Sunteți un gânditor excesiv cronic 7 sfaturi pentru a nu o lua razna

Sunteți un gânditor excesiv cronic? 7 sfaturi pentru a nu o lua razna!

Unele decizii merită să te gândești cu atenție, dar dacă de zile întregi te gândești la lucruri banale și mintea ta este în permanență agitată, este timpul să te deconectezi.

Există momente și situații în viață în care este important să iei o decizie bine gândită și ponderată. Aceasta poate include chiar și solicitarea unui sfat. Dar dacă vă puteți gândi mult timp la cele mai mici și nesemnificative lucruri, dacă petreceți zile întregi „dând cu piciorul” la subiecte care nu contează cu adevărat, este probabil să fiți un gânditor excesiv cronic. Sigur, există momente în care această abilitate poate fi utilă, dar problema este că ea aduce cu sine și un sentiment neplăcut de anxietate și neliniște. Dacă nu numai că ești plin de gânduri în timpul zilei, dar nopțile tale sunt insomniace din cauza aceluiași lucru, va trebui să pui frână.

Nu trebuie să controlati fiecare situație

Gândirea excesivă este cel mai adesea folosită cu o conotație negativă, dar, foarte simplu spus, este un mecanism de apărare”, spune Dr. Sanam Devidasani, psiholog. „Organismul nostru este programat să supraviețuiască oricărui pericol și nu poate distinge între un pericol real și o situație care pare a fi un pericol. Din acest motiv, reacționăm cu aceeași intensitate și anxietate în ambele situații.” Scopul anxietății este de a ne avertiza de pericol. „Ea poate fi trăită și ca un semnal intern – care poate fi copleșitor și suprasolicitant – care ne avertizează de pericol.

Este în firea omului de a dori să dețină controlul, mai ales în viitor.

Gândirea excesivă la viitor vă dă un fals sentiment de control, că vă gândiți la toate lucrurile posibile și, prin urmare, vă pregătiți excesiv pentru ca nimic să nu meargă prost. Este, în esență, o strategie de anticipare, care vă dă ideea (eronată) că dețineți controlul și stăpâniți fiecare situație.Dar puteți evita cu adevărat întotdeauna cel mai rău scenariu? Din păcate, nu, chiar dacă aveți mai multe scenarii pentru o anumită situație.

Impactul anxietății

Gândirea excesivă poate afecta adesea în mod negativ bunăstarea emoțională și fizică și poate interfera cu procesul de luare a deciziilor. Dacă acest proces se prelungește, poate inhiba capacitatea de a trăi în momentul prezent și poate afecta somnul de noapte

spune ea. În plus, anxietatea nu este un sentiment bun pentru nimeni, așa că este logic ca primul nostru gând despre ea să fie cum să scăpăm de ea. Acest lucru ne poate determina să căutăm soluții rapide, despre care mai târziu putem concluziona că nu a fost cea mai bună decizie, ceea ce ne face să ne simțim din nou rău.

Ce puteți face pentru a schimba situația?

Gândiți-vă la timpul prezent!

Nu este bine dacă vă gândiți în mod constant la trecut, la ceea ce s-a întâmplat în trecut sau dacă vă faceți prea multe griji pentru viitor. Întrebări de genul „Ce se întâmplă dacă…?” sau „Ce se va întâmpla mai târziu?”, sunt întrebări la care nu veți putea răspunde niciodată în retrospectivă sau în avans. Încercați să trăiți în prezent, bucurați-vă de moment, concentrați-vă pe ceea ce se întâmplă acum.

Distrageți-vă gândurile!

Dacă simțiți că creierul dvs. „trăiește o viață proprie”, făcând click în mod constant la ceva, distrageți-vă gândurile. Mergeți la un film captivant, ascultați muzică bună, alegeți o carte interesantă sau discutați cu prieteni care vă pot distrage atenția de la gândurile dumneavoastră.

Stabiliți-vă un termen limită!

Dacă vă gândiți mereu la ceva, dar nu reușiți să ajungeți nicăieri, stabiliți-vă un obiectiv sau un termen limită. De exemplu: Mă voi decide asupra acestui lucru până la ora 17:00 astăzi. Iar după ora 5, lăsați-o baltă, încercați să nu vă mai faceți griji din acel moment. De multe ori ne simțim indeciși sau ne gândim îndelung la răspunsul corect pentru că avem impresia că avem timp.

Priviți problema din exterior!

De multe ori nu putem găsi o soluție la ceva pentru că problema nu este a noastră. Dacă trebuie să vă gândiți mult la ceva pentru că nu simțiți sau nu vă puteți imagina în acea situație, atunci nu este problema dumneavoastră, deci nu trebuie să o rezolvați.

Nu vă irosiți gândurile!

Unele probleme sunt independente de noi, chiar dacă noi avem ceva de-a face cu ele. Adică, nu le putem controla, nu putem face nimic în legătură cu ele sau împotriva lor. Este o pierdere totală de timp și de energie. În schimb, uitați-vă la ce puteți învăța din ele.

Scrieți un jurnal!

În loc să stocați totul în cap, începeți să scrieți într-un jurnal. Scrieți-vă gândurile și problemele. Astfel, va fi mai ușor pentru dvs. să găsiți soluții și apoi să le lăsați să plece.

Meditați!


Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă elibera de vraja gândurilor este să meditați. Fie faceți yoga, fie alegeți un sport sau o activitate recreativă care necesită o concentrare totală. Încercați să dansați tango sau să vă cățărați pe un perete, cu siguranță vă vor împiedica mintea să rătăcească.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A ieșit la iveală ceva foarte neplăcut despre băuturile zaharoase

Organul considerat inutil până acum- dar care ne poate feri de Cancer.

Ce este Karma și cum funcționează?

Ce este cosmetica naturală?

Lifting Facial Natural: Exerciții Faciale și Masaj Pentru O Piele Radiantă

Ce este boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Care este motivul pentru care răgușeala nu dispare? Cum să aflați

Frigul, ajutorul tau pentru sanatate

Mituri de Placebo Terapie – Care este Adevărul?

Nu Ignora! Sunetele din Jocuri Care Distrug Urechile Copiilor

Ce este Betaină Hidroclorică HCL? Efectele sale asupra sistemului nostru digestiv

Care sunt efectele nocive ale zahărului asupra organismului?