De ce mâncatul târziu îngrașă: Studiul care schimbă tot ce știai despre dietă

De ce mâncatul târziu îngrașă: Studiul care schimbă tot ce știai despre dietă

Cercetări anterioare au arătat că mâncatul târziu este asociat cu creșterea în greutate, dar un studiu nou realizat de o echipă de cercetători americani explică mecanismele biologice din spatele acestui fenomen, conform Science Alert.

Frank Scheer, cercetător în neuroștiințe la Brigham and Women’s Hospital din Boston, spune că mâncatul târziu crește riscul de obezitate și de acumulare a grăsimii corporale, dar nu se știa exact de ce.

Studiul a implicat 16 participanți cu un indice de masă corporală (IMC) care indica supraponderalitate sau obezitate. Fiecare participant a fost supus la două experimente diferite, timp de șase zile, în care somnul și alimentația lor au fost controlate atent.

În primul experiment, participanții au mâncat trei mese pe zi la ore normale, adică micul dejun la ora 9:00, prânzul la ora 13:00 și cina la ora 18:00.

În al doilea experiment, cele trei mese au fost decalate, prima la ora 13:00 și ultima în jurul orei 21:00. Când participanții au mâncat mai târziu, nivelurile hormonului leptină – care semnalează sațietatea – au fost mai mici, ceea ce înseamnă că le era mai foame. De asemenea, caloriile au fost arse mai încet, iar procesul de lipoliză care descompune grăsimile a fost, de asemenea, diminuat.

Prin urmare, studiul demonstrează că a mânca mai devreme are un impact asupra a trei factori esențiali. Acest lucru sugerează că ar putea fi mai simplu să respectați orele de masă pentru a slăbi sau a vă păstra greutatea decât să urmați diete riguroase.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dirtbike – cum alegi bicicleta perfectă pentru pasionații de sărituri și adrenalină

Cele mai interesante 3 modele de încălțăminte Crocs pentru femei

Coji de Ceapa:Proprietățile terapeutice ale foii de ceapă

Prevenirea ridurilor: Soluție nutrițională sau chirurgicală?

Metoda Balcanică este mai sănătoasă împotriva hemoroizilor

Regenerarea Dintelui: O Realitate în Curs de Dezvoltare?

Urină sângeroasă – cum să știi dacă este cauzată de hipertensiunea arterială

Deficitul de magneziu – se ascunde in spatele mai multor probleme decat crezi!

Există o mare problemă cu dezinfectarea spitalelor: o bacterie mortală supraviețuiește peste tot.

Cum să îți desfunzi urechile

Top 6 metode de slabit. Cum să slăbești sănătos, ușor și fără dietă.

Femeia a izbucnit în plâns când a aflat că a comandat din greșeală un cocktail în valoare de 11.000 lei.