ACTIVITATEA FIZICĂ SCADE LA JUMĂTATERISCUL DE CANCER LA PROSTATĂ

ACTIVITATEA FIZICĂ SCADE LA JUMĂTATERISCUL DE CANCER LA PROSTATĂ

O echipă de cercetători britanici de la Şcoala Medicală din Bristol, citată de descopera.ro, a constatat că bărbaţii care se menţin activi îşi pot înjumătăţi riscul de cancer la prostată.

Oferta Emag

„în studiul nostru, finanţat de Fondul Mondial pentru Cercetări asupra Cancerului, am utilizat o metodă de măsurare a activităţii fizice în rândul a 79.148 de bărbaţi cu cancer de prostată şi 61.106 care nu au fost diagnosticaţi cu această afecţiune, cu vârste de peste 50 de ani. Ne-am bazat, cu precădere, pe analiza variaţiilor din secvenţa ADN, asociate activităţii fizice, mai degrabă decât pe nivelul de mişcare autoraportat de subiecţi.

Astfel, am descoperit că subiecţii cu cel mai mare nivel de activitate fizică prezentau o reducere cu 51% a riscului de cancer la prostată în comparaţie cu cei mai puţin activi. Exerciţiile fizice, printre care se numără şi grădinăritul sau mersul pe jos, au un efect de protecţie mult mai important decât se credea anterior.

Cu cât nivelul de activitate este mai mare, cu atât este mai bine, arată concluziile noastre, de aceea recomandăm ca bărbaţii să fie cât mai activi fizic. Dovezile noastre sugerează clar că a fi activ este benefic în ceea ce priveşte riscul de cancer la prostată, însă, nu este necesar să fie o activitate viguroasă sau să se practice sporturi de echipă. Este suficient să se mişte corpul, prin activităţi ce le pot fi incluse în rutina zilnică.

Acest studiu este cel mai amplu de acest tip, care utilizează o metodă relativ nouă ce completează cercetările observaţionale actuale pentru a determina cauzele cancerului de prostată. Numai în Marea Britanie, în medie, aproximativ unul din şase bărbaţi este diagnosticat cu cancer la prostată, însă acest risc ar putea scădea la 1 din 12 în cazul bărbaţilor care au un nivel ridicat de activitate fizică. Studiul a analizat efectul a 22 de factori de risc asupra cancerului de prostată, însă rezultatele legate de activitatea fizică au fost cele mai izbitoare”, explică oamenii de ştiinţă britanici.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cine a Inventat Barbecue-ul?

Farfuria perfecta: Cum sa asociezi corect alimentele

De unde vine depresia? Din pat!