Cercetare: Europenii sunt stresați și grași și nu știu ce să facă

Cercetare: Europenii sunt stresați și grași și nu știu ce să facă

Dacă ești european, probabil că nu ești prea mulțumit de cum arăți și de cum te simți. Dar nici nu ai chef să faci ceva în privința asta. Așa arată rezultatele unui sondaj făcut de Huawei și Ipsos în septembrie, pe un eșantion de oameni din Germania, Polonia, Spania, Italia, România, Bulgaria, Turcia și Marea Britanie.

Sondajul a scos la iveală că jumătate dintre europeni sunt nemulțumiți de starea lor generală de sănătate. Ce îi îngrijorează cel mai mult? Obezitatea (46%), oboseala (29%) și lipsa de mobilitate (26%). 91% dintre europeni vor să își îmbunătățească sănătatea, dar nu oricum, ci cu patru obiceiuri sănătoase deodată. În fruntea listei se află reducerea stresului (43%), urmată de slăbit (40%), mâncat sănătos (35%), dormit bine (35%) și mișcat zilnic (34%).

Dar de la vorbă la faptă e cale lungă: 72% dintre europeni au recunoscut că le lipsește motivația să își schimbe stilul de viață și că renunță ușor la obiceiurile sănătoase.

Cercetarea a mai descoperit că smartwatch-urile pot fi de ajutor în formarea de noi obiceiuri sănătoase. 87% dintre cei care au un ceas inteligent au spus că au adoptat cel puțin un nou obicei de viață sănătos după ce au primit informații sau sugestii de la ceasul lor. Cei mai mulți au spus că au început să facă mai mult sport (47%), să se antreneze mai mult timp (41%), să își monitorizeze somnul (39%) și să își ajusteze dieta în funcție de datele oferite de ceasul inteligent (28%).

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consecințele fumatului – O privire la aspectele negative ale fumatului

Cum să ai grijă de ochii tăi în timpul verii?

TOP Periuțe de dinți electrice 2023

Ecologia fericirii – Ce este fericirea?

Tusea recurentă: 5 remedii de casă dovedite

Două medicamente noi, bazate pe editarea genetică, tratează anemia falciformă.

Care este glicemia normala in functie de varsta?

Noi cercetări: Cartofii prăjiți pot provoca depresie

Vești devastatoare pentru cei vaccinați de Pfizer: încă un efect secundar dezvăluit

Cum să îți desfunzi urechile

Ați primit vaccinul Pfizer? Atenție la acest lucru: Rezultatele unui nou studiu

Obiceiurile tale determină cât de mult și cum trăiești