Te-ai întrebat vreodată cât de murdare sunt aceste 6 lucruri? Motivul pentru care trebuie să le spălați înainte de a le folosi te va surprinde

Te-ai întrebat vreodată cât de murdare sunt aceste 6 lucruri? Motivul pentru care trebuie să le spălați înainte de a le folosi te va surprinde

Știm cu toții că trebuie să spălăm cu regularitate obiectele de uz casnic, cum ar fi hainele, vasele și lenjeria de pat, dar, de asemenea, spălați cu sârguință hainele noi înainte de a le folosi pentru prima dată? Oricât de tentant ar fi să folosești imediat hainele nou-nouțe, există unele lucruri care merită neapărat să fie spălate mai întâi. În timp ce articolele noi pot părea curate, iată 6 lucruri care ar trebui întotdeauna spălate înainte de a fi folosite!

1.Ustensilele de bucătărie și de masă


Experții sunt de acord că orice lucru folosit pentru a pregăti, servi sau depozita alimente trebuie neapărat spălat înainte de prima utilizare. Acest lucru include cești, căni și sticle de apă reutilizabile, oale, farfurii și boluri, recipiente de depozitare, oale și tigăi, părți detașabile ale aparatelor mici (cum ar fi cafetierele, spatulele de bucătărie etc.), ustensile din fontă și multe altele.
Spălarea rapidă ajută la îndepărtarea prafului și a particulelor reziduale din procesul de fabricație și de ambalare și la prevenirea pătrunderii acestora în alimente.

banner

2.Lenjerie


Păstrați-vă patul curat și igienic și asigurați-vă întotdeauna că spălați lenjeria de pat nouă înainte de utilizare. Aceste articole sunt incluse în lista de curățare obligatorie pentru a asigura eliminarea oricăror substanțe chimice reziduale, contaminanți care pot fi preluate din fabrica producătorului sau din procesul de transport.
Ați fi surprins cât de murdară poate fi podeaua unei fabrici, iar aceste bacterii și agenți patogeni pot ajunge cu ușurință în lenjeria dvs. de pat nou-nouță.

3.Articole de curățare


Acest lucru poate părea contraintuitiv, dar da, ar trebui să spălați ustensilele de curățenie, cum ar fi mopurile, cârpele din microfibră și chiar bureții înainte de prima utilizare. Acest lucru se datorează faptului că, la fel ca multe alte articole de pe listă, produsele de curățare pot absorbi praful și bacteriile din procesul de fabricație.
Asigurați-vă că spălați cârpele din microfibră separat de alte materiale pentru a evita blocarea lor cu scame și nu folosiți un lichid de clătire, altfel va lăsa un strat de reziduuri precum cel pe care ați încercat să îl îndepărtați de la început.

4.Prosoape


Deși acel pachet de prosoape nou-nouțe poate părea curat, este întotdeauna mai bine să le spălați înainte de prima utilizare pentru a elimina praful, particulele și bacteriile. Acest lucru este valabil și pentru prosoapele de baie, prosoapele de mână și prosoapele de bucătărie.

5.Îmbrăcăminte


Atât hainele noi, cât și cele folosite ar trebui spălate prima dată când sunt purtate. Acest lucru este deosebit de important pentru lenjeria intimă purtată aproape de piele și pentru îmbrăcămintea sportivă, cum ar fi leggings și sutiene de sport. De la producător până la raftul magazinului, există multe puncte de contact posibile pentru ca bacteriile și reziduurile să intre în contact cu haina înainte de a o lua acasă.

În plus, chiar dacă sunt noi, nu știi niciodată cine a probat hainele în magazin sau cine le-a cumpărat și le-a trimis înapoi înainte de a le cumpăra. Verificați întotdeauna etichetele hainelor pentru instrucțiuni de spălare și uscare înainte de prima spălare.

6.Articole pentru copii


Bebelușii sunt extrem de sensibili la lumea din jurul lor (și se știe că bagă orice în gură), așa că este logic ca hainele noi pentru bebeluși să fie spălate înainte de a le prezenta micuțului dumneavoastră. Gândiți-vă la pături, haine, suzete, jucării, clești, biberoane și multe altele. O clătire ușoară cu săpun potrivit pentru bebeluși și apă caldă este suficientă pentru a elimina bacteriile și germenii.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Întreținerea gazonului primăvara – 4 puncte esentiale

Se poate planta în timpul verii? Află răpsunsul!

Floarea patimilor – planta ornamentala, comestibila si vindecatoare