Nu Ignora! Sunetele din Jocuri Care Distrug Urechile Copiilor

Nu Ignora! Sunetele din Jocuri Care Distrug Urechile Copiilor

Să vorbim deschis despre ceva ce nu prea e discutat: jocurile pot fi un risc serios pentru auzul tău. Nu glumesc! Un studiu recent, cu peste 50.000 de participanți, a aruncat o lumină nouă asupra acestui subiect. Se pare că zgomotul din timpul sesiunilor de joc poate sări peste limita de siguranță fără să ne dăm seama. Și nu e vorba doar de un bang ocazional din jocuri – dacă stai lipit de ecran ore în șir, riști să-ți zdruncini serios timpanele.

Specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății și de la Universitatea din Carolina de Sud au tras un semnal de alarmă în BMJ Public Health. Ei spun că dacă te joci la volum mare constant, poți ajunge să ai probleme permanente cu auzul sau chiar tinitus – știi tu, acel țiuit enervant care nu vrea să dispară.

Acum, să punem lucrurile în perspectivă: studiul zice că nu ar trebui să ne expunem urechile la mai mult de 83 dB pentru peste 20 de ore pe săptămână. Asta e cam cât face zgomotul traficului obișnuit. Dacă urcăm la 86 dB, timpul scade la 10 ore, iar la 98 dB – nivelul unui concert rock – ai voie doar 38 de minute. Și pentru copii, e și mai strict: maxim 75 dB pentru 40 de ore pe săptămână.

Dar aici e partea care dă de gândit: în timpul unei sesiuni intense de joc, nivelul mediu de zgomot e mult peste aceste limite. Gândește-te că un blender zgomotos are 85 dB și ar trebui să-l suporti doar 8 ore pe zi. Dar când joci, e ca și cum ai sta lângă un blender turbo pentru 6-8 ore. Rezultatul? Îți poți lua adio de la auzul bun.

Deci, data viitoare când te așezi la consolă sau PC, gândește-te la asta: volumul la care te joci nu e doar o chestiune de confort, ci și de sănătate. Nu vrei să ajungi să spui “Ce?” la fiecare frază, nu-i așa?

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Beneficiile Omega 3: De ce ar trebui să le includem în dieta noastră

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

Argila si beneficiile ei in ingrijirea tenului.

Tonifierea pielii: Importanta pentru aspectul tau sanatos

Consumul excesiv de fructe – O problemă de sănătate?

Ce este Betaină Hidroclorică HCL? Efectele sale asupra sistemului nostru digestiv

Sport cu rezultate fara efort. Sfaturi si bune practici.

Fructul Pomelo: Beneficiile Nutriției Unice Și Secretele Rămase Inecunoscute

Apa îmbuteliată, mai rea decât se credea: nanomaterialele care ne pot ajunge în creier și inimă

Beneficiile Fabuloase ale Sucului de Aronia. Un Drum Spre Bunăstare

Beneficiile Consumului de Cafea

Care sunt cele 3 straturi ale pielii?