Un medicament inhalat ar putea fi arma secretă împotriva cancerului pulmonar

Un medicament inhalat ar putea fi arma secretă împotriva cancerului pulmonar

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai grele boli de tratat, dar cercetătorii de la Universitatea Columbia au găsit o posibilă soluție: o terapie inhalată cu ARNm IL-12, scrie Interesting Engineering.

IL-12 este o moleculă care joacă un rol esențial în sistemul imunitar, fiind un fel de mesager care activează limfocitele T, niște celule albe din sânge care luptă cu cancerul și infecțiile. Molecula le face pe aceste celule să fie mai eficiente și mai puternice.

Cercetătorii au folosit niște purtători foarte mici, numiți vezicule extracelulare (EV), pentru a transporta ARNm în organism. Aceste EVs au fost obținute din celule renale umane și au fost încărcate cu ARNm printr-un impuls electric slab. Pentru a vedea dacă funcționează, cercetătorii au injectat celule canceroase pulmonare la șoareci.

Apoi, au injectat EV-urile cu ARNm printr-un nebulizator, care le-a trimis direct în plămâni.

Rezultatele au fost impresionante: inhalarea de EV-uri cu ARNm a fost foarte eficientă în tratarea cancerului pulmonar la șoareci. EV-urile au fost mai bune decât tratamentele clasice și au dus la tumori mai mici, la o viață mai lungă și la un sistem imunitar mai puternic.

Studiul ar putea fi un pas important în tratamentul cancerului pulmonar. Profesorul Ke Cheng, care a condus cercetarea, spune că terapia țintită a reușit să protejeze țesuturile sănătoase și să stimuleze sistemul imunitar să lupte cu cancerul. Dar acestea au fost doar teste pe animale, așa că mai avem mult până să încercăm soluția la oameni.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

La ce se foloseste curcuma? Beneficii, proprietati si moduri de utilizare

Deficitul de magneziu – se ascunde in spatele mai multor probleme decat crezi!

Cele mai bune surse de vitamine în sezonul rece si numai.

Cât de eficiente sunt sfaturile bioterapeutului Djuna?

A ieșit la iveală ceva foarte neplăcut despre băuturile zaharoase

Care este motivul pentru care răgușeala nu dispare? Cum să aflați

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

Cum poate Angel Escudero să vindece cu gândirea?

Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi: Ce trebuie să știi

Ce mă face să mă simt obosit, total epuizat? Medicul răspunde

Cum sa iti planifici mesele cu alimente care ard grasimile

Cum tratezi sinuzita cu sare de mare și bicarbonat de sodiu? Iata rereta!