NU FACEȚI NICIODATĂ ACEASTĂ GREȘEALĂ CÂND TRAGEȚI APA LA TOALETĂ

NU FACEȚI NICIODATĂ ACEASTĂ GREȘEALĂ CÂND TRAGEȚI APA LA TOALETĂ

O persoană obișnuită trage apa la toaletă de cel puțin cinci sau șase ori pe zi, dar mulți oameni uită o regulă de bază și se expun unui risc inutil de fiecare dată când trag apa. Vă arătăm cum să evitați să vă infectați și mai grav atunci când folosiți toaleta acasă sau în public.


Atunci când se trage apa la toaletă, cea mai mare parte a apei reziduale se duce în scurgere, dar o cantitate mică este eliberată în aer, circulând ca un fel de spray și saturând toaleta sau (dacă toaleta se află acolo) baia, și lipindu-se de pereți, chiuvete, prosoape, periuțe de dinți și alte suprafețe ale ustensilelor. Vaporii de canalizare sunt plini de agenți patogeni, microbi dăunători și germeni – spun experții

POATE CONȚINE SALMONELLA, SHIGELLA, NOROVIRUS, HEPATITA A ȘI ALTE BACTERII ȘI VIRUȘI CARE PROVOACĂ BOLI GRAVE

Atunci cand se trage apa la toaleta cea mai mare parte a apei reziduale se duce in scurgere dar o cantitate mica este eliberata in aer
Atunci când se trage apa la toaletă, cea mai mare parte a apei reziduale se duce în scurgere, dar o cantitate mică este eliberată în aer

Închideți capacul toaletei de fiecare dată când trageți apa

Vaporii pot migra adesea până la patru-cinci metri și pot rămâne în aer timp de cel puțin șase ore, ceea ce face ca șansele de infectare să fie și mai mari. Prin urmare, experții recomandă ca o idee bună să rabatați capacul toaletei – nu doar scaunul, așa cum s-a dezbătut mult timp, în special între bărbați și femei – de fiecare dată când trageți apa;

ACEST LUCRU ESTE DEOSEBIT DE IMPORTANT DACĂ FOLOSIȚI O TOALETĂ PUBLICĂ SAU COMUNĂ, DEOARECE PUTEȚI FI CONTAMINAT NU NUMAI DE PROPRIILE BACTERII, CI ȘI DE GERMENII DIN DEȘEURILE ALTOR PERSOANE.

Cantitatea și nivelul de apă din vasul de toaletă au, de asemenea, o influență majoră asupra cantității de vapori care sunt precipitați și eliberați în mediul înconjurător: cu cât nivelul apei este mai scăzut, cu atât este mai sigură utilizarea toaletei, dar aveți grijă la nivelurile de apă mai mari decât cele normale, folosite adesea în mall-uri, restaurante, aeroporturi și alte locuri publice. În cazul în care o toaletă publică, de exemplu în tren, nu are capac sau nu poate fi trasă cu apa, încercați să stați cât mai departe posibil atunci când trageți apa, spălați-vă pe mâini cu săpun și plecați imediat după ce ați apăsat butonul.

Peria de toaletă este, de asemenea, o invenție foarte utilă

Germenii se pot lipi cu ușurință de interiorul și suprafața toaletei și, de multe ori, tragerea repetată a apei nu îi va îndepărta, ci le va crește numărul. Prin urmare, este o idee bună să curățați interiorul vasului și părțile exterioare, de porțelan, în mod regulat, de preferință după fiecare utilizare, dar cel puțin zilnic, cu o perie de toaletă (și lichid de curățare a toaletei). Poate fi util să curățați și să spălați cât mai des posibil nu numai toaleta, ci și împrejurimile acesteia, pereții, suporturile de hârtie igienică, rafturile sau chiar telefonul mobil folosit în timp ce stați pe toaletă.

curățați și să spălați cât mai des posibil nu numai toaleta, ci și împrejurimile acesteia
curățați și să spălați cât mai des posibil nu numai toaleta, ci și împrejurimile acesteia

În cazul în care toaleta de acasă nu se află într-o cameră separată, ci în baie, ca măsură de precauție

PERIUȚELE DE DINȚI, OCHELARII, SĂPUNURILE ȘI ORICE ALTE OBIECTE CARE INTRĂ ÎN CONTACT DIRECT CU GURA SAU CU ALTE PĂRȚI ALE CORPULUI TREBUIE SĂ FIE PLASATE CÂT MAI DEPARTE DE ACEASTA.

Fiecare centimetru pătrat minuscul de deșeuri umane conține milioane și milioane de bacterii, spun experții, dintre care cele mai multe sunt relativ inofensive, dar unele dintre ele provoacă boli foarte grave. Capacul de toaletă nu a fost inventat întâmplător, poți evita cu ușurință probleme serioase folosindu-l.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

IKEA lansează trei noi senzori smart home: Vallhorn, Parasoll și Badring cu preturi sub 10 Euro.

Cum aleg drujba potrivită:electric sau pe benzina? Avantaje si dezavantaje.

Cum sa depozitezi corect alimentele in congelator. Ce alimente poți congela?

Miracolele din bobul verde. Mazarea: Beneficiile Gustoase și Sanaționale

Sistem de drenaj în jurul casei. Execuția drenajului în jurul casei

Cum să scapi de purici: Metode simple și eficiente

Panourile solare, o capcană pentru cei care vor să economisească energie? Un economist american a descoperit un paradox uriaș.

PROIECTAREA GRĂDINII DE LEGUME ORGANICĂ PAS CU PAS: CUM SĂ O FACI

Cum Funcționează Dezumidificatorul: O privire detaliată

Cât de des ar trebui să vă spălați lenjeria de pat – probabil mai des decât credeți

Cum să alegi cele mai bune panouri fotovoltaice pentru casa ta: un ghid complet.

Problema pe timp de iarnă: condensul, în special pe geamuri