Descoperire Uimitoare: Cum Sa-Ti Pastrezi Mintea Ascutita cu Fibre!

Descoperire Uimitoare: Cum Sa-Ti Pastrezi Mintea Ascutita cu Fibre!

Descoperirea cercetătorilor britanici ar putea fi cheia pentru a ne păstra mintea ageră pe măsură ce înaintăm în vârstă. Ei bine, se pare că un lucru surprinzător de simplu, precum fibrele alimentare, ar putea avea un impact major asupra sănătății noastre cognitive.

Într-un studiu recent, o echipă de savanți a analizat efectele consumului de prebiotice – da, acele fibre pe care le găsim în alimente și care, din păcate, devin tot mai rare în dietele noastre moderne. Au luat sub lupă perechi de gemeni septuagenari, 36 la număr, cărora le-au administrat fie un supliment de fibre, fie un placebo, pe parcursul a 12 săptămâni. Și pentru a păstra suspansul, studiul a fost dublu-orb, astfel încât nici participanții, nici medicii nu știau cine primește ce.

Dar nu s-a oprit aici. Pe lângă fibre, subiecții au primit și suplimente de proteine și au fost încurajați să facă exerciții fizice – toate acestea pentru a combate declinul muscular care vine odată cu bătrânețea.

Rezultatele? Ei bine, după ce au completat chestionare online și au trecut prin teste cognitive, s-a observat că grupul care a consumat fibre a avut o floră intestinală mai bogată în bacterii benefice. Și mai interesant este că la testele cognitive, cei cu un regim bogat în fibre au comis cu 50% mai puține greșeli decât colegii lor de placebo. În ceea ce privește forța musculară, însă, nu s-au observat diferențe semnificative.

Acum, urmează să vedem dacă aceste beneficii ale fibrelor alimentare se mențin pe termen lung și cum putem aplica aceste descoperiri la scară largă. Așa cum spune profesorul Claire Steves, autorul principal al studiului, “Următorul pas este de a investiga dacă aceste efecte ale fibrelor alimentare se mențin în timp și cum pot fi generalizate rezultatele”. Studiul, publicat în prestigioasa revistă Nature Communications, deschide noi orizonturi în înțelegerea legăturii dintre dietă și sănătatea mintală.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De aceea este important să-ți lași adolescentul să poarte ceea ce vrea.

Oamenii de știință au îmbunătățit memoria umană într-un mod surprinzător

Capsulele de insulină care se înghit vor fi testate pe oameni din 2025

Care sunt efectele nocive ale zahărului asupra organismului?

Durerea de dinți: cum să o ameliorăm la domiciliu fără medicamente?

Beneficiile ciupercilor ca aliment și medicament

La ce să renunți ca să slăbești: sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o siluetă de invidiat

O dietă sănătoasă ne poate prelungi viața cu până la un deceniu

Deficitul de magneziu – se ascunde in spatele mai multor probleme decat crezi!

Există o mare problemă cu dezinfectarea spitalelor: o bacterie mortală supraviețuiește peste tot.

De ce mâncatul târziu îngrașă: Studiul care schimbă tot ce știai despre dietă

Cât de eficiente sunt sfaturile bioterapeutului Djuna?