Cât de nesănătoase sunt uscătoarele de mâini

Cât de nesănătoase sunt uscătoarele de mâini? Dacă îl folosim, ar fi bine să nu mai facem.

Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut spun că ar fi mai bine să nu mai folosim uscătoarele de mâini în toaletele publice, altfel am putea face infecții grave.

Cred că nu trebuie să i se spună nimănui ce este un uscător de mâini. Fiecare toaletă publică are cel puțin unul, iar majoritatea oamenilor sunt fericiți să îl folosească, deoarece economisește hârtie.

Ca să nu mai vorbim de copii, care îl folosesc pentru a-și usca mâinile cu mare entuziasm, pentru că le place felul în care chestia mică de plastic suflă aer cald.

Da, teoretic este util, dar ceea ce nu se menționează de obicei este că, după ce te speli pe mâini, uscătorul este cam la fel ca și cum nu te-ai fi spălat deloc pe mâini.

Deși uscătoarele de mâini sunt în principiu igienice, deoarece funcționează fără să trebuiască să le atingi, dispozitivul nu este deloc inofensiv. Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut, SUA, au testat recent uscătoarele de mâini în 36 de toalete din cadrul universității și au descoperit că aerul pe care acestea îl suflau conținea Bacillus subtilis, o bacterie numită bacilul fânului, care se găsește, printre altele, în tractul intestinal uman.

Bacteria este eliberată în aer din materiile fecale atunci când se trage apa la toaletă și, deoarece uscătorul de mâini aspiră aerul din toaletă și îl expulzează atunci când este încălzit, ajunge să ne usuce mâinile cu aer extrem de contaminat.

Cercetătorii au testat aerul din toaletele fără uscătoare de mâini și din cele cu uscătoare, iar rezultatele au fost surprinzătoare.

În timp ce primele aveau doar șase tipuri de bacterii, cele din urmă aveau de zece ori mai multe. În total, au fost găsite 62 de tipuri de bacterii din 21 de tipuri, inclusiv cele responsabile de infecții grave.

Experții s-au întrebat, de asemenea, ce se întâmplă atunci când uscătoarele de mâini sunt dotate cu filtre, dar s-a dovedit că acestea pot filtra doar 75% dintre agenții patogeni.

Așadar, este mai bine să evitați cu totul uscătoarele de mâini și să folosiți în schimb hârtie. Sigur, este bine să economisim hârtia și să protejăm mediul înconjurător, dar preferăm să folosim un șervețel sau două decât să  ne infectăm cu ceva de la uscătoarele de mâini.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orezul – Un aliment versatil cu multiple beneficii pentru sănătate

Urină sângeroasă – cum să știi dacă este cauzată de hipertensiunea arterială

Top 3 Cele mai bune surse de probiotice.

Top 4 cele mai bune creme/spray de protectie solara 2023

Cercetare: Europenii sunt stresați și grași și nu știu ce să facă

Apa îmbuteliată, mai rea decât se credea: nanomaterialele care ne pot ajunge în creier și inimă

Turmericul poate fi la fel de eficient ca și medicamentele în tratarea problemelor digestive 

Beneficiile ciupercilor ca aliment și medicament

De unde vine depresia? Din pat!

Efectul razelor UV asupra pielii. Tot ce trebuie sa stii.

De ce traiesc femeile mai mult?

Ați primit vaccinul Pfizer? Atenție la acest lucru: Rezultatele unui nou studiu