Descoperă cele 5 plante minune care îți vor înfrumuseța casa și te vor scăpa de mirosurile urâte!

Descoperă cele 5 plante minune care îți vor înfrumuseța casa și te vor scăpa de mirosurile urâte!

Mirosurile neplăcute sunt o problemă constantă în majoritatea locuințelor. Dacă nu vrei să folosești produse chimice cumpărate din magazin pentru a parfuma locul, implică-ți plantele! Iată 5 plante care vor alunga mirosurile!

Mirosurile rele sunt o problemă constantă în aproape toate casele. Știi la ce mă refer, nu-i așa? Uneori este vorba de mobila veche, alteori de covoare care nu pot fi curățate, alteori de pereți umezi sau de o izolație nu prea bună. Dacă nu vrei să-ți acoperi casa cu mirosuri chimice cumpărate din magazine, folosește aceste plante care luptă împotriva mirosurilor. Păstrează-le în casa ta și vei vedea că mirosurile rele dispar aproape imediat 🙂

1. Lavanda


nu doar afară, ci și în ghivece în camera ta. Deoarece îi place multă lumină solară, este o idee bună să o ții la fereastră. Udarea este rareori necesară, are nevoie de puțină apă. Mirosul de lavandă este înțepător, curat și proaspăt, deopotrivă revigorant și calmant. Pe lângă parfumul său plăcut, are un efect de descurajare a moliilor.

2. Arbore de cafea


poate fi păstrată și ca plantă de apartament. Este, de asemenea, o plantă ideală pentru grădinarii începători, deoarece tolerează condiții simple, cum ar fi lumina slabă sau aerul uscat. Udați cu generozitate vara, dar reduceți udarea în timpul iernii. Pulverizați frunzele în mod regulat vara.

3. Lămâița


poate fi păstrată și ca plantă de apartament. Îi plac încăperile luminoase și calde, o puteți ține afară vara, dar iarna are nevoie de un loc cât mai cald în interior. Umiditatea este, de asemenea, importantă, dacă aerul este prea uscat, lămâiul își va pierde frunzele. Udați cu generozitate!

4. Iasomia


dacă este îngrijită corespunzător, va da un parfum minunat casei tale. Este o plantă populară și ușor de cultivat, cu flori albe, în formă de stea, primăvara și la începutul verii, care au un miros dulce distinctiv.
Îi place multă lumină, dar trebuie protejată de lumina directă și arzătoare a soarelui. Are o cerință moderată de căldură, dar trebuie să fii mereu atent la nevoile sale de apă, deoarece are nevoie de multă apă pentru o creștere intensă.

5. Floare de ceară


se caracterizează prin parfumul său dulce, îmbătător, de unde și denumirea de floare de miere. Floarea de ceară este una dintre cele mai frumoase plante de apartament, o specie cu creștere rapidă, târâtoare, cu un frunziș care este decorativ chiar și fără flori. Are nevoie de multă lumină iarna și vara și nu va înflori în locuri întunecate. Din cauza originii sale tropicale, preferă o temperatură uniformă de 18-25 grade Celsius, dar se dezvoltă la temperaturi mai ridicate.

+Fapte interesante despre floarea de iasomie:

  • Datorită mirosului său caracteristic floral, senzual, dar liniștitor, iasomia a devenit rapid populară în industria franceză a parfumurilor la mijlocul secolului al XVI-lea.
  • În limbile arabă și persană, este menționată ca fiind un dar de la Dumnezeu.
  • În Bangkok, Thailanda, un mănunchi de iasomie înfășurat în jurul oglinzii retrovizoare a unui taxi emană un parfum seducător.
  • În Pakistan, Indonezia și Filipine, este cunoscută ca floarea națională. Este adesea văzută la evenimente precum nunțile și înmormântările.
  • Este adăugată în săpunuri, de exemplu, pentru a conferi parfumului efecte benefice în timpul băii, asemănător cu ceaiul, potrivit Ayurveda.
  • Istoria ceaiului verde de iasomie datează din anul 1240 d.Hr. A fost pentru prima dată când au fost combinate frunzele de ceai și petalele de iasomie.
  • Este floarea „bufnițelor de noapte”, deoarece florile se descompun și își eliberează parfumul seducător doar noaptea, după apusul soarelui.
  • Deși acoperirea iasomiei cu mai multe straturi de frunze de ceai verde durează mult timp pentru ca frunzele de ceai să absoarbă parfumul de iasomie, produsul final este binecunoscutul ceai de iasomie. Florile și frunzele de iasomie sunt uneori rulate la finalul procesului pentru a produce celebrul ceai de iasomie dragon Phoenix Pearl.
  • Suprasolicitat? Vă faceți prea multe griji? Sunteți deprimat? Savurați o ceașcă de ceai de iasomie pentru a vă relaxa. Iasomia este un antidepresiv natural.
  • Este o adevărată „bombă dublă”, combinând proprietățile antioxidante ale ceaiului cu un parfum frumos și liniștitor. De obicei, este amestecat cu ceaiuri verzi sau oolong.
Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economisirea energiei cu ajutorul ferestrelor și jaluzelelor

Cât de des ar trebui să vă spălați lenjeria de pat – probabil mai des decât credeți

Află cât de des trebuie să îți speli plapuma. Te vei mira!

IKEA lansează trei noi senzori smart home: Vallhorn, Parasoll și Badring cu preturi sub 10 Euro.

Incalzire cu pompa de caldura: Tipuri, avantaje si dezavantaje

Se poate planta în timpul verii? Află răpsunsul!

Cum aleg drujba potrivită:electric sau pe benzina? Avantaje si dezavantaje.

Diferite adezivi pentru orice provocare: 7 opțiuni uimitoare pentru orice proiect

Cum să scapi de purici: Metode simple și eficiente

Când condensează centrala termică în condensare? Cum funcționează?

Sfaturi practice si metode pentru economisirea energiei

Care sunt semnele că a venit timpul să schimbi chiuveta de bucătărie?