Nici să nu vă gândiți să uscați hainele pe calorifer: experții avertizează

Nici să nu vă gândiți să uscați hainele pe calorifer: experții avertizează

 Astăzi vreau să vă spun de ce nu e bine să vă uscați hainele pe calorifer, așa cum fac mulți dintre voi iarna. E o greșeală care vă poate afecta sănătatea, și vă explic imediat de ce. 😉

Când e frig afară, nu prea ai cum să îți usuci hainele la soare, așa că le aduci în casă. Și ca să se usuce mai repede, le pui pe calorifer, nu-i așa? Ei bine, nu ar trebui să faci asta, pentru că așa creezi condițiile perfecte pentru mucegai. Da, da, mucegai, ăla care îți face rău la plămâni și la nas.

Experții spun că mucegaiul se dezvoltă în locuri umede și calde, ceea ce înseamnă că hainele ude de pe calorifer sunt un adevărat paradis pentru el. Și nu numai că îți murdărește hainele, dar îți crește și umiditatea din casă cu până la 30 la sută. Asta înseamnă că aerul pe care îl respiri e plin de ciuperci și bacterii, care îți pot provoca infecții și alergii.

“Majoritatea dintre noi nu avem probleme cu mucegaiul, pentru că suntem imuni sau avem un sistem imunitar puternic”, spune David Denning, un profesor de la Universitatea din Manchester. Dar dacă ai astm sau o imunitate scăzută, atunci mucegaiul îți poate face mult rău. De aceea, cel mai bine e să îți usuci hainele într-un uscător de rufe sau într-o cameră bine aerisită, departe de dormitor sau de sufragerie”, relatează Mirror.

Deci, dragii mei, nu mai uscați hainele pe calorifer, pentru că nu vă face bine. Mai bine investiți într-un uscător de rufe sau într-un dezumidificator, care vă scapă de umiditate și de mucegai. Sau, dacă nu aveți bani de așa ceva, atunci uscați-vă hainele în balcon sau în baie, și deschideți geamul cât mai des. Sănătatea voastră e mai importantă decât hainele uscate!

Voi ce părere aveți despre acest subiect? Vă uscați hainele pe calorifer sau nu? Ce alte sfaturi aveți pentru a preveni mucegaiul? Scrieți-mi în comentarii, și nu uitați să dați like și share la articol! 😊

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cand se planteaza trandafirii? Perioade,condiţii,îngrijire.

Cum aleg drujba potrivită:electric sau pe benzina? Avantaje si dezavantaje.

Floarea patimilor – planta ornamentala, comestibila si vindecatoare

Te-ai întrebat vreodată cât de murdare sunt aceste 6 lucruri? Motivul pentru care trebuie să le spălați înainte de a le folosi te va surprinde

Economisirea energiei cu ajutorul ferestrelor și jaluzelelor

Cum să alegem un robot de tuns gazon: aflați ce parametri sunt importanți!

Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan. Reteta simpla.

Sfaturi mici pentru o încălzire eficientă

Sistem de drenaj în jurul casei. Execuția drenajului în jurul casei

Tratamente de primăvară la pomii fructiferi. Stropirea pomilor primavara.

Beneficiile unei case curate.

Cum să scapi de purici: Metode simple și eficiente