Evoluția se întâmplă sub ochii noștri: tot mai mulți copii se nasc cu mai puțini dinți

Evoluția se întâmplă sub ochii noștri: tot mai mulți copii se nasc cu mai puțini dinți

Potrivit unei cercetări publicate în Journal of Anatomy, în specia umană are loc un proces numit microevoluție, schimbările evolutive având loc într-un timp mai scurt decât în ultimii 250 de ani.

Născuți cu cap mai mic și maxilare mai scurte

Măseaua de minte este al treilea molar, patru dinți largi și tari din partea din spate a gurii noastre (2 în partea de sus, 2 în partea de jos). Cu toate acestea, adesea nu cresc complet, rămânând complet ascunși sub gingii, și sunt îndepărtați chirurgical de către chirurgii bucali mai târziu în viață pentru a preveni ca aceștia să se înghesuie și să ne deterioreze dinții sănătoși.

Potrivit unei analize efectuate de cercetătorii de la Universitatea Flinders din Adelaide, Australia, nou-născuții se nasc cu circumferințe ale capului și maxilare mai mici, lăsând mai puțin spațiu pentru dinți.

Acest lucru era de așteptat de-a lungul timpului, pe măsură ce am învățat să folosim focul și să procesăm mai bine alimentele

-a declarat Dr. Teghan Lucas, co-autor al studiului.

Adevărul este că astăzi nu ne cresc maxilarele suficient de mari pentru a ne încăpea confortabil toți dinții (inclusiv măselele de minte). Omul preistoric avea o structură a capului mai robustă, un maxilar mai larg pentru a se potrivi stilului său de viață și o dietă mai mestecată decât a noastră. Cu zeci de mii de ani în urmă, înainte de îmblânzirea focului, strămoșii noștri își foloseau dinții pentru a sfâșia carnea crudă, a sfărâma oasele mici și a măcina semințe tari, toate acestea necesitând mușchi masticatori extrem de puternici. Aceste alimente erau mestecate cu fălci mult mai largi și mai puternice decât în prezent. Acestea aveau loc pentru toți dinții, inclusiv pentru cel de-al treilea molar, măseaua de minte.

Astăzi, însă, trăim în circumstanțe foarte diferite, copiii mici mâncând multă vreme doar alimente moi, iar adulții mestecă mai ușor datorită metodelor moderne de gătit și coacere. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Anatomy, din ce în ce mai mulți copii se nasc fără măsele de minte din cauza stilului nostru de viață – iar evoluția umană se accelerează, schimbări notabile având loc într-un timp mai scurt.

Mulți oameni cred că oamenii nu mai evoluează”, a declarat Lucas. „Dar cercetările noastre arată că evoluția continuă să aibă loc – și mai rapid decât oricând în ultimii 250 de ani.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce mâncatul târziu îngrașă: Studiul care schimbă tot ce știai despre dietă

Confortabili și stilați – cum să combini colanții cu restul garderobei în funcție de ocazie?

De ce nu pot dormi noaptea? Milioane de Romani cauta raspunsul la aceasta intrebare.

Rolul silimarinei în prevenirea ficatului gras

Beneficiile Consumului de Cafea

Rolul magneziului în sănătatea oaselor și a dinților

Cum procedezi cu excesul de informatie de dieta?

Cat de toxic poate fi carnea la gratar? Afla raspunsul!

Pareri Stomachon: un remediu natural pentru sindromul de intestin iritabil

Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi: Ce trebuie să știi

Ghidul complet pentru alegerea verighetelor din aur

Organul considerat inutil până acum- dar care ne poate feri de Cancer.