Află cât de des trebuie să îți speli plapuma. Te vei mira!

Află cât de des trebuie să îți speli plapuma. Te vei mira!

Poate crezi că îți speli plapuma destul de des, dar te înșeli. Plapuma ta este plină de praf, celule moarte, transpirație și acarieni. Dacă nu o aerisești cum trebuie, se pot forma mucegai și bacterii în plapuma ta, ceea ce, să fim sinceri, nu e deloc igienic. Dar nu te îngrijora, există o soluție simplă: să îți speli plapuma corect și la timp. Așa vei scăpa de toate problemele.

Cât de des trebuie să îmi spăl plapuma?

Regula generală este să îți speli plapuma cel puțin de 2 ori pe an, dar dacă folosești aceeași plapumă tot anul, ar fi bine să o speli la fiecare 3 luni.

Dacă ai alergii, dacă transpiri mult noaptea sau dacă ai fost bolnav, ar trebui să îți speli plapuma mai des.

Pot să îmi spăl plapuma acasă?

Da, poți să îți speli plapuma acasă, dacă ai o mașină de spălat potrivită. Majoritatea mașinilor de spălat au un program special pentru plăpumi, care le curăță delicat și eficient.

Dar trebuie să fii atent la câteva lucruri. În primul rând, să urmezi întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă și să nu depășești temperatura recomandată. În al doilea rând, să te asiguri că plapuma ta încapă bine în mașina de spălat. Dacă plapuma e prea mare, mai bine du-o la o spălătorie.

Dacă plapuma e prea strânsă în mașina de spălat, nu se va spăla bine și se poate deteriora.

Cum se spală plapuma?

Nu contează dacă plapuma ta e sintetică sau din pene și puf naturale, important e să o speli conform instrucțiunilor, la cea mai mare temperatură permisă și să folosești detergent lichid, pentru că intră mai ușor în țesătură decât cel pudră.

După ce ai spălat-o, trebuie să o usuci bine, de preferință într-o mașină de uscat, la o temperatură joasă. Dacă nu ai mașină de uscat, poți să o pui la soare, dar ai grijă să o usuci complet. Plăpumile din pene și puf se usucă mai greu și trebuie să le întorci des.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economisirea energiei cu ajutorul ferestrelor și jaluzelelor

IKEA lansează trei noi senzori smart home: Vallhorn, Parasoll și Badring cu preturi sub 10 Euro.

Mucegai ascuns în casă – verificați aceste colțuri și locuri în locuința dumneavoastră!

Care sunt semnele că a venit timpul să schimbi chiuveta de bucătărie?

Panourile solare, o capcană pentru cei care vor să economisească energie? Un economist american a descoperit un paradox uriaș.

Tratamente de primăvară la pomii fructiferi. Stropirea pomilor primavara.

Cum să alegi cele mai bune panouri fotovoltaice pentru casa ta: un ghid complet.

Miracolele din bobul verde. Mazarea: Beneficiile Gustoase și Sanaționale

Problema pe timp de iarnă: condensul, în special pe geamuri

Nici să nu vă gândiți să uscați hainele pe calorifer: experții avertizează

Incalzire cu pompa de caldura: Tipuri, avantaje si dezavantaje

Sfaturi utile pentru curățarea pardoselii