Ciuperca unghiei și piciorul de atlet

Ciuperca unghiei și piciorul de atlet – cauze si optiuni de tratament.


Unul dintre cele mai frecvente tipuri de boli de piele este infecția fungică a picioarelor. De obicei, aceasta apare mai întâi în zonele dintre degetele de la picioare, care rețin mai bine umiditatea, provocând o senzație de solzi, mâncărime și mirosuri neplăcute. Dacă nu este tratată corespunzător sau dacă nu este tratată, se poate răspândi la unghii și la alte părți ale corpului. Este relativ dificil de eradicat, sporii permit ciupercilor să se înmulțească rapid și eficient, așa că prevenirea este importantă.

Ce determina aparitia micozei unghiilor


Cu excepția climatului mai rece, este o boală foarte frecventă în întreaga lume, inclusiv în România, afectând mai mult de jumătate din populație. Se răspândește deosebit de rapid în anumite spații comunitare. Exemple tipice sunt comunitățile sportive care folosesc dușuri și vestiare comune, piscinele și comunitățile familiale.

Infecția este cauzată de ciuperci filamentoase, sporulante sau mucegaiuri, care de obicei colonizează pielea moartă. Acestea preferă în special părțile mai umede dintre degetele de la picioare. Leziunile cutanate care apar aici pot fi ulterior suprainfectate de bacterii.

Există, de asemenea, o serie de afecțiuni care sunt considerate factori de risc pentru această boală, astfel încât trebuie acordată o atenție deosebită evitării acestora în cadrul prevenției.

Printre acestea se numără apariția pantofilor închiși, din plastic și introducerea șosetelor și ciorapilor sintetici. Folosirea acestor articole de îmbrăcăminte oferă un habitat favorabil pentru ciuperci, deoarece ele fac din picioarele noastre un loc umed, întunecat, cald și abia aerisit.

Prezența unor boli care slăbesc sistemul imunitar ne poate face, de asemenea, mai sensibili la infecții. Una dintre acestea este diabetul. Băile fierbinți prelungite în exces și nenumăratele cantități de detergenți de pe piața actuală, care au rolul de a usca pielea, pot fi, de asemenea, un mediu favorabil pentru această boală. Micile leziuni de pe pielea uscată sunt un stimulent pentru dezvoltarea ciupercilor.

Ciuperca Unghiei: Simptome


Simptomele pot varia de la ușoare la severe și dureroase. În cazurile cele mai norocoase, există „doar” descuamare și înroșirea zonei afectate, dar acest lucru poate duce la erupții cutanate dureroase, cu mâncărimi și la crăparea rapidă a pielii, care poate fi suprainfectată de bacteriile care pot pătrunde în zonă.

Dacă infecția se extinde la unghii, simptomele sunt, de asemenea, foarte vizibile și acolo. Diferitele tipuri de ciuperci prezintă simptome diferite, dar în majoritatea cazurilor îngroșarea și decolorarea unghiilor sunt caracteristice. Dacă sunt afectate și tălpile picioarelor, apar scuame și, în cazurile mai grave, pielea devine inflamată și roșiatică. Și alte zone ale corpului pot dezvolta boala, care poate duce chiar la eczeme în viitor.

Ciuperca unghiei

Excesul de creștere bacteriană menționat mai sus poate fi periculos din cauza apariției complicațiilor (de exemplu, vasculită, ulcerații cutanate).

