Noi cercetări: Cartofii prăjiți pot provoca depresie

Noi cercetări: Cartofii prăjiți pot provoca depresie

Cartofii prăjiți ar putea să fie dăunători nu doar pentru corp, ci și pentru suflet, potrivit unei noi cercetări.

Știam deja că cartofii bine sărați și prăjiți, înăbușiți în ketchup zaharat și gătiți în ulei, sunt nesănătoși, dar noile cercetări sugerează că nu sunt dăunători doar din punct de vedere fizic. O echipă de cercetători chinezi au descoperit că mâncatul cartofilor prăjiți a crescut riscul de anxietate cu 12% și de depresie cu 7% în comparație cu persoanele care nu consumau în mod regulat alimente prăjite.

Pentru studiul, publicat luni în revista PNAS, cercetătorii au evaluat rezultatele a peste 140.000 de persoane pe o perioadă de aproximativ 11 ani, relatează CNN. După ce i-au exclus pe cei diagnosticați cu depresie în primii doi ani, s-a constatat că 8.294 dintre participanții rămași aveau anxietate și 12.735 aveau depresie atunci când consumau în mod regulat alimente prăjite, în timp ce cartofii prăjiți au crescut în mod specific riscul de depresie cu 2 la sută în comparație cu carnea prăjită. Studiul a constatat, de asemenea, că bărbații mai tineri erau mai predispuși să consume alimente prăjite.

Autorii studiului consideră că nu poate fi exclus faptul că consumul de alimente prăjite crește riscul de a dezvolta anxietate și depresie. Cu toate acestea, experții în nutriție spun că nu este neapărat clar dacă problemele de sănătate mintală sunt declanșate de alimentele prăjite sau dacă persoanele care se confruntă cu simptome de depresie sau anxietate sunt mai predispuse să consume alimente prăjite.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre gluten in alimentatia bebelusului. Când introducem în diversificarea bebelușilor?

Tonifierea pielii: Importanta pentru aspectul tau sanatos

O dietă sănătoasă ne poate prelungi viața cu până la un deceniu

Miere de Manuka: Puterea vindecătoare a naturii

Cât de nesănătoase sunt uscătoarele de mâini? Dacă îl folosim, ar fi bine să nu mai facem.

Blastomicoza, o infecție fungică mortală, se răspândește în SUA

Kinetoterapia: Pașii spre o viață activă și sănătoasă

6 alimente care iti curata ficatul

Terapia genică care vindecă bolile de sânge, aprobată în premieră mondială de Marea Britanie

Există o mare problemă cu dezinfectarea spitalelor: o bacterie mortală supraviețuiește peste tot.

Tradiții japoneze faimoase: ceremonia ceaiului

Atac de cord – cercetătorii spun că această zi te expune unui risc mai mare