aparat-vidat-alimente

Ce aparat de vidat alimente ar trebui să cumpăr? Care este cel mai bun?

Ce aparat de vidat alimente ar trebui să cumpăr?
Întotdeauna dorim să mâncăm alimente proaspete, așa că se pune întrebarea: aparat de vidat alimente ar trebui să cumpăr? Facem multe lucruri în fiecare zi pentru a ne menține sănătatea.

Introducere

Cele mai importante sunt alimentația și exercițiile fizice. Nu este ușor să obții alimente de calitate, nutritive și bogate în vitamine, un dar aparat de vidat alimente te poate ajuta să ai mereu ceva proaspăt acasă.

Când oamenii aud pentru prima dată cuvântul „vidat”, se gândesc adesea la anumite filme științifico-fantastice, dar tehnologia vacuumului este mai aproape de noi decât credem.

Un aparat de vidat alimente poate fi un accesoriu grozav pentru bucătăria dumneavoastră. Acesta poate fi un instrument util care poate schimba modul în care gătim și depozităm alimentele.

Aparatul de vidat alimente în vid funcționează prin extragera aerului. Esența acestei tehnici de ambalare constă în crearea unui mediu lipsit de oxigen în jurul ingredientului care urmează să fie ambalat, prin intermediul unei pompe de vacuum.

În acest fel, alimentele noastre nu sunt supuse oxidării, iar dezvoltarea bacteriilor care degradează alimentele, care altfel s-ar înmulți mai rapid într-un mediu cu oxigen, este redusă drastic.

aparat de vidat alimente
aparat de vidat alimente

Datorită acestei tehnici, alimentele noastre pot fi consumate de 2-5 ori mai mult timp. Cu toate acestea, este important de reținut că această tehnică reduce doar efectele nocive ale microorganismelor aerobe (microorganisme care se înmulțesc în prezența oxigenului). Microorganismele anaerobe (cele care nu au nevoie de oxigen pentru a se înmulți) pot deveni mai active.

În cazul aparatelor de vidat alimente, materia primă este plasată într-o incintă etanșă la gaze, se creează un spațiu etanș la aer în dispozitivul de ambalare, iar incinta este apoi închisă ermetic. În practică, acest lucru înseamnă că presiunea aerului este redusă la mai puțin de 0,1 bar.

Produsul ambalat în vid trebuie apoi depozitat la o temperatură cuprinsă între 0 și +4 grade Celsius.

Cele mai bune aparate de vidat alimente – TOP 3

Cel mai bun aparat de vidat aliment este  ZAFIT, 175 W. Potrivit pentru majoritatea utilizatori casnici. Acest aparat de vidat alimente combină tehnologia avansată cu un design moder si ofera utliziatorului o experiență de vidare a alimentelor ușoară și confortabilă.

res 75a75c664a29cdf355ecbb01a90d86cd

Aparat de vidat alimente ZAFIT 175W

Cu noul aparat de ambalare in vid ZAFITT, alimentele vor putea fi pastrate proaspete de pana la 5 ori mai mult timp.
Vidarea previne deteriorarea prematura a alimentelor si ne ajuta sa facem economie de timp si bani.
Vidarea elimina aerul si prelungeste prospetimea alimentelor depozitate in congelator, frigider sau camara.
Este ideal sa vidam fructele si legumele deshidratate pentru a le prelungi durata de viata si a ne putea bucura de ele de la o recolta la alta.
92
EXCELLENT
119 Lei261
Set Aparat de vidat alimente ZAFIT™ VID-125 Professional

Set Aparat de vidat alimente ZAFIT™ VID-125 Professional

Set Aparat de vidat alimente ZAFIT™ VID-125 Professional, furtun vidare sticle si caserole, dop pentru vidarea sticlelor, 30 cm bara de lipire, cu 5 pungi incluse, Metalic
93
EXCELLENT
199 Lei289
Aparat de vidare FoodSaver FFS016X-01

Aparat de vidare FoodSaver FFS016X-01

Aparat de vidare FoodSaver FFS016X-01, 1 viteza, 28 cm, Vidare umeda/uscata, Cutter integrat, Argintiu
95
EXCELLENT
649 Lei