Diagnostic


În majoritatea cazurilor, un examen fizic prin inspecție vizuală este suficient pentru a diagnostica boala, pe baza recunoașterii simptomelor caracteristice. În unele cazuri, în care se justifică un tratament țintit, pot fi necesare culturi fungice și bacteriene. În cazurile de infecție persistentă și severă, pot fi suspectate alte boli subiacente. Pentru a clarifica acest lucru pot fi comandate teste de laborator.

onicomicoza unghie micotica

Tratament pentru Ciuperca Unghiei


Un procent mare de boli sunt ușoare, astfel încât produsele fără prescripție medicală sub diverse forme (creme, spray-uri) disponibile în farmacii, spalari frecvente cu apa cu bicarbonat de sodiu sunt suficiente pentru a vindeca afecțiunea. Aplicarea trebuie făcută la sfatul farmacistului sau așa cum este descrisă în prospect, după curățarea și ștergerea zonei cu probleme. Durata tratamentului va depinde de gravitatea infecției, dar medicamentele trebuie continuate timp de două săptămâni după ce simptomele s-au rezolvat pentru a preveni reapariția.

În cazul în care nu există o ameliorare semnificativă după câteva săptămâni, trebuie consultat un dermatolog. În astfel de cazuri, specialistul va prescrie, de obicei, produse pe bază de prescripție medicală, topice și orale.

În cazul în care infecția s-a răspândit la unghie, este de așteptat un proces de vindecare prelungit, deoarece unghia bolnavă se poate vindeca doar în același ritm în care crește unghia nouă. Acest lucru poate dura până la un an.

Prevenirea aparitiei Ciupercii unghiei și piciorul de atlet


Prevenirea ar trebui să se concentreze pe evitarea creării unui mediu favorabil pentru ciupercile de pe picior. Un pas important în acest sens este spălarea zilnică a picioarelor, care ar trebui să fie întotdeauna urmată de o ștergere uscată temeinică. Dacă puteți, lăsați picioarele libere pentru o perioadă scurtă de timp după ce vă ștergeți și abia apoi puneți șosete. Trebuie subliniat aici faptul că atunci când alegem hainele pe care le purtăm, trebuie să le preferăm pe cele din materiale naturale. Pentru șosete, bumbacul sau lâna cu absorbție bună pot fi o alegere bună, iar pentru încălțăminte, piese din piele, bine aerisite și evitați materialele plastice.

Atunci când folosiți dușurile comune sau vizitați piscinele, aveți întotdeauna la dumneavoastră papuci și asigurați-vă că îi dezinfectați din când în când. De asemenea, trebuie avut grijă să dezinfectați pantofii cu formalină și să vă asigurați că aceștia sunt uscați corespunzător dacă se umezesc.

prevenire

În special în gospodării, uneori, ustensilele și textilele partajate pot purta riscul de infecție. Printre acestea se pot număra lenjeria de pat, șosetele, prosoapele, cleștele de unghii. Dezinfecția trebuie efectuată și aici. Aceasta se poate face cu o spălare la temperaturi înalte pentru haine sau cu o soluție de clor pentru alte articole din plastic sau metal.

Când faceți curățenie, încercați să evitați băile fierbinți care usucă pielea și, în schimb, dați prioritate dușurilor scurte. Cei cu pielea mai deshidratată ar trebui să își protejeze corpul cu creme hidratante pentru piele.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ar trebui să te ghideze atunci când alegi încălțămintea potrivită?

Cele mai bune batoane proteice: cum să le alegi și să le consumi?

Consumul excesiv de fructe – O problemă de sănătate?

Ați primit vaccinul Pfizer? Atenție la acest lucru: Rezultatele unui nou studiu

Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi: Ce trebuie să știi

Ceaiuri de slabit: cum sa alegi si sa folosesti ceaiurile care te ajuta sa pierzi kilogramele in plus

Cum să ai o siluetă perfectă: sfaturi și trucuri pentru un stil de viață sănătos

Obsesia oamenilor pentru fast food – de ce suntem atrași de acest tip de mâncare și care sunt consecințele consumului regulat

De ce au eșuat medicamentele pentru boala Alzheimer și cum se pot găsi noi soluții.

Fructul Pomelo: Beneficiile Nutriției Unice Și Secretele Rămase Inecunoscute

Sandale cu toc pe care le vei adora vara aceasta – Alege cel mai frumos model

Hernia de Disc: Ce este și Cum se tratează