Știi acel moment în care te plimbi prin casă în șosetele albe, impecabile? Ei bine, atunci știi și faptul că acel alb începe să dispară, dacă podeaua nu este suficient de bine curățată. Deși curățarea pardoselii poate părea uneori dificilă, este o sarcină necesară atunci când ne dorim o locuință curată și sclipitoare.
Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să cureți mai rapid podeaua și să obții o curățenie fără urme și praf, într-un timp mai scurt.
- începe prin a îndepărta toate obiectele de pe podea, care nu sunt la locul lor, de a ridica scaunele și a scoate mobilierul de dimensiuni mici;
- alege echipamentele de curățenie potrivite pentru această activitate. Un aspirator profesional eficient, cu putere mare de aspirare și cu mai multe accesorii și capete pe care să le strecori pe sub mobilierul rămas și pe sub masă, îți pot fi de mare ajutor. Dacă în încăpere sunt și covoare, nu uita să treci cu aspiratorul și peste ele deoarece, praful și murdăria se poate acumula rapid și transfera ulterior pe pardoseală.
- după ce ai aspirat bine de tot întreaga suprafață a pardoselii, urmează îndepărtarea în totalitate a prafului. Pentru aceasta, desigur, trebuie utilizat un detergent prietenos cu tipul de pardoseală. Utilizarea unui mop este esențială în acest proces, deoarece va duce la rezultate excepționale. Bineînțeles, mopul trebuie să fie curat, de preferat din microfibră sau alte materiale care absorb bine umiditate și nu lasă urme, iar soluția de curățare să fie una potrivită. Fiecare material (lemn, gresie, linoleum, etc.) are nevoi specifice de întreținere și curățare, iar detergenții disponibili acum pe piață permit utilizarea specifică fiecărei suprafețe).
- atunci când folosești soluția de curățat, acordă o mare atenție modului de utilizare și indicațiilor producătorului. Se poate ca în cazul în care diluezi o cantitate mică de soluție, să nu obții rezultatele dorite, iar în cazul în care diluezi o cantitate prea mare de soluție, să rezulte spumă în exces și urme inestetice în urmă uscării.
- tot în etapa de spălare a pardoselii, evită supraumezirea acesteia. Nu doar că îi poate cauza deformare, dacă vorbim despre pardoseala din lemn, dar urmele rămase și uscarea neuniformă nu vor fi pe placul tău.
- În timpul curățării, schimbă apa din găleată atunci când devine murdară. Apa curată asigură o curățenie mai eficientă și lasă suprafața strălucitoare.
- alege să cureți pardoseala pe timp de zi, când lumina naturală te ajută să depistezi toate depunerile și toate murdăriile.
- nu uita să speli și covoarele, dacă fac parte din încăpere. Utilizând un detergent covoare potrivit, vei putea curăța și igieniza covorul în mod eficient, împrospătând culorile acestuia și întreg aspectul camerei.
- începe curățarea din cel mai îndepărtat colț al camerei și îndreaptă-te spre ușă. Astfel, nu vei fi nevoit să faci urme pe suprafața proaspăt curățată.
- după spălare, lasă pardoseala să se usuce complet înainte de a pune mobilierul la loc sau înainte de a umbla prin cameră. Poți deschide ferestrele sau poți folosi un ventilator pentru a accelera procesul de uscare.
- menține o rutină regulată de curățare a pardoselilor. Curățarea frecventă, chiar și „superficială”, împiedică deteriorarea și depunerea murdăriei.
Și, pentru ca următoarea sesiune de curățare a pardoselii să fie și mai ușoară, nu uita să cureți mopul după fiecare utilizare. Un mop bine curățat înseamnă o podea mai curată, iar acesta este scopul principal, nu-i așa? Din fericire, majoritatea mopurilor pot fi curățate într-o soluție de înălbitor și apă caldă, fiind apoi limpezite, stoarse și lăsate să se usuce, până la curățenia următoare.
Urmărește-ne și pe Google News