Atac de cord - cercetătorii spun că această zi te expune unui risc mai mare

Atac de cord – cercetătorii spun că această zi te expune unui risc mai mare

Potrivit cercetătorilor, în această zi există mai multe șanse de a provoca un atac de cord.

Atacurile de cord grave sunt mai susceptibile de a se produce la începutul săptămânii de lucru decât în orice alt moment, potrivit unei noi cercetări prezentate la conferința British Cardiovascular Society din Manchester.

Medicii de la Belfast Health and Social Care Trust și de la Royal College of Surgeons din Irlanda au analizat datele de la 10.528 de pacienți care au fost spitalizați cu cel mai grav tip de atac de cord între 2013 și 2018. Acesta se numește infarct miocardic cu supradenivelare ST (STEMI) și apare atunci când o arteră coronariană majoră este complet blocată.

Cercetătorii au descoperit că rata atacurilor de cord STEMI a crescut la începutul săptămânii de lucru, cea mai mare rată fiind înregistrată în zilele de luni. Rata STEMI a fost, de asemenea, mai mare decât se aștepta duminica”, se arată în postare.

Dobson a precizat că până acum nu au reușit să explice pe deplin de ce se produce acest fenomen de „luni trist”. Studiile anterioare, care au sugerat, de asemenea, că atacurile de cord au o probabilitate mai mare de a se produce în zilele de luni, au indicat rolul ritmurilor circadiene.

Iată care sunt simptomele unui atac de cord


Recunoașterea simptomelor unui atac de cord este adesea dificilă, chiar și pentru medicii experimentați, deoarece nu toate cazurile provoacă simptome sau unele simptome sunt absente. În plus, simptomele unui infarct depind în mare măsură de vârsta pacientului, de comorbidități, de localizarea infarctului și de mărimea zonei de miocard afectate.

Simptomele tipice ale infarctului:

durere toracică – de obicei iradiind spre brațul stâng – senzație de strângere – acesta este simptomul pe care îl recunosc majoritatea oamenilor;
Simptomele mai puțin cunoscute ale atacului de cord:

  • greață, vărsături
  • dificultăți de respirație
  • pierderea cunoștinței
  • transpirație


În unele cazuri, aceste simptome pot fi confundate cu durerea toracică, angina pectorală. Marea diferență dintre cele două afecțiuni este că în angina pectorală, din artere vine mai puțin oxigen decât are nevoie inima, de obicei din cauza unei îngustări a arterei coronare. Cea mai mare diferență între cele două afecțiuni este că în angina pectorală apare necroza miocardică ireversibilă, în timp ce în angina pectorală nu se întâmplă acest lucru.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce rochii de seară să alegi pentru ocaziile festive din timpul iernii?

O dietă sănătoasă ne poate prelungi viața cu până la un deceniu

Top 4 cele mai bune creme/spray de protectie solara 2023

Cum transformi Ziua Mamei într-o zi pe care nu o va uita niciodată?

Cele mai bune batoane proteice: cum să le alegi și să le consumi?

Prevenirea cancerului cu vitamina D? Atât contează dacă ești obez

Cat de toxic poate fi carnea la gratar? Afla raspunsul!

Ce sunt uleiurile esențiale? Beneficii si moduri de utilizare.

Cat de sanatoase sunt tigarile electronice? Daca sunt riscuri, cum te afectează vapingul?

Cum să îți construiești o rutină eficientă de lucru de acasă.

Argila si beneficiile ei in ingrijirea tenului.

5 lucruri care fac ca o relație să nu funcționeze, chiar dacă vă iubiți