Cum să alegem un robot de tuns iarba aflați ce parametri sunt importanți!

Cum să alegem un robot de tuns gazon: aflați ce parametri sunt importanți!

Roboții de tuns gazon devine încet, dar sigur, parte din grădina casei noastre. Dacă ați văzut una, probabil că v-ați întrebat cât timp ați putea economisi. Știți cât costă și la ce să fiți atenți atunci când o cumpărați?

Prețul roboților de tuns gazon a scăzut semnificativ în ultimul an, dar încă ajunge la 3-4000 RON pentru majoritatea modelelor. Dacă vreți să cumpărați ce e mai bun, fiți atenți!

banner

Principiul de bază al unei roboți de tuns gazon

Robotul de tuns gazon este acționat de un motor electric conectat la o baterie. Zona de lucru este delimitată de cabluri de joasă tensiune, pe care trebuie să le instalați singur. În acest fel puteți delimita zona în care va tunde roboțelul. Astfel, se evită ca robotul de tuns iarba să taie flori sau legume. Modelele mai scumpe pot avea și un sistem GPS!

Încărcarea roboților de tuns gazon

Incarcarea robotilor de tuns iarba
Încărcarea roboților de tuns gazon

Cele mai multe dintre roboții de tuns gazon se încarcă automat. Dacă stația de încărcare este amplasată în locul potrivit, mașina de tuns iarba va găsi stația de încărcare și va începe să se încarce singură în cazul unei întreruperi de curent. Unele roboți de tuns gazon ajung la stația de încărcare cu ajutorul unui cablu de navigație, care trebuie tras din colțul opus de sub gazon.

Timpul de încărcare variază, de asemenea, de la un model la altul. O încărcare îndelungată necesită mai mult timp pentru a tunde întreaga suprafață de gazon.

Parametrii roboților de tuns gazon

  • Mărimea suprafeței – Performanțele roboților nu sunt prea amețitoare! Producătorii aproape că nu se laudă niciodată cu acest parametru, deoarece, de obicei, acestea au o putere foarte mică. Acesta este motivul pentru care ele pot fi folosite doar pe iarba care se taie zilnic, nu pe un câmp mare! Modelul potrivit poate fi ales în funcție de mărimea suprafeței. Aceste date sunt de obicei indicate în parametrii robotului. Nu este o idee rea să supradimensionați! Dacă alegeți un robot de tuns gazon pentru o suprafață prea mică, este posibil ca acesta să nu poată face față unei suprafețe mai mari.
Marimea suprafetei pentru roboti de tuns iarba
Marimea Suprafetei
  • Performanța robotului de tuns gazon – Este posibil să aveți probleme și cu vegetația mai densă. De asemenea, ar trebui să se ia în considerare și aspectul zonei. În general, zonele cu o pantă de 20% pot fi gestionate de un robot de tuns gazon mediu. Dacă doriți să o folosiți în zone mai variate, căutați una care poate face față unor pante mai abrupte.
  • Lățimea, înălțimea și modelul de tundere – Este o idee bună să faceți mașina dvs. de tuns gazon robotizată cât mai lată posibil (adică un diametru mai mare al lamei). Acest lucru o va ajuta să termine mai repede tunderea. Din păcate, acest lucru necesită mai multă putere, ceea ce crește prețul! De asemenea, fiți atenți la cât de mică poate fi setată înălțimea mașinii de tuns iarba. Unele modele pot fi setate până la 30 mm, ceea ce pentru mulți oameni este încă foarte înalt și nu creează un efect atât de plăcut. La unele modele, înălțimea trebuie reglată cu o șurubelniță, ceea ce nu face decât să adauge o complicație inutilă. În ceea ce privește direcția și modelul de tundere, este bine ca mașina să nu tundă într-un model constant. Acest lucru va da un rezultat mai frumos.
Latimea inaltimea si modelul de tundere
Lățimea, înălțimea și modelul de tundere
  • Control și siguranță – La majoritatea roboților de tuns gazon, puteți seta ora la care acesta va funcționa. Astfel, nu veți fi deranjat atunci când sunteți acasă. Setarea simplă se poate face cu ajutorul unei tastaturi. Unele modele pot fi, de asemenea, instruite prin SMS sau printr-o aplicație. În ceea ce privește siguranța, dacă roboțelul întâlnește cu un obstacol, acesta va schimba imediat direcția. Dacă robotul se răstoarnă (de exemplu, din cauza unui copil, a unui câine sau a unei pante abrupte), motorul se va opri automat, astfel încât să nu existe răniți! Pentru a preveni furtul, roboții de tuns gazon sunt dotați cu un cod PIN, o alarmă și, la modelele mai scumpe, un dispozitiv de localizare GPS legat de stația de încărcare – astfel încât robotul să poată fi utilizat numai cu stația de încărcare furnizată.
Control si siguranta
Control și siguranță
  • Condiții de lucru și colectare a ierbii – Majoritatea roboților de tuns gazon își vor face treaba chiar și pe timp de ploaie. Cu toate acestea, merită să rețineți că iarba umedă este mai grea, astfel încât este posibil să aveți probleme la tăierea ierbii mici și dense. Roboții de tuns gazon nu au un coș pentru a colecta resturile de iarbă, deoarece aceștia taie doar o mică bucată de iarbă care crește peste noapte.

