Deficitul de magneziu - se ascunde in spatele mai multor probleme decat crezi!

Deficitul de magneziu – se ascunde in spatele mai multor probleme decat crezi!

Magneziul este unul dintre cele mai esențiale minerale de care are nevoie organismul nostru. De aceea, poate cauza probleme serioase dacă organismul tău este deficitar. Iată cum să-ți conștientizezi organismul de acest lucru!

Deficitul de magneziu este în zilele noastre o boală foarte răspândită. Îl obținem în mare parte din alimentele de bază, cum ar fi pâinea, fructele și legumele și produsele lactate. Cu toate acestea, doar o parte din magneziul din aceste alimente poate fi absorbit, restul fiind excretat în fluidele corporale, cum ar fi urina sau transpirația. De aceea, este bine să vă asigurați că luați suficient magneziu.

banner

Oboseala cauzată de deficiența de magneziu

Magneziul joacă un rol important în producerea de energie pentru funcționarea organismului nostru, deoarece se bazează foarte mult pe mitocondriile din celulele noastre pentru acest proces și este, de asemenea, crucial pentru funcționarea glandelor suprarenale.

Insomnie cauzată de deficiența de magneziu

Oboseala datorată deficienței de magneziu este însoțită de insomnie. Acest lucru se datorează faptului că magneziul este implicat în producerea unui neurotransmițător inhibitor, care este, de asemenea, responsabil pentru relaxarea necesară pentru somn. În astfel de cazuri, suplimentele și medicamentele pe bază de magneziu pot fi de mare ajutor.

Migrene cauzate de deficiența de magneziu

Mai multe studii au arătat că nivelurile scăzute de magneziu din organism sunt adesea strâns legate de apariția migrenelor cronice. Așa cum am menționat mai sus, magneziul joacă un rol cheie în reglarea producției de neurotransmițători. Astfel, așa cum am descris mai sus, suplimentele de magneziu pot fi eficiente în reducerea episoadelor de migrenă.

Dureri musculare cauzate de deficitul de magneziu

Magneziul joacă un rol important nu doar pentru neurotransmițători, ci și pentru mușchi. Dacă nu avem suficient magneziu în organism, contracțiile musculare devin necoordonate și mult mai slabe – și pot duce la crampe foarte dureroase. Dacă aveți această problemă des, cel mai probabil se datorează unei deficiențe de magneziu – unul dintre cele mai frecvente simptome – dar merită întotdeauna să vă consultați medicul de familie.

Constipația cauzată de deficiența de magneziu

Constipația este una dintre cele mai frecvente probleme digestive. Magneziul este un remediu ușor pentru aceasta, iar aportul său ajută la înmuierea scaunelor și la accelerarea metabolismului.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mituri de Placebo Terapie – Care este Adevărul?

Sigurul secret pentru o zi de succes: Micul dejun regulat!

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.