Cum îţi dai seama că nu bei suficientă apă

Există o modalitate simplă de a-ți verifica mâinile pentru a vedea dacă bei suficientă apă,

Cum vă daţi seama că nu beţi suficientă apă? Dacă nu beţi suficient apa, puteți folosi această metodă pentru a verifica dacă sunteți sau nu hidratat. Uitați-vă doar la mâini – nu trișați! Cel puțin 60% din corpul uman adult este format din apă și chiar și o pierdere de 1-2 la sută poate provoca simptome precum dureri de cap, oboseală și pierderea rezistenței.

În diferite grade, toate organele noastre vitale conțin apă: creierul și inima conțin aproximativ 78% apă, sângele 86%, iar oasele 22%. Cu cât avem o greutate corporală mai mare, cu atât avem nevoie de mai multe lichide, așa că persoanele supraponderale sau obeze trebuie să fie mai atente la reaprovizionarea cu apă.

Un bol de salată de legume proaspete poate reprezenta cât 1 pahar de apă, deoarece legumele conțin în medie 85-90% apă
În ciuda proprietăților sale ușor diuretice, cafeaua poate contribui totuși la aportul nostru de lichide, deoarece 1 mg de cofeină expulzează 1,17 ml de apă, astfel că o cafea lungă sau cu lapte va înclina deja balanța apei în favoarea noastră.

Pierdem aproximativ 2,5 litri de apă pe zi prin diverse canale

  • la urinare (aproximativ 1,5 litri),
  • prin respirație și prin piele (aproximativ 400-400 ml),
  • și prin fecale (aproximativ 200 ml).

Pentru a menține echilibrul hidric, corpul nostru are nevoie de aceeași cantitate de lichide, pe care o putem reface prin așa-numita apă de oxidare (aproximativ 400 ml), alimente/alimente (aproximativ 0,5 litri) și lichide (aproximativ 1,5 litri) produse de procesele metabolice interne pentru a echilibra balanța.

În timpul efortului fizic (exerciții fizice, muncă fizică), în caz de căldură, în condiții speciale, cum ar fi sarcina, alăptarea sau în caz de boală (de exemplu, febră, vărsături, diaree), aportul de lichide poate crește de până la 2-3 ori, așa că trebuie să fiți deosebit de vigilenți în ceea ce privește consumul continuu de apă.

Hidratat sau deshidratat? Două metode care vă indică acest lucru

Aruncați o privire la urină după ce ați folosit toaleta: frecvența (între 90 de minute și două ore este normală) și culoarea urinei este o modalitate excelentă de a verifica dacă beți suficiente lichide. Dacă urina este de culoare chihlimbar închisă și simțiți nevoia să urinați doar la aproximativ șase ore, cu siguranță nu sunteți suficient de hidratat. În cazul în care urina este frecventă la fiecare 30 de minute și este complet limpede, este posibil să fi băut prea multă apă.
Verificați elasticitatea pielii: funcționează atât la copii, cât și la persoanele în vârstă. Ciupiți pielea de pe dosul mâinii timp de câteva secunde și apoi eliberați. Dacă pielea își revine rapid, probabil că este bine hidratată. Dacă îi ia ceva timp să revină la normal, este deshidratată. Alte simptome ale deshidratării includ amețeli, ceață cerebrală și oboseală.

verifica daca esti hidratata

Cea mai ideală sursă de hidratare este apa curată

Orice apă potabilă de calitate, apă de izvor sau apă minerală este suficientă. De fapt, nu aveți nevoie de nimic mai bun decât apa pură: este lipsită de energie și ușor accesibilă, astfel încât o puteți bea pentru a reface lichidele de care are nevoie corpul dumneavoastră într-un mod echilibrat și eficient. În plus, în alimentația zilnică se poate include în dieta zilnică și 1-1 pahar de suc de fructe 100 %, lapte, cacao, cafea, apă aromatizată sau limonadă pe zi, păstrând în același timp varietatea și moderația.

Consumăm 20-30% din necesarul nostru de apă sub formă de alimente. Din acest motiv, consumul unei varietăți de alimente cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi legumele, fructele, laptele și produsele lactate, supele și tocănițele, este, de asemenea, o cheie pentru a vă menține hidratați corespunzător.

Obișnuiți să vă hidratați în mod regulat

Opt pahare de apă potabilă sau apă minerală de bună calitate pe zi, sau alimente cu un conținut mai ridicat de apă, pot oferi organismului dumneavoastră cantitatea de apă de care are nevoie. Pentru a vă ajuta să vă mențineți hidratat, este util să beți un pahar de lichid în momente precum micul dejun, pauzele de cafea, începutul unei clase sau al unei întâlniri, sau să păstrați o sticlă de apă la dumneavoastră în permanență.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce analize medicale sunt recomandate dupa 40 de ani.

Remedii naturale si tratamente naturiste pentru Candida.

O dietă sănătoasă ne poate prelungi viața cu până la un deceniu

„Neintelegerea” alimentului cu medicamentul

La ce se foloseste curcuma? Beneficii, proprietati si moduri de utilizare

Oamenii de știință au îmbunătățit memoria umană într-un mod surprinzător

Descoperire Uimitoare: Cum Sa-Ti Pastrezi Mintea Ascutita cu Fibre!

6 alimente care iti curata ficatul

Istoria si Beneficiile Curcumei: Unghiul Necesar pentru Sanatatea Ta

5 Beneficii ale dietelor de detoxifiere

60 de ani de la inventarea costumelor de baie Bikini

De unde vine depresia? Din pat!