cresterea pulsului

Ce poate provoca o creștere bruscă a ritmului cardiac? Cardiologul raspunde

Există multe motive pentru care ritmul cardiac poate crește brusc și pentru perioade mai lungi de timp.

Cauzele unei creșteri bruște a ritmului cardiac

În spatele fiecărei bătăi a inimii se află activitatea unor celule musculare speciale numite miocite. Atunci când celulele noastre au nevoie de mai mult oxigen – de exemplu, în timpul activității fizice – creierul trimite un mesaj către inimă pentru a „stimula” miocitele să lucreze mai mult. Rezultatul este o creștere a numărului de bătăi ale inimii pe minut, sau a ritmului cardiac.

Toată lumea a observat că, în anumite situații, inima începe să bată mai tare și pulsul sare. Exemple de astfel de situații includ:

  • Stresul emoțional – veștile proaste, o sperietură bruscă sau un eveniment care te face să te simți emoționat, declanșează un răspuns de stres și acesta este o parte din motivul pentru care ritmul cardiac crește.
  • Activitatea fizică – atunci când ne mișcăm mai intens, inima trebuie să pompeze sângele mai repede pentru a livra oxigen și nutrienți către celule. Cu cât exercițiul fizic este mai intens, cu atât ritmul cardiac crește mai mult.
  • Vremea – vremea umedă și caldă face ca organismul să lucreze mai mult pentru a se răci.
  • Schimbări bruște ale poziției corpului – chiar și o ridicare rapidă în picioare poate crește ritmul cardiac.
  • Medicamentele și drogurile – anumite medicamente și unele droguri, cum ar fi ecstasy și cocaina, pot, de asemenea, să accelereze pulsul într-un timp scurt.
  • Modificări hormonale – modificările nivelului de hormoni, de exemplu în timpul sarcinii sau menopauzei, pot crește temporar ritmul cardiac.
puls crescut


Cauze ale creșterii pe termen lung a ritmului cardiac

Există unele afecțiuni legate de stilul de viață care pot provoca o creștere lentă și susținută a ritmului cardiac. Cele mai frecvente dintre acestea sunt:

stilul de viață sedentar,
alimentație inadecvată, alimentație dezechilibrată, dietă necorespunzătoare,
fumatul,
consumul regulat de alcool,
probleme de tensiune arterială,
consumul de droguri pe termen lung, administrarea anumitor medicamente eliberate pe bază de rețetă.
Este important să vă faceți un control dacă aveți un puls ridicat, deoarece există multe afecțiuni care pot sta la baza acestuia. De exemplu, anemia feriprivă, anumite probleme ale valvelor cardiace sau alte probleme care afectează inima, o activitate tiroidiană anormală sau alte activități hormonale, sângerări severe sau boli grave ale anumitor organe pot cauza un puls ridicat.

De aceea, investigația trebuie să clarifice în primul rând cauzele care stau la baza acestei afecțiuni, pentru că numai atunci vom ști dacă obiectivul nostru trebuie să fie „doar” reducerea ritmului cardiac sau tratarea cauzei care stă la baza acestuia.

Mulți dintre noi au auzit despre efectele de reducere a pulsului ale beta-blocantelor, dar nu este deloc sigur că acesta este răspunsul în toate cazurile. Fie și numai pentru că medicamentul blochează și receptorii beta din pereții bronșici ai plămânilor, ceea ce poate declanșa un atac de astm. Așadar, pacienții cu astm sau predispuși la astm, de exemplu, ar trebui să ia în considerare administrarea lor.

Deci, nimeni nu ar trebui să aleagă un regulator de ritm cardiac pentru propria barbă și ar trebui să fie luat numai la sfatul și pe baza prescripției unui medic.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pixel 8 Lăsat în Afara Revoluției AI – Ce Înseamnă Asta Pentru Tine?

Test de intoleranță alimentară – Diagnosticarea alergiilor alimentare.

Coji de Ceapa:Proprietățile terapeutice ale foii de ceapă

Ce mă face să mă simt obosit, total epuizat? Medicul răspunde

TOP pantofi de drumeție (2023)

Turmericul poate fi la fel de eficient ca și medicamentele în tratarea problemelor digestive 

Oboseala de la Covidul pe termen lung: cum ne distruge mușchii și de ce nu avem tratament.

Magia ceaiului verde: 8 motive pentru care este elixirul suprem pentru corpul tău!

Cele mai bune calmante pentru dinti: antiinflamatoare si analgezice

Slabeste dupa nastere: 7 Strategii de succes

Beneficiile Benesio Strescalm în gestionarea stresului

Care este cel mai bun gel de construcție? Autonivelant , fara pilire. Cum îl aleg pe cel mai bun?