O boală periculoasă se răspândește alarmant în Europa

O boală periculoasă se răspândește alarmant în Europa

Rujeola este o boală contagioasă care a făcut ravagii în Europa anul trecut. Potrivit Biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății de la Copenhaga, numărul de cazuri de rujeolă în regiunea europeană a crescut de 30 de ori față de 2022, depășind 30 000 de cazuri. În 2022, au fost raportate doar 941 de cazuri.

Boala a afectat 40 din cele 54 de țări din regiune, care include și întreaga Asie Centrală. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Kazahstan și Rusia, cu peste 10 000 de cazuri fiecare. În Europa de Vest, cea mai afectată țară a fost Marea Britanie, cu 183 de cazuri.

Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a avertizat că situația este foarte gravă, deoarece

21 000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru rujeolă anul trecut, iar cinci au decedat din cauza bolii.

OMS a explicat că scăderea numărului de vaccinări împotriva rujeolei în timpul pandemiei de coronavirus a făcut ca multe persoane, mai ales copii, să fie expuse la această boală periculoasă.

Se estimează că 1,8 milioane de copii din Regiunea Europeană a OMS nu au fost vaccinați împotriva rujeolei între 2020 și 2022. OMS a subliniat că este esențial să se intensifice eforturile pentru a preveni reapariția rujeolei. Toate țările trebuie să fie pregătite să “detecteze rapid și să răspundă în timp util la focarele de rujeolă”, altfel

progresele făcute în eliminarea rujeolei în Europa vor fi compromise.

Rujeola, care se transmite prin picături de salivă, este o boală similară gripei, cu simptome și o erupție cutanată care poate provoca complicații pulmonare, ale urechii medii sau chiar meningită. Nu există un tratament specific, iar în unele cazuri poate fi fatală.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un progres major pentru persoanele cu diabet.

Giardioza: Simptome,cauze diagnosticare si tratament.

Cum să ai grijă de ochii tăi în timpul verii?

Psoriazisul, vindecat de pesti

ACESTE 8 SIMPTOME VĂ INDICĂ DACĂ AVEȚI O DEFICIENȚĂ DE VITAMINA D

Test de intoleranță alimentară – Diagnosticarea alergiilor alimentare.

Cât de eficiente sunt sfaturile bioterapeutului Djuna?

Fapte interesante despre 5 Superalimente.

Terapia genică care vindecă bolile de sânge, aprobată în premieră mondială de Marea Britanie

La ce se poate folosi bicarbonatul de sodiu? Nu doar pentru curățare.

Atac de cord – cercetătorii spun că această zi te expune unui risc mai mare

Obsesia oamenilor pentru fast food – de ce suntem atrași de acest tip de mâncare și care sunt consecințele consumului regulat