Atunci cand auzi de floarea patimilor, poate ca primul lucru care iti vine in minte este un buchet de flori frumoase si cu parfum. Dar aceasta planta este mult mai mult decât o simpla floare uscata sau un buchet de flori. Floarea patimilor este o lantă ornamentală, comestibilă și chiar vindecatoare. Dacă vrei să aflui mai multe despre aceasta plantă miraculoasă, continua sa citesti.
Plantă ornamentală
Floarea patimilor este cunoscută pentru frumusețea sa și aspectul său colorat. Emerge prin înflorirea unor frunze care cresc în formă de cord sau lant, pentru a forma o floare ce se deschid într-o culoare diferită (de la albastru la violet). Potrivit unor antici, locuitorii din antichitate, foloseau suporturile din floarea patimilor pentru decorarea casei și a obiectelor foarte vechi.
Ceea ce și mai interesant despre floarea patimilor este faptul că florile sale sunt foarte rezistente. Se poate usca și conserva aproape de orice și apoi pusa înapoi pe frunzele sau lanturile sale.
Comestibila
Din extremitatea frunzelor și florilor, se poate produce salată uscată sau murată. De asemenea, se poate folosi la aperitive sau salate de primăvară sau chiar se poate folosi la prepararea unor pastă de înfășurare. Se poate folosi și pentru a adăuga culoare și gust unei rețete.
Vindecătoare
Din vechime, floarea patimilor a fost folosită ca ingredient medicinal. Se spune că acestea pot fi folosite pentru a trata durerile musculare, a schimba durerile menstruale, iar popular se știe că poate cauza transpirație și poate reduce temperatura corpului.
De asemenea, pot fi folosite pentru a trata diferite probleme digestive, cum ar fi constipația, diareea sau febra. Pot fi, de asemenea, folosite pentru a trata afecțiunile respiratorii, cum ar fi tusea și astmul.
Concluzie
Floarea patimilor nu este doar o simpla floare uscata sau un buchet de flori. Această plantă miraculoasă poate fi folosită și ca lant ornamental, și ca producător de alimente și chiar ca medicament. Cu toții ar trebui să profite de beneficiile pe care le oferă floarea patimilor și să respecte întotdeauna culturile și tradițiile asociate acestei plante compuse.


Urmărește-ne și pe Google News