gel de dus de casa

DIY: gel de duș și detergent de casă. Cum sa-ti faci propriul gel de dus si detergent.


Suntem în 2023 când am decis să reduc deșeurile familiei noastre prin cumpărături conștiente (și nu cumpărări) și să pornesc într-o călătorie spre un stil de viață cu zero deșeuri. Ca parte a acestui demers, am decis să-mi schimb obiceiurile de cumpărare a gelului de duș, de exemplu.

Oferta Emag

La început, mă gândeam să cumpăr un pachet mare de gel de duș, dar nici asta nu mi s-a părut foarte corect, deoarece este și o sticlă de plastic. A doua mea idee a fost săpunul, dar pur și simplu nu-mi place săpunul. Atunci mi-a venit în minte rețeta de gel de duș făcut acasă. Am vrut să o încerc imediat, deoarece era la fel de simplă ca și rețeta de detergent de rufe preparat în casă pe care o făcusem de mai multe ori până atunci.

1581358657781

Gel de duș făcut acasă


Ingredientele pentru uleiul de dus și uleiul esențial pot fi variate în funcție de necesități, astfel încât fiecare poate face un gel de duș potrivit gustului și pielii sale. Atingerea consistenței potrivite la început cu siguranță nu va fi posibilă, așa că vă recomand să nu umpleți primele loturi într-o sticla, ci într-un borcan cu gură largă, astfel încât, dacă devine mai gelatinos, să îl puteți scoate din acestea. Săpunul natural îl puteți procura de la orice farmacie, iar uleiul adăugat poate fi de floarea-soarelui sau de măsline, eu am ales uleiul de in pentru că asta aveam acasă, în afară de cel de floarea-soarelui, pe care l-aș fi considerat prea sărac.

Ingrediente:

  • săpun natural
  • 4 dl de apă distilată
  • 5 picături de ulei esențial de vanilie
  • 2 linguri de ulei de semințe de in

Proces de pregătire

Se încălzește apa și se rade săpunul. Adăugați săpunul în apa caldă, dar nu clocotită, și așteptați să se topească. După ce s-a răcit puțin, adăugați uleiul și uleiul esențial. Așteptați să se răcească complet, amestecând din când în când pentru a menține consistența uniformă. Dacă este prea diluat, adăugați mai mult săpun, dacă este prea gelatinos, amestecați puțină apă.

Detergent de rufe de casă


Detergentul de rufe preparat în casă funcționează și el foarte bine, vă voi împărtăși și rețeta lui:

Ingrediente:

  • o jumătate de săpun de rufe.
  • 500 g de sodă de spălat
  • pentru rufe albe 3 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 5 litri de apă
  • Procedura de preparare

Proces de pregătire

Se încălzește apa și se rade săpunul. Adăugați săpunul în apa caldă, dar nu clocotită, așteptați să se topească, apoi adăugați bicartbonatul de sodiu. Când este oarecum rece, turnați-l în flacoane!

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Care sunt florile de primăvară? Cele mai frumoase 12 flori.

Nici să nu vă gândiți să uscați hainele pe calorifer: experții avertizează

PROIECTAREA GRĂDINII DE LEGUME ORGANICĂ PAS CU PAS: CUM SĂ O FACI