Combaterea țânțarilor în mod natural: 6 plante pentru a ține la distanță țânțarii

Combaterea țânțarilor în mod natural: 6 plante pentru a ține la distanță țânțarii

Cred că suntem cu toții de acord că țânțarii sunt unul dintre cele mai neplăcute, dacă nu chiar cel mai neplăcut, fenomen al verii. Nici nu mai pot număra câte nopți de vară mi-au fost ruinate de acești mici, dar cu atât mai agresivi țânțari. Dar există soluție, și una naturală. Anul acesta am decis să nu mai depind de țânțari și să nu-i mai las să-mi strice serile de vară. Am găsit 6 plante care țin țânțarii la distanță, iar acum vi le prezint și vouă!

1: Busuioc

Pentru fanii bucătăriei italiene, printre care mă număr și eu, busuiocul este un adevărat câștigător. Nu numai că îl poți folosi în bucătărie pentru a face mâncăruri italienești delicioase, pizza și o varietate de paste, dar este și un excelent repelent pentru țânțari și muște.

banner

2: Citronela

Mirosul special al ierbii de lămâie nu este unul dintre preferatele țânțarilor, așa că poate fi folosit foarte eficient împotriva lor. De asemenea, nu numai că o poți planta ca repelent pentru țânțari, dar poți prepara un ceai din ea, care va fi bun pentru organismul tău datorită conținutului ridicat de vitamina C.

3:Cătușnică

Să nu ne îndepărtăm prea mult de ierburile din bucătărie, deoarece există și alte plante utile care țin țânțarii la distanță. În timp ce iarba pisicii, după cum îi spune și numele, ademenește pisicile, ține țânțarii și chiar șobolanii la distanță. În plus, este foarte ușor de îngrijit, poate rezista la secetă și nu are nevoie de udare constantă. La fel ca și lămâia, se face un ceai excelent.

4: Lavanda

Lavanda a devenit o floare foarte populară în ultima vreme. De obicei originară din Franța, această plantă purpurie, cu un miros plăcut, este un mare dușman al țânțarilor. Are multe efecte pozitive care o fac să merite să fie plantată, unul dintre ele fiind acela că ține țânțarii la distanță. Acoperă-ți grădina cu violet și scapă de țânțari, muște, molii, ploșnițe și purici dintr-o dată. Poți chiar să le plantezi într-un ghiveci și să le așezi pe pervazul ferestrei, dar arată foarte bine și în gradina.

5: Ienupăr

Uleiul esențial de ienupăr nu este nici el foarte popular printre țânțari, așa că îl poți folosi pentru a-i controla. Face parte din familia chiparosului, dar poate crește până la 10 metri înălțime, așa că țineți cont de asta atunci când plantați!

6: Calendula

Nu doar frumos, ci și foarte util! Pe lângă proprietățile sale antiinflamatorii, ține la distanță și țânțarii. Așadar, pe lângă tratarea erupțiilor cutanate, este bine să aveți câteva gălbenele în grădină pentru a ține țânțarii la distanță!

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să alegem un robot de tuns gazon: aflați ce parametri sunt importanți!

Cât de Eficiente sunt Panourile Solare în 2023?

Când condensează centrala termică în condensare? Cum funcționează?