Economisirea energiei cu ajutorul ferestrelor și jaluzelelor

Atunci când ne gândim la posibilitățile de economisire a energiei, ne vine întotdeauna în minte înlocuirea ferestrelor și a ușilor. Și nu degeaba, deoarece o mare cantitate de energie este irosită prin ferestrele vechi. Mai puțini sunt cei care se gândesc ce ferestre să înlocuiască sau să renoveze și cât de mult să investească. S-ar putea chiar ca, deocamdată – să zicem, în această iarnă – să se câștige mult dacă se lasă jaluzelele existente mai mult jos și se pun perdele groase.

Jaluzele

Din păcate, s-ar putea să ratăm ocazia de a înlocui ferestrele în acest sezon de iarnă. Dacă doriți să cumpărați acum o fereastră sau o ușă nouă, trebuie să vă așteptați să fie instalată în termen de 4-6 săptămâni de la plasarea comenzii. În construcțiile noi, ferestrele și ușile cu geamuri mari sunt acum exclusiv cu geam triplu, dar în clădirile mai vechi mulți oameni încă optează pentru geamuri duble din motive financiare.

Geamul triplu este, desigur, o alegere mai bună în ceea ce privește economia de energie: transmisia termică a geamului triplu este cuprinsă între 0,6 și 0,8 W/m2K, față de o medie de 1 până la 1,1 W/m2K pentru geamul dublu.

tripan
Comparatie intre termopane de 2 sticle si de 3 sticle

Nu este necesar să se reducem dimensiunea ferestrelor.


Reducerea dimensiunii ferestrei anterioare nu reduce costurile, deoarece există un cost pentru zidărie, deci, în termeni de bani, suntem deja acolo în comparație cu dimensiunea inițială cu o fereastră mai mare, iar în medie costă 1.5 mai mult. Pentru lucrările mai mici sunt mai greu de găsit un zidar și chiar dacă găsești, va fi scump. Izolația termică a unei ferestre moderne cu geam triplu este deja practic comparabilă cu cea a zidăriei, așa că considerentele legate de izolație nu justifică reducerea suprafeței. În același timp, soarele încă strălucește iarna și există câștiguri considerabile de energie care pot fi obținute din razele de căldură.

Importanța jaluzelelor cu role pentru ferestre nu trebuie subestimată; utilizarea lor poate aduce o diferență medie de 2°C la temperatura locuinței.

Jaluzelele rulou din aluminiu, inerent robuste, sunt chiar mai eficiente decât cele din plastic, cu 1°C. O jaluzea rulou nu izolează de unul singur, aerul prins între jaluzea și fereastră poate ajuta la menținerea căldurii în casă. Și dacă este vorba de jaluzele, nu uitați de jaluzelele interioare. O perdea groasă și grea va adăuga o izolație semnificativă dacă se întinde pe toată lățimea în fața unui perete rece. Iar perdelele din PVC sunt vândute ca perdele termoizolante drepte. La ușile exterioare, unde lumea intră și iese în mod constant, nu este ușor să păstrezi căldura înăuntru. Frigul este deosebit de vizibil în jurul ușii. Situația este similară cu ferestrele și ușile vechi și proaste. Perdelele termoizolante sunt concepute pentru a ține căldura afară și pentru a permite căldurii (și frigului, vara) să se întoarcă în apartament sau în cameră,

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Întreținerea gazonului primăvara: Pași esențiali pentru un gazon sănătos și frumos

Cum să alegi cele mai bune panouri fotovoltaice pentru casa ta: un ghid complet.

Panourile solare, o capcană pentru cei care vor să economisească energie? Un economist american a descoperit un paradox uriaș.

12 reguli de urmat pentru reusita prajiturilor.

Cum să alegem un robot de tuns gazon: aflați ce parametri sunt importanți!

Cât de periculoase sunt pesticidele și erbicidele? Se pare că nu există o doză sigură.

Sfaturi mici pentru o încălzire eficientă

Tratamente de primăvară la pomii fructiferi. Stropirea pomilor primavara.

Bradul artificial – o alegere inteligentă și ecologică pentru Crăciun

Cât de des ar trebui să vă spălați lenjeria de pat – probabil mai des decât credeți

Cum sa depozitezi corect alimentele in congelator. Ce alimente poți congela?

Floarea patimilor – planta ornamentala, comestibila si vindecatoare