De aceea este important să-l lași pe adolescent să poarte ceea ce își dorește

De aceea este important să-ți lași adolescentul să poarte ceea ce vrea.

Tu nu vei ieși în această fustă – ai țipa din nou la fiica ta de 14 ani. Numără până la zece și încearcă să păstrezi aceste comentarii pentru cel mai rău scenariu. Cu o astfel de remarcă, poți „înjunghia” mult mai adânc decât ți-ai dori; pentru adolescenți, îmbrăcarea în acest caz este încă despre experimentare. S-ar putea să vă dați seama că aveți mai multe probleme decât ați vrea să aveți; îmbrăcatul ca un adolescent înseamnă să experimentezi. Este, de asemenea, un mijloc de autoexprimare; prin care adolescentul încearcă să se plaseze într-o lume confuză.

Pe drumul anevoios către vârsta adultă, un adolescent trebuie să învețe, de asemenea, cum să facă alegeri responsabile. În timp ce încearcă să își afirme independența, el se poate revolta împotriva treburilor casnice și a obligațiilor școlare, dar este important să îl lăsăm să își exercite dorința de libertate cel puțin prin vestimentație; în limita rațiunii, desigur.

De obicei, în anii de liceu, tinerii încep cu adevărat să experimenteze cu îmbrăcămintea. Tot prin îmbrăcăminte, adolescentul încearcă să se plaseze și să se definească într-un mediu social care i se pare confuz. Eu, de exemplu, îmi amintesc foarte bine că m-am îmbrăcat ca o „entellectuelle” în primul an de liceu, cu o pereche de sandale, pentru că voiam să încerc; apoi, brusc, într-o schimbare bruscă – și spre marea bucurie a mamei mele – mi-am tăiat părul la doi centimetri și mi-am imaginat că sunt cel mai tare supermodel din toate timpurile.

Pentru un adolescent, nu este vorba doar de modul în care te îmbraci și de ceea ce cred colegii tăi despre tine; îmbrăcămintea este o parte esențială a căutării identității; a descoperirii de sine.

De aceea, ar trebui să abordezi subiectul cu mare atenție; iar dacă vrei să vorbești cu el despre asta, ține cont de terenul important și nesigur pe care îl pășești. Adolescenții își explorează și își descoperă personalitatea prin intermediul hainelor, motiv pentru care le este foarte greu să accepte criticile și reproșurile legate de o piesă vestimentară. Însă, ca părinți, îi putem ajuta foarte mult, sprijinindu-i și încurajându-i.

De asemenea, îi poți ajuta să găsească un echilibru între o îmbrăcăminte confortabilă, potrivită pentru vreme și în același timp expresivă. Pentru că s-ar putea să poarte tricoul său preferat zile întregi sau iarna să iasă în pantaloni scurți de baschet. Dacă este posibil, asigură un anumit grad de independență și de alegere în aceste chestiuni; și puteți merge la cumpărături împreună. Poate