Instalarea robotului de tuns gazon

Unele magazine oferă, de asemenea, opțiunea ca personalul lor să instaleze robotul de tuns gazon la domiciliu, deși acest lucru nu este atât de dificil încât să nu poată fi făcut de oricine. Elementele de bază sunt amplasarea corectă a stației de încărcare. Aceasta trebuie poziționată astfel încât să existe suficient spațiu în jurul ei. Nu ar trebui să fie expusă la soare și nici nu ar trebui să fie amplasată în apropierea sistemului de irigare. Stația trebuie să fie conectată la o priză de 230 V.

Instalarea robotului de tuns iarba
Instalarea robotului de tuns gazon

Aceasta trebuie să fie în apropiere, deoarece nu este bine ca un aparat să fie conectat la un prelungitor pentru perioade lungi de timp. Se poate deteriora cu ușurință și poate deveni un pericol de accident. Trebuie marcate limitele în care cositoarea va tunde. Acest lucru se face cu ajutorul unor fire atașate la țăruși înfipți în pământ. Este important să aveți destule în pachetul robotului de tuns gazon.

Curățarea robotului de tuns gazon

După ce cositul este terminat, robotul trebuie curățată pentru a scăpa de excesul de iarbă, frunze și murdărie. După un timp, iarba umedă se va acumula în straturi și apoi se va întări. Dacă este neglijată, va fi mult mai greu să scăpați de ea mai târziu. O perie cu peri moi este tot ceea ce este necesar pentru curățare. Curățați cu ea toate orificiile, apoi ștergeți roboțelul cu o cârpă umedă.

Curatarea robotului de tuns iarba
Curățarea robotului de tuns gazon

Nu folosiți niciodată un aparat de spălat cu presiune, sau chiar un furtun, pentru a curăța. Apa va pătrunde apoi în interiorul mașinii și va deteriora componentele electronice. Bineînțeles, asigurați-vă că mașina de tuns gazon este oprită înainte de a începe curățarea.

Întreținerea și pregătirea pentru iarnă a robotului de tuns gazon

Cel mai adesea trebuie înlocuite lamele! Dacă aveți lame de rezervă, le puteți folosi în timp ce cele vechi sunt ascuțite și puse deoparte ca piese de schimb. Alte probleme care pot apărea sunt mai complicate și nu pot fi rezolvate acasă, deoarece robotul de tuns gazon are multe piese electronice. De asemenea, este necesar să vă asigurați că robotul va rezista pe timp de iarnă. Nu trebuie depozitată în stare descărcată sau la temperaturi foarte scăzute. Ar trebui să fie complet curățată înainte de iarnă și depozitată într-o încăpere încălzită (garaj, atelier).

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mucegai ascuns în casă – verificați aceste colțuri și locuri în locuința dumneavoastră!

Panou sandwich: materialul de construcție inteligent

Când condensează centrala termică în condensare? Cum funcționează?