Există 2 tipuri de aparate de vidat alimente, în funcție de producția de ambalaje:

*Prima variantă este un aparat de vidat alimente care utilizează o pungă prefabricată (de exemplu, un sac).
*Cea de-a doua variantă este un aparat de vidat alimente care formează și dispozitivul de ambalare propriu-zis, așa-numita mașină de format, umplut și sigilat. Această tehnică este ideală pentru ambalarea în vid a brânzeturilor, jambonului, produselor avicole. În acest caz, produsul este distribuit manual și este important ca punctul de etanșare să fie menținut curat.

Ce fel de aparat de vidat alimente sa aleg?

Aparat de vidat alimente extern

-din păcate, ambalatorul cu vid extern nu este potrivit pentru ambalarea în vid a niciunui tip de lichid.
-aspiră chiar și umiditatea minimă de pe carne din punga de vid
-sunt necesare pungi speciale pentru utilizarea sa
-nu pot fi utilizate la temperaturi mai mari de 70 de grade Celsius, deoarece căldura poate elibera substanțe toxice
-potrivit pentru vidare directă
-numai pentru uz casnic
-produsele astfel ambalate pot fi păstrate timp de maximum 3-5 zile.

Aparat de vidat alimente cu cameră

-aparatele de vidat alimente cu cameră funcționează pe un principiu complet diferit, extrăgând 99,9% din aerul din pungă într-o singură mișcare, la presiune atmosferică, păstrând în același timp lichidul din interior.
-produsele ambalate în vid cu aceste dispozitive își păstrează proprietățile nutritive și prospețimea timp de 21-40 de zile după un tratament termic suficient de precis
-putem absorbi lichidul din ingrediente pentru a le trata termic sau pentru a le marina în sosuri, sosuri, uleiuri de condimente
-folosiți un aparat de vidat alimente cameră dublu sudată pentru o etanșare ermetică
-sunt capabile să extragă aer soft, ceea ce înseamnă că sunt perfecte pentru aspirarea ingredientelor mai fragile, cum ar fi peștele, legumele moi sau delicate.

Tehnologia de vid cu pulsații

-noul instrument pentru un ambalaj perfect în vid
-absoarbe complet oxigenul din produs
-indispensabil în sectorul sănătății
-revoluționează industria alimentară
-bun pentru marinare rapidă

Principalele beneficii ale aparatelor de vidat alimente sunt faptul că pot păstra alimentele proaspete pentru mai mult timp, le pot depozita mai mult timp, le pot păstra în condiții de igienă și chiar pot fi cumpărate în cantități mai mari, ceea ce reprezintă o soluție rentabilă.

Gândiți-vă la alimentele pe care doriți să le păstrați. Pentru a păstra legumele, fructele și carnea proaspete pentru o perioadă îndelungată de timp, aveți nevoie de diferite tipuri de ambalatoare în vid și pungi. Acest lucru este necesar din cauza cantității, greutății și conținutului de umiditate al alimentelor. Să analizăm obiceiurile noastre alimentare și să luăm decizii în consecință.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cât de des ar trebui să vă spălați lenjeria de pat – probabil mai des decât credeți

Miracolele din bobul verde. Mazarea: Beneficiile Gustoase și Sanaționale

Cum Funcționează Dezumidificatorul: O privire detaliată

Diferite adezivi pentru orice provocare: 7 opțiuni uimitoare pentru orice proiect

Cât de Eficiente sunt Panourile Solare în 2023?

Panou sandwich: materialul de construcție inteligent

Problema pe timp de iarnă: condensul, în special pe geamuri

Tablouri cu Licheni si Led: Eleganta Botanica in Armonie cu Natura

Catedrala Mantuitorului din Aix-en-Provence

NU FACEȚI NICIODATĂ ACEASTĂ GREȘEALĂ CÂND TRAGEȚI APA LA TOALETĂ

Bradul artificial – o alegere inteligentă și ecologică pentru Crăciun

Nici să nu vă gândiți să uscați hainele pe calorifer: experții avertizează