mucegai-pe-perete

Mucegai ascuns în casă – verificați aceste colțuri și locuri în locuința dumneavoastră!

Dacă suferi de o congestie nazală de lungă durată și tușești aparent fără motiv, este timpul să te uiți în spatele dulapurilor!

Mucegai
Mucegai


Mucegaiul care se ascunde în tavan, în ferestre sau în colțurile ușii de la intrare este ușor de depistat și vom încerca să scăpăm de el cât mai repede posibil. Dar cum rămâne cu cele pe care nu le putem vedea?

Nouă sau veche – mucegaiul nu face distincție


Mulți oameni încă se gândesc la problema mucegaiului ca la un fenomen din casele vechi și din subsolurile care trebuie renovate. Dar mucegaiul poate apărea oriunde găsește condițiile ideale pentru a se dezvolta. Fie că este vorba de un perete prost izolat într-o casă nou-construită, fie că este vorba de o zonă din spatele unei protecții de perete de lângă pat”, explică aerobiologul.

Dacă locuința familială construită din cărămidă a fost construită prea repede, timpul de uscare va fi după mutare, iar umiditatea ridicată rezultată va fi favorabilă dezvoltării mucegaiului. Lipsa unei izolații adecvate pe pereții caselor cu structura ușoara este, de asemenea, o problemă frecventă, și nu numai din punct de vedere estetic.

Mucegaiul este, de asemenea, un pericol pentru sănătate


Umiditatea ridicată este favorabilă atât dezvoltării mucegaiului, cât și a acarienilor din praful de casă. În concentrații ridicate, ambii „co- locatari” pot provoca afecțiuni alergice severe, care adesea sunt recunoscute doar târziu, când apar complicațiile”, spune , alergologul.

Pacienții tratează adesea în mod eronat simptomele de iarnă ca fiind răceli. Inițial, ei se confruntă cu iritații ale tractului respirator, congestie nazală, tuse, iar în absența unui tratament adecvat, se poate dezvolta o sinuzită cronică, ca urmare a unor plângeri prelungite.

Cu toate acestea, dacă nu se recunosc simptomele și nu se identifică și elimină cauzele reale, simptomele cauzate de alergenii din interior nu pot fi tratate.

Surse cunoscute de mucegai în casă


Ciupercile de mucegai iubesc în special colțurile reci, întunecate și umiditatea ridicată, așa că merită să vă începeți expediția în astfel de locuri. Ce ar trebui să verificăm neapărat:

  • Sub chiuveta din baie, lângă cadă,
  • în ghivecele cu plante de apartament,
  • în bucătărie, în spatele chiuvetei,
  • în jurul ușilor și ferestrelor.

inhalarea mucegaiului
Inhalarea mucegaiului poate provoca probleme respiratorii.

Pereții din gips-carton și tapetul pot fi de asemenea suspecte – mucegaiul se poate ascunde în spatele lor.


O locuință poate avea o concentrație mare de spori de ciuperci chiar dacă nu există niciun semn aparent de mucegai. Problema apare adesea în interiorul structurii casei, de exemplu în spatele pereților din gips-carton. În astfel de cazuri, este posibil să nu existe semne vizibile de mucegai, dar sporii care pătrund prin microfisurile din gips-carton pot provoca probleme respiratorii persoanelor care locuiesc în casă.

Nu numai în zonele vizibile poate apărea mucegaiul: merită să vă uitați și în spatele mobilierului. Sporii pot coloniza chiar și zonele de sub tapet, tapetul din rumeguș fiind un mediu favorit în special. În astfel de cazuri, singurul semn de avertizare privind apariția mucegaiului sub tapet este adesea câteva pete suspecte sau decolorări.

Izolarea fonică sau plafoanele suspendate din casă pot ascunde, de asemenea, o serie de colonii fungice. Zonele exterioare, în special pe pereții orientați spre nord, cum ar fi paturile, dulapurile încorporate, panourile de perete și în spatele tablourilor, pot conține, de asemenea, colonii de mucegai.

Mucegai: înainte de marea transformare


Înainte de a vă îmbarca într-o remodelare completă a locuinței, este bine să știți de unde provine mucegaiul. În cazul unei deversări accidentale – apă, sifon sau o simplă îmbibare – mucegaiul poate fi eradicat cu succes prin ștergerea suprafeței afectate a peretelui cu o hiposoluție diluată, după ce cauza a fost eliminată.

În cazuri mai complexe, dacă nu știm care este de fapt cauza mucegaiului sau dacă ne confruntăm cu o reapariție a problemei în ciuda curățării, este indicat să solicităm ajutor profesionist.

Respirație dificilă, tuse: nu este doar un semn al unui coronavirus, ci poate fi și un semn de astm!

Ascunzătoarea mucegaiului ascuns poate fi identificată cu ușurință prin prelevarea de probe din locuință, pentru ca apoi să putem începe remedierea direct de la sursa problemei. Ca soluție, este posibil să fie nevoie să îndepărtați vopseaua de pe pereții interiori care provoacă umiditatea ridicată – și care acționează, de asemenea, ca o barieră de vapori – sau să mutați mobilierul departe de perete pentru a asigura o ventilație continuă.

Este necesară o intervenție mai mare dacă problema este cauzată de izolarea deficitară a casei, care nu ar trebui niciodată remediată la domiciliu, deoarece modernizarea izolației interioare poate duce, de asemenea, la apariția mucegaiului. Prin urmare, este mai bine să știți exact care este cauza problemei înainte de a începe orice lucrare majoră.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Când condensează centrala termică în condensare? Cum funcționează?

Economisirea energiei cu ajutorul ferestrelor și jaluzelelor

PROIECTAREA GRĂDINII DE LEGUME ORGANICĂ PAS CU PAS: CUM SĂ O FACI

Beneficiile unei case curate.

Eficiența panourilor solare în funcție de sezon

Cât de Eficiente sunt Panourile Solare în 2023?

Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan. Reteta simpla.

Diferite adezivi pentru orice provocare: 7 opțiuni uimitoare pentru orice proiect

Ce sunt bateriile de bideu si cum alegi modelul potrivit pentru baie

IKEA lansează trei noi senzori smart home: Vallhorn, Parasoll și Badring cu preturi sub 10 Euro.

Descoperă cele 5 plante minune care îți vor înfrumuseța casa și te vor scăpa de mirosurile urâte!

Panou sandwich: materialul de construcție inteligent