Lăsați plantarea copacilor să fie un adevărat eveniment de familie.

Plantarea pomilor primavara! Când și cum se plantează

În curând va fi timpul pentru plantarea arborilor de primăvară!
Este timpul să învățați totul despre plantarea pomilor de primăvară pentru a putea recolta mai mult în curând.

plantarea pomilor

Deși majoritatea oamenilor cred că toamna este perioada în care se plantează copaci, primăvara este, de asemenea, momentul în care se pot planta noi răsaduri în grădină. Acest lucru necesită, desigur, multă muncă atentă pentru a se asigura că arborii plantați în primăvară sunt capabili să prindă rădăcini. Cu toate acestea, este foarte important ca plantarea să aibă loc numai după ce au trecut înghețurile și înainte ca mugurii să fi început să se formeze, deoarece șansele de a planta răsaduri după această perioadă sunt mult mai mici.

Plantarea unui copac este un pas foarte important în viața unei familii. Nu este întâmplător faptul că nucii erau plantați atunci când se năștea un copil, deoarece copacul creștea odată cu copilul și era o parte importantă a familiei, fiind prezent la toate evenimentele importante ale familiei timp de multe decenii. În plus, plantarea unui pom fructifer nu este foarte utilă doar pentru frumusețea sa, ci și pentru fructele sale delicioase.

Aveți grijă când plantați pomul în primăvară!


Cu toate acestea, dacă știm de ce au nevoie răsadurile proaspăt plantate și le oferim ceea ce au nevoie, putem planta cu succes noi copaci în grădinile noastre, care ne vor oferi mai târziu o recoltă generoasă.

1. Un sol bun pentru rezultate bune


Asigurați-vă că solul este suficient de friabil. Puneți compost matur în groapa pe care o săpați, iar răsadurile vă vor fi foarte recunoscătoare. Este o idee bună să puneți un dezinfectant de sol pe fundul gropii pentru a preveni, de exemplu, ca gândacii să vă afecteze plantele. Asigurați-vă că lăsați un strat de pământ de 15-20 cm deasupra gunoiului de grajd, astfel încât rădăcinile pomului să nu intre în contact direct cu acesta, pentru a preveni arderea rădăcinilor.

Rădăcinile trebuie tăiate înainte de plantare. Tăierea rădăcinilor este necesară pentru a îndepărta vârfurile rupte ale rădăcinilor și pentru a permite rădăcinilor de păr să se dezvolte. Cu toate acestea, spre deosebire de plantarea din toamnă, primăvara trebuie tăiate doar rădăcinile, cu aproximativ un sfert sau o treime. La plantare, asigurați-vă, de asemenea, că solul este umplut cu grijă între rădăcini, fără goluri.

Atunci când plantați, spațiul pe care îl acordați răsadului de copac face, de asemenea, o diferență. Asigurați-vă că gaura de plantare este de cel puțin două sau chiar trei ori mai mare decât dimensiunea zonei radiculare a pomului și la aceeași adâncime ca atunci când a fost plantat în pepinieră.

Atunci când plantați copacul, trebuie să țineți cont și de cât de mare va fi acesta când va ajunge la maturitate, deoarece va avea nevoie de suficient spațiu pentru a se potrivi confortabil și pentru a obține suficiente substanțe nutritive din sol. Merită să aflăm care sunt arborii care se bucură de apropierea unul de celălalt și să plasăm noii răsaduri ținând cont de polenizare.

Poziționați pomul în groapă astfel încât punctul de altoire să fie opus marginii dinspre vânt, pentru ca vântul să nu rupă ramurile mai slabe. De asemenea, este important ca punctul de altoire să fie situat deasupra nivelului solului.

2. Apa înseamnă viață și sănătate


Este foarte important să udați foarte bine răsadurile după plantare. Acest lucru înseamnă că trebuie să înmuiați solul din jurul copacului cu cel puțin 3 găleți de apă, dar fără să călcați pe el. Răsadurile trebuie udate nu numai la plantare, ci și continuu.
Pentru a preveni uscarea micului copac, după ce apa s-a scurs în inele, trageți la suprafață pământ uscat pentru a împiedica evaporarea apei.

