cu izolație îmbunătățită, care conțin până la de două ori mai multe goluri decât cele obișnuite, ceea ce le crește semnificativ capacitatea de izolare termică. Aceasta poate fi, de asemenea, îmbunătățită și mai mult de o cărămidă numită Thermo, care este umplută cu vată minerală în golurile sale. Din acest motiv, ele pot fi folosite pentru a construi pereți deosebit de puternici și solizi, cu o durată de viață de până la 100 de ani. În plus, întregul proces de lucru este scurtat, deoarece anumite faze de izolare pot fi evitate.

BCA Ytong

bca ytong
Ytong

Nici cărămizile Ytong nu sunt noi, ele există de aproape 100 de ani în Suedia și sunt disponibile în țara noastră de aproximativ 25 de ani, dar sunt mai puțin cunoscute decât omologii lor din ceramică. Este foarte ușoară și are o capacitate portantă excelentă în ciuda greutății sale. Poate fi modelat și tăiat foarte ușor, fără risipă, și, prin urmare, produce mai puține deșeuri. De asemenea, suprafața sa vă ajută să folosiți mai puțin mortar și tencuială. Dar poate că unul dintre cele mai importante avantaje ale sale este că nu necesită o izolație suplimentară. Astfel, deși Ytong este mult mai scumpă decât cărămizile ceramice, dacă scădeți costul izolației, diferența dintre cele două tipuri se echilibrează. Bineînțeles, acest element de construcție are și dezavantaje. Capacitatea sa de a stoca căldură este mult mai slabă decât cărămida tradițională și, de asemenea, este mult mai puțin izolat fonic. În plus, structura sa mai slabă face foarte dificilă instalarea de rafturi și dulapuri în interior.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Catedrala Mantuitorului din Aix-en-Provence

Se poate planta în timpul verii? Află răpsunsul!

Tratamente de primăvară la pomii fructiferi. Stropirea pomilor primavara.

Cum sa depozitezi corect alimentele in congelator. Ce alimente poți congela?

Cum aleg drujba potrivită:electric sau pe benzina? Avantaje si dezavantaje.

Ce este o fosă septică și cum funcționează?

Ce înseamnă ACM la centrale: ghid complet pentru înțelegerea funcționării și avantajelor

Diferite adezivi pentru orice provocare: 7 opțiuni uimitoare pentru orice proiect

12 reguli de urmat pentru reusita prajiturilor.

Cât de periculoase sunt pesticidele și erbicidele? Se pare că nu există o doză sigură.

Merită să achiziționezi un purificator de aer?

Miracolele din bobul verde. Mazarea: Beneficiile Gustoase și Sanaționale