5 lucruri care fac ca o relație să nu funcționeze, chiar dacă vă iubiți

5 lucruri care fac ca o relație să nu funcționeze, chiar dacă vă iubiți

Ați observat vreodată că, în ciuda întregii iubiri, uneori o relație nu funcționează? Este esențial să fii dispus să investești timp și energie, dar există totuși câteva capcane ucigașe ale relației de care ar trebui să fii conștient.

Nu există o relație perfectă. Există conflicte peste tot, sacrificii și compromisuri care trebuie făcute, dar există și conflicte pe care dragostea nu este suficientă pentru a le rezolva. Iata cinci dintre cele mai frecvente.

1. Relațiile la distanță și ce vine după

Din ce în ce mai multe relații încep online, o tendință care a fost exacerbată de COVID. Unii oameni caută doar pe o anumită distanță, în timp ce alții sunt dispuși să treacă granițele orașului și chiar ale țării în speranța iubirii. Și, deși relațiile la distanță sunt din ce în ce mai puțin dificile, chiar și în era tehnologiei, există încă o mulțime de dificultăți.

Apeluri video, chat-uri, social media – doar câteva dintre modalitățile de a păstra legătura. În mod ideal, în ciuda distanței, părțile se întâlnesc la intervale de timp, fie în orașul unuia, fie în cel al celuilalt, dar vine un moment în care se pune întrebarea: cine renunță la viața sa pentru celălalt? Nu este o decizie ușor de luat și poate chiar să pună capăt relației, pentru că, să recunoaștem, nu este ușor să depășești distanța pe termen lung.

2. Anumite porți se închid

Majoritatea relațiilor se bazează pe exclusivitate. Partenerii se iubesc, se bucură să petreacă timp împreună, chiar o viață întreagă împreună. Dar este asta ceea ce îți dorești cu adevărat sau te lași pur și simplu dus de val? Ia-ți timp să te gândești la ceea ce simți și la ceea ce îți dorești de la această relație, apoi stabiliți împreună niște limite. Pentru unele persoane, chiar și un schimb mai direct de mesaje cu o terță parte nu este potrivit într-o relație, în timp ce altele sunt mai relaxate.

Fie că apare o terță parte, fie că nu vă găsiți locul în relație, cel mai bine este să fiți sincer cu partenerul dvs. în legătură cu sentimentele dvs. Dacă aveți îndoieli, dați-i partenerului dvs. posibilitatea de a vedea clar situația și de a lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la soarta relației.

3. Abuzuri

Fie că este vorba de abuz fizic sau verbal, indiferent cât de mult îl iubești pe celălalt, nu va fi suficient pentru a face relația mai bună. Într-o relație abuzivă, este normal să simți că nu ești suficient de bună, că nu meriți dragostea lui și că trebuie să suporți abuzul dacă îl iubești cu adevărat. Totuși, acest lucru nu este adevărat. Dacă te iubește cineva, acesta nu te va răni.

Chiar dacă este rar, amintește-ți mereu că dragostea și abuzul nu merg niciodată mână în mână. Orice relație are momente dificile și conflicte majore, dar într-o relație abuzivă singura opțiune este despărțirea. Întotdeauna există factori externi care fac ca scăparea să pară imposibilă, dar să știi că, indiferent cât de mult iubești un abuzator, acesta nu se va schimba.

4. Vă doriți lucruri fundamental diferite

Este nevoie de mult timp pentru a ajunge să cunoști cu adevărat pe cineva. Este firesc dacă la primele întâlniri nu se vorbește despre câți copii îți dorești și dacă vrei să locuiești la oraș sau la țară, dar mai devreme sau mai târziu este bine să ajungi la aceste subiecte.

Într-o relație care funcționează bine, este esențial să știi ce își dorește partenerul tău de la viață. Pot apărea conflicte dacă tu îți dorești mai mulți copii, iar el nu vrea niciunul, sau dacă el vrea să-și concentreze toată energia pe carieră, în timp ce tu preferi să călătorești. Este bine să aflați cât mai devreme posibil și să încercați să ajungeți la un compromis fără ca vreunul dintre voi să fie nevoit să renunțe.

5. Lipsa de atracție fizică

În marea majoritate a cazurilor, ne exprimăm dragostea fără cuvinte. Gândește-te de câte ori îți mângâi partenerul când treci pe lângă el în apartament sau îi dai un sărut pe obraz când te întinzi pe canapea cu el. Cu toate acestea, acestea sunt esențiale pentru a vă menține partenerul atractiv din punct de vedere fizic, iar acest lucru este deosebit de important dacă limbajul de dragoste al partenerului dumneavoastră este atingerea fizică.

Nu este ușor să recunoști atunci când te simți că nu te simți confortabil să atingi cealaltă persoană. Dar fiți sinceri și oferiți-le amândurora șansa de a fi cu cineva cu care aveți un limbaj de dragoste similar. Poate că îți iubești partenerul, dar atracția fizică este ceva fără de care relația nu va funcționa mult timp.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Există o modalitate simplă de a-ți verifica mâinile pentru a vedea dacă bei suficientă apă,

Terapia genică care vindecă bolile de sânge, aprobată în premieră mondială de Marea Britanie

Cele mai bune batoane proteice: cum să le alegi și să le consumi?

Care este glicemia normala in functie de varsta?

Ce rochii de seară să alegi pentru ocaziile festive din timpul iernii?

Despre gluten in alimentatia bebelusului. Când introducem în diversificarea bebelușilor?

Pixel 8 Lăsat în Afara Revoluției AI – Ce Înseamnă Asta Pentru Tine?

Este într-adevăr atât de mult zahăr într-o sticlă de ketchup Heinz?

Oboseala de la Covidul pe termen lung: cum ne distruge mușchii și de ce nu avem tratament.

Pentru ce este bun calciu lactic? Beneficii si efecte adverse

Ce analize medicale sunt recomandate dupa 40 de ani.

Doar 99 în lume: Galaxy S24 Ultra Cybertruck, capodopera de 8800 de dolari!