Ce aparat de vidat alimente ar trebui să cumpăr?
Întotdeauna dorim să mâncăm alimente proaspete, așa că se pune întrebarea: aparat de vidat alimente ar trebui să cumpăr? Facem multe lucruri în fiecare zi pentru a ne menține sănătatea.
Introducere
Cele mai importante sunt alimentația și exercițiile fizice. Nu este ușor să obții alimente de calitate, nutritive și bogate în vitamine, un dar aparat de vidat alimente te poate ajuta să ai mereu ceva proaspăt acasă.
Cuprins
Când oamenii aud pentru prima dată cuvântul „vidat”, se gândesc adesea la anumite filme științifico-fantastice, dar tehnologia vacuumului este mai aproape de noi decât credem.
Un aparat de vidat alimente poate fi un accesoriu grozav pentru bucătăria dumneavoastră. Acesta poate fi un instrument util care poate schimba modul în care gătim și depozităm alimentele.
Aparatul de vidat alimente în vid funcționează prin extragera aerului. Esența acestei tehnici de ambalare constă în crearea unui mediu lipsit de oxigen în jurul ingredientului care urmează să fie ambalat, prin intermediul unei pompe de vacuum.
În acest fel, alimentele noastre nu sunt supuse oxidării, iar dezvoltarea bacteriilor care degradează alimentele, care altfel s-ar înmulți mai rapid într-un mediu cu oxigen, este redusă drastic.
Datorită acestei tehnici, alimentele noastre pot fi consumate de 2-5 ori mai mult timp. Cu toate acestea, este important de reținut că această tehnică reduce doar efectele nocive ale microorganismelor aerobe (microorganisme care se înmulțesc în prezența oxigenului). Microorganismele anaerobe (cele care nu au nevoie de oxigen pentru a se înmulți) pot deveni mai active.
În cazul aparatelor de vidat alimente, materia primă este plasată într-o incintă etanșă la gaze, se creează un spațiu etanș la aer în dispozitivul de ambalare, iar incinta este apoi închisă ermetic. În practică, acest lucru înseamnă că presiunea aerului este redusă la mai puțin de 0,1 bar.
Produsul ambalat în vid trebuie apoi depozitat la o temperatură cuprinsă între 0 și +4 grade Celsius.
Cele mai bune aparate de vidat alimente – TOP 3
Cel mai bun aparat de vidat aliment este ZAFIT, 175 W. Potrivit pentru majoritatea utilizatori casnici. Acest aparat de vidat alimente combină tehnologia avansată cu un design moder si ofera utliziatorului o experiență de vidare a alimentelor ușoară și confortabilă.
Există 2 tipuri de aparate de vidat alimente, în funcție de producția de ambalaje:
*Prima variantă este un aparat de vidat alimente care utilizează o pungă prefabricată (de exemplu, un sac).
*Cea de-a doua variantă este un aparat de vidat alimente care formează și dispozitivul de ambalare propriu-zis, așa-numita mașină de format, umplut și sigilat. Această tehnică este ideală pentru ambalarea în vid a brânzeturilor, jambonului, produselor avicole. În acest caz, produsul este distribuit manual și este important ca punctul de etanșare să fie menținut curat.
Ce fel de aparat de vidat alimente sa aleg?
Aparat de vidat alimente extern
-din păcate, ambalatorul cu vid extern nu este potrivit pentru ambalarea în vid a niciunui tip de lichid.
-aspiră chiar și umiditatea minimă de pe carne din punga de vid
-sunt necesare pungi speciale pentru utilizarea sa
-nu pot fi utilizate la temperaturi mai mari de 70 de grade Celsius, deoarece căldura poate elibera substanțe toxice
-potrivit pentru vidare directă
-numai pentru uz casnic
-produsele astfel ambalate pot fi păstrate timp de maximum 3-5 zile.
Aparat de vidat alimente cu cameră
-aparatele de vidat alimente cu cameră funcționează pe un principiu complet diferit, extrăgând 99,9% din aerul din pungă într-o singură mișcare, la presiune atmosferică, păstrând în același timp lichidul din interior.
-produsele ambalate în vid cu aceste dispozitive își păstrează proprietățile nutritive și prospețimea timp de 21-40 de zile după un tratament termic suficient de precis
-putem absorbi lichidul din ingrediente pentru a le trata termic sau pentru a le marina în sosuri, sosuri, uleiuri de condimente
-folosiți un aparat de vidat alimente cameră dublu sudată pentru o etanșare ermetică
-sunt capabile să extragă aer soft, ceea ce înseamnă că sunt perfecte pentru aspirarea ingredientelor mai fragile, cum ar fi peștele, legumele moi sau delicate.
Tehnologia de vid cu pulsații
-noul instrument pentru un ambalaj perfect în vid
-absoarbe complet oxigenul din produs
-indispensabil în sectorul sănătății
-revoluționează industria alimentară
-bun pentru marinare rapidă
Principalele beneficii ale aparatelor de vidat alimente sunt faptul că pot păstra alimentele proaspete pentru mai mult timp, le pot depozita mai mult timp, le pot păstra în condiții de igienă și chiar pot fi cumpărate în cantități mai mari, ceea ce reprezintă o soluție rentabilă.
Gândiți-vă la alimentele pe care doriți să le păstrați. Pentru a păstra legumele, fructele și carnea proaspete pentru o perioadă îndelungată de timp, aveți nevoie de diferite tipuri de ambalatoare în vid și pungi. Acest lucru este necesar din cauza cantității, greutății și conținutului de umiditate al alimentelor. Să analizăm obiceiurile noastre alimentare și să luăm decizii în consecință.
Urmărește-ne și pe Google News