Beneficiile Fabuloase ale Sucului de Aronia. Un Drum Spre Bunăstare

Beneficiile Fabuloase ale Sucului de Aronia. Un Drum Spre Bunăstare

Acest fruct miraculos este foarte bogat în fructoză, pectină și acid tanic și este un antiinflamator foarte eficient.

Fructul este originar din estul Statelor Unite și din Canada. Recunoscându-i-se valorile biologice deosebite, a fost plantat pe suprafețe din ce în ce mai mari în Germania începând cu sfârșitul anilor 1970. Un nume mai puțin cunoscut este aronia.

Fructele negre de Aronia nu sunt cu adevărat comestibile crude, deoarece au un gust ușor astringent. Din cauza acestui gust, anglo-saxonii o numesc „chokeberry”. Cu toate acestea, este o hrană foarte populară printre păsări, deoarece acestea nu simt gustul astringent.

Dacă doriți să o transformați în mâncare, congelați-o mai întâi și îndulciți-o pentru un gust mai plăcut.

Efectele fiziologice ale sucului de aronia

În primul rând, aronia neagră este un agent antiinflamator și preventiv foarte eficient, dar este și un tratament complementar foarte eficient pentru diabetici.

Cercetările din ultimele decenii au arătat clar că majoritatea bolilor „opresive și distructive” ale civilizației (infarct, cancer, diabet, boli circulatorii și metabolice) sunt induse de procese inflamatorii. Conținutul extrem de ridicat de polifenoli și flavonoide din aronia se leagă de markerii antiinflamatori (cum ar fi ciclooxigenaza și TNF-alfa) și blochează enzima care ar duce la formarea acidului arahidonic, care este declanșatorul tuturor tipurilor de inflamații.

În Rusia, medicina populară folosește de mult timp aronia ca remediu de casă pentru multe afecțiuni. Acesta era folosit în principal pentru bolile intestinale și ale pielii, infecțiile tractului urinar și hipertensiunea arterială. În Uniunea Sovietică, s-au efectuat cercetări intensive asupra aronia încă din anii 1950, deoarece s-a constatat nu numai că ajută la eliminarea contaminanților cu metale grele din organism, ci și că are un efect vindecător excelent asupra pacienților care suferă de boala radiațiilor. Așadar, a fost folosit nu numai ca aliment, ci și ca pulbere și tabletă eficace din punct de vedere clinic.

A fost documentată utilizarea sa clinică de succes în următoarele patologii:

Boli intestinale, indigestie acidă, boli hepatice și biliare, boli de piele, simptome alergice, diabet, boli ale copiilor (scarlatină, rujeolă), hipertensiune arterială și toate celelalte boli cardiovasculare, tulburări de coagulare a sângelui, tromboze, infecții ale tractului urinar, boli ale tiroidei, îmbunătățirea stării și a calității vieții pacienților supuși chimioterapiei, uveită

Rezumând experiența ultimelor decenii, este clar că acest fruct sălbatic, cu o valoare nutritivă extrem de ridicată, a devenit centrul atenției medicale cu un motiv întemeiat. Își datorează valoarea sa curativă conținutului ridicat de vitamina P (flavonoid), de vitamine hidrosolubile B1, B2, B6, B9, B12, C și H, de vitamine liposolubile A, E și K, precum și capacității sale ridicate de eliminare a radicalilor liberi, care protejează celulele de distrugere.

Ce beneficii au fructele de aronia?

● Reduce în mod eficient inflamația asociată cu urinarea frecventă și durerile. Împiedică dezvoltarea infecțiilor cauzate de bacteria E.coli, datorită conținutului său ridicat de acid chinic.

●Aronia este benefic și pentru sistemul circulator, deoarece ingredientele sale active reduc inflamațiile, protejează inima și vasele de sânge de deteriorarea celulelor, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, și reduc tensiunea arterială ridicată și nivelul nociv al colesterolului.

● Antioxidanții din aronia neagră protejează stomacul. Acesta poate ajuta la tratarea problemelor stomacale, cum ar fi ulcerul gastric și diareea.

● De asemenea, Aronia luptă împotriva bacteriilor și a virusurilor, crescând rezistența organismului. Cei care mănâncă în mod regulat Aronia nu vor trebui să se îngrijoreze de răceli și gripă.

● Cercetările au arătat că fructele Aronia nu crește nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, reduce riscul de complicații ale diabetului, deci este un aliment bun de consumat atât pentru a preveni, cât și pentru a trata boala.

● Prin eliminarea inflamațiilor, Aronia reduce riscul de boli cronice (diabet, boli de inimă, artrită).

● În prevenirea cancerului, cercetările au demonstrat eficiența sa, în special împotriva cancerului de colon.

● Este, de asemenea, eficient în protejarea ochilor. Datorită conținutului său ridicat de beta-caroten, Aronia protejează sănătatea ochilor, reduce riscul de cataractă. Prin zeaxantină și luteină, previne degenerescența maculară și este, de asemenea, eficient împotriva inflamațiilor oculare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 lucruri pe care nu le știai despre frig. Vei fi uimit de ceea ce vei citi.

Obsesia oamenilor pentru fast food – de ce suntem atrași de acest tip de mâncare și care sunt consecințele consumului regulat

5 lucruri care fac ca o relație să nu funcționeze, chiar dacă vă iubiți

Beneficiile Benesio Strescalm în gestionarea stresului

Ce vitamine trebuie să administrezi primăvara?

Pentru ce este bun calciu lactic? Beneficii si efecte adverse

Care sunt efectele nocive ale zahărului asupra organismului?

TOP pantofi de drumeție (2023)

Durerea de dinți: cum să o ameliorăm la domiciliu fără medicamente?

Există semne că ești pe cale să te îmbolnăvești: merită să fii atent dacă nu vrei să cazi în pat

Ce este inozitolul si pentru ce se foloseste: Un nutrient esențial pentru sănătatea ta

Sport cu rezultate fara efort. Sfaturi si bune practici.