3. Farfuriile nu doar pe masa familiei


Dar și în jurul copacilor. În jurul răsadului, faceți un vas de pământ cu diametrul de aproximativ 1 metru, în care puteți pune turbă, un îngrășământ stabil care ajută la prevenirea uscării solului. Dar acesta nu este singurul său rol, deoarece va împiedica, de asemenea, încălzirea rapidă a solului și, atunci când se va descompune, va furniza nutrienți utili pentru rădăcinile copacului. Acest lucru va ajuta răsadul să crească mai repede și să se întărească rapid.

4. Dacă observați ca e o problema

Dacă observați că răsadul nu se descurcă bine, scoateți-l din pământ. Se pune într-o oală cu apă timp de două zile, astfel încât să ajungă până la crengi. Scopul este de a permite răsadului să absoarbă apa și să răsară. Apoi se taie puțin rădăcinile și se replantează răsadul.

5. Tarusi:da sau nu? Aceasta este întrebarea


Mulți oameni foloses tarusi la plantare, dar acest lucru nu este necesar. Dacă un răsad proaspăt plantat nu se poate menține fără sprijin, din păcate nu va fi viabil în viitor. Cu toate acestea, dacă trunchiul este suficient de gros, cu siguranță va rezista fără țăruși.

Cu toate acestea, dacă doriți să protejați copacul de atacurile externe, este o idee bună să îl îngrădiți. Acest lucru va ține departe iepurii, caprele și alți oaspeți nepoftiți care ar putea încerca să guste sau să se frece de copacul neprotejat.

6. Este necesară și tăierea


După plantare, este o idee bună să tăiați coroana puieților. Acest lucru ajută, de asemenea, la întărirea răsadului.

Lăsați plantarea copacilor să fie un adevărat eveniment de familie.
Lăsați plantarea copacilor să fie un adevărat eveniment de familie.

Ce trebuie să știți pentru o plantare de succes

1. Temperatura solului trebuie să fie de cel puțin 8-10 grade Celsius pentru a permite plantei să prindă rădăcini. Acest lucru necesită ca temperatura aerului să se încălzească până la cel puțin 10-15 grade Celsius.

2. Există unii pomi care nu trebuie plantați toamna, cum ar fi pomii cu fructe cu sâmburi. Acestea sunt foarte sensibile la schimbările climatice din timpul iernii, așa că este mai bine să le plantați atunci când temperaturile aerului și ale solului sunt stabile și suficient de calde pentru ele. Prin urmare, este un moment bun pentru a planta pomi fructiferi, cum ar fi piersici, caise, cireși și vișini.

3. Dacă nu săpați o groapă suficient de mare, rădăcinile copacului nu se vor dezvolta corespunzător.

4. Protejați rădăcinile de gunoiul de grajd, deoarece dacă intră în contact direct cu acesta, atunci când gunoiul de grajd începe să se descompună, temperatura rezultată, adesea de 60-70 de grade Celsius, va arde rădăcinile răsadului.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diferite adezivi pentru orice provocare: 7 opțiuni uimitoare pentru orice proiect

Floarea patimilor – planta ornamentala, comestibila si vindecatoare

Întreținerea gazonului primăvara: Pași esențiali pentru un gazon sănătos și frumos

Sfaturi utile pentru curățarea pardoselii

Află cât de des trebuie să îți speli plapuma. Te vei mira!

Merită să achiziționezi un purificator de aer?

Cum sa depozitezi corect alimentele in congelator. Ce alimente poți congela?

8 instrumente de curățenie geniale care îți vor economisi mult timp și energie.

Se poate planta în timpul verii? Află răpsunsul!

Economisirea energiei cu ajutorul ferestrelor și jaluzelelor

NU FACEȚI NICIODATĂ ACEASTĂ GREȘEALĂ CÂND TRAGEȚI APA LA TOALETĂ

Care sunt semnele că a venit timpul să schimbi chiuveta de bucătărie?