5 întrebări pe care să ți le pui dacă vrei să devii un partener mai bun

5 întrebări pe care să ți le pui dacă vrei să devii un partener mai bun

A fi expert în viața altora este o joacă de copii. Adevărata provocare este să ne confruntăm cu propriile probleme. Cu toate acestea, câteva întrebări bine țintite te vor ajuta nu doar să te cunoști pe tine, ci și să devii un partener mai bun.

Relațiile de lungă durată trec prin multe încercări și tribulații înainte ca doi adulți să poată forma o legătură sănătoasă, iubitoare și de respect reciproc. Dacă apare o problemă în relație, nu înseamnă că ceva este stricat și nu funcționează între voi. Mai degrabă, este un semnal de alarmă că vă confruntați cu o provocare care trebuie depășită împreună. Dar dacă nu crezi pe deplin că ești cel puțin parțial responsabil pentru provocările din relația ta, te privezi de oportunitatea de a te schimba, de a deveni o persoană și un partener mai bun. De asemenea, îți sabotezi șansele de a-ți satisface nevoile în relația ta, pentru că, cu cât îți învinovățești mai mult partenerul (fie că este vorba de cuvinte sau nu), cu atât este mai puțin probabil ca acesta să dorească să fie aproape de tine sau să își schimbe comportamentul într-o direcție pozitivă. De aceea, dacă simți că relația ta se duce la vale, cel mai bine este să te uiți mai întâi în adâncul tău și să-ți pui câteva întrebări incomode, dar utile.

Autoexaminarea este importantă pentru ca o relație să funcționeze.
5 întrebări pe care să ți le pui dacă vrei să devii un partener mai bun:

  1. Ce m-au învățat părinții mei despre relații?

Deseori subestimăm puterea modelelor pe care le aducem. Relația părinților noștri este un fir conducător care ne ghidează comportamentul și atitudinile în propriile noastre relații. Dacă ai crescut văzându-ți părinții crezând în dragoste, fericiți și totul era bine între ei, vei începe imediat să cauți tiparele care au funcționat pentru ei și vei aștepta același lucru de la propria ta relație. Doar că aceleași presupuneri și standarde s-ar putea să nu fie fericite sau bune pentru tine în relația ta. Deseori credem că doar exemplele rele ne influențează cursul vieții și ne paralizează progresul. Cu toate acestea, și modelele pozitive ne pot împiedica fericirea, dacă le aplicăm în viața noastră, unul câte unul. Este mult mai bine, în schimb, să ne creăm propriile condiții.

  1. De ce nu fac lucruri care cred că ar face relația mea mai bună?

Majoritatea oamenilor, atunci când sunt întrebați ce l-ar face pe partenerul lor mai fericit, pot veni cu câteva idei din capul lor. Cu toate acestea, dintr-un motiv oarecare, mulți dintre noi ne găsim scuze pentru a nu face ceea ce ni se cere să facem. Poate că suntem conștiente de cât de important ar fi pentru soțul nostru dacă am lua inițiativa în pat, dar nu o facem. Poate pentru că nu suntem socializate să facem acest lucru, sau poate pur și simplu nu ne place ceea ce vedem în oglindă. Dacă recunoaștem că există motive interne pentru care nu satisfacem nevoile partenerului nostru, acest lucru poate fi transformatore pentru relație. Doar ceea ce recunoaștem mai întâi și exprimăm clar poate fi refăcut și reparat.

  1. Mă prefac că am iertat sau am trecut peste nemulțumiri care, de fapt, sunt încă surse active de durere?

Putem fi maeștrii autoamăgirii atunci când vine vorba de a recunoaște că nu am trecut peste o nemulțumire veche. Aparent am iertat, dar în adâncul sufletului continuăm să ne macinăm. Dacă ascundeți faptul că încă nu ați trecut peste ceva, dar vă prefaceți că totul este în regulă, nu este de mirare că există un nor invizibil de tensiune în relație, care transformă apoi orice mică neînțelegere într-o ceartă uriașă. Atâta timp cât îți hrănești furia sau tristețea din interior, vei construi ziduri în jurul tău și te vei distanța treptat de partenerul tău.

  1. Care este problema cheie în relația pe care o ascunzi?

Adesea, în relații există o problemă gravă, foarte adânc înrădăcinată, care, deși nespusă, controlează în mod invizibil modul în care ne raportăm unul la celălalt. De obicei, ne este teamă să vorbim despre ele cu cealaltă persoană și, de multe ori, nici măcar nu îndrăznim să le recunoaștem în fața noastră. De exemplu, s-ar putea să simțiți că nu ați fost niciodată cu adevărat îndrăgostit de partenerul dumneavoastră, că nu există chimie între voi sau că vă este rușine de ceva la partenerul dumneavoastră sau la comportamentul său. Alungarea din minte a marilor temeri sau nemulțumiri nu va ajuta relația să se dezvolte. Adesea, aceste probleme pot fi rezolvate în cadrul unor conversații deschise și profunde, dar uneori sunt atât de dureroase încât despart cuplul. Oricum ar fi, meriți mai mult decât să te simți neliniștită și nemulțumită în relația ta pentru că nu abordezi problemele majore.

  1. Pot să mă imaginez că voi mai fi cu partenerul meu peste 5, 10 sau 20 de ani?

Uneori, oamenii nu lucrează în mod activ la relațiile lor pentru că știu că nu vor cu adevărat să rămână împreună pe termen lung. Dacă în adâncul sufletului dumneavoastră simțiți acest lucru, este probabil că în acest moment sunteți într-o relație doar din obișnuință. Dacă răspunsul la întrebarea de mai sus este nu, atunci amândoi meritați să investiți energie într-o relație mai autentică și să nu vă mai târâți unul pe celălalt.

Toate aceste 5 întrebări pot fi o trambulină pentru o conversație profundă și clară despre ceea ce a dus la problemele din relația voastră și despre cum le puteți rezolva.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top 3 Cele mai bune surse de probiotice.

5 Beneficii ale dietelor de detoxifiere

Mierea de manuka: proprietăți, beneficii, utilizări și sfaturi utile.

Cum transformi Ziua Mamei într-o zi pe care nu o va uita niciodată?

Dispozitiv sunete albe pentru a vă adormi copilul. Ar trebui să-l folosesc?

Beneficiile ciupercilor ca aliment și medicament

Cum sa ai coloana dreapta?

Saltele cu Arcuri Ambalate Individual: Un Ghid Complet

Cum apare bradicardia, simptome si tratamentul cu ajutorul medicinei naturiste

Deficitul de magneziu – se ascunde in spatele mai multor probleme decat crezi!

Un iPhone 15 Pro Max din aur și ciocolată? Da, te rog!

Obsesia oamenilor pentru fast food – de ce suntem atrași de acest tip de mâncare și care sunt consecințele consumului regulat