Deși această descoperire datează încă din anul 1923, ea a fost tinută departe de ochii publicului de către industria farmaceutică și cea alimentară. Omul de știință german, Otto Heinrich Warburg, care a făcut acestă descoperire a primit pentru aceasta premiul Nobel.
El explica că principala cauză în apariția cancerului este stilul de viață în care oamenii consumă în principal mâncare acidă și nu depun efort fizic, iar corpul începe să creeze un mediu acid în care celulele devin din ce în ce mai acide si toxice, reducându-se astfel nivelul de oxigen.
Când nivelul de oxigen scade, mediul acid ia locul unui mediu sănătos. Cele două condiții sunt interdependente, dând naștere una celeilalte. În concordanță cu descoperirile făcute de Otto, celulele tumorilor sunt anaerobe, aceasta însemnând că ele nu au nevoie de oxigen pentru a supravietui și nu se pot multiplica atunci când concentrația de oxigen este ridicată. Celulele tumorilor cresc cu ajutorul glucozei și a mediului în care se dezvoltă, fără a avea nevoie de oxigen. Dacă nivelul de oxigen din celulele normale este redus cu 35%, acestea devin celule cancerigene în doar 2 zile.
Cancerul este practic un mecanism de supraviețuire al anumitor celule într-un mediu acid în care nu există un nivel de oxigen normal.
IMPORTANT: mediul alcalin sau acidic din corp este strâns legat de ceea ce mănânci și de tot aportul de vitamine, minerale, proteine, grăsimi sau carbohidrați.
Există o scală de măsură a pH-ului pentru a determina nivelul de aciditate sau alcalinitate al unui mediu, scală care pornește de la 0 și ajunge până la 14. Mediul acid are valori sub 7, iar mediul bazic sau alcalin are valori corespunzătoare peste 7.
În conluzie, este extrem de important de știut care dintre alimente sunt acide și care sunt alcaline pentru o bună funcționare a celulelor organismului uman. pH-ul este important să aibă valori ușor peste 7. Când o persoană este complet sănătoasă pH-ul sângelui este undeva între 7,4 și 7,45, iar dacă valoarea coboară sub 7 persoana intră în coma.
Alimente care crează mediu acid în corp:
- pâinea
- zahărul rafinat și produsele care conțin zahăr
- țigările
- sarea rafinată
- alcoolul
- produsele prelucrate industrial, produsele conservate, coloranții artificiali, aromele, stabilizatorii, etc.
- produsele de origine animală
- cafeaua
- făina rafinată și produsele precum prăjiturile și pastele
- margarina
- orice mâncare gătită
Alimente care crează mediu alcalin în corp:
- legumele
- fructele
- apa
Corpul este de asemenea oxigenat în timpul exercițiilor fizice, de aceea un stil de viață sedentar are un impact negativ major asupra corpului. De asemenea alimentația ideală conține în proporție de 60% alimente alcaline.
Toate băuturile carbo-gazoase, sucurile rafinate și orice fel de îndulcitori periclitează sănătatea. Oamenii bolnavi trebuie să consume 80% alimente alcaline și să evite cu orice preț alimentele nesănătoase.
Persoanele diagnosticate cu cancer trebuie sa își alcalinizeze corpul căt de mult posibil. Chimioterapia nu este recomandată pentru că mărește aciditatea corpului. Corpul își folosește rezervele de oxigen pentru a diminua efectele negative ale chimioterapiei, prin reducerearea acidității, în acest proces corpul folosind minerale din dinți, oase, păr și unghii. Din acest motiv pacienții care recurg la chimioterapie își pierd părul.
Urmărește-ne și pe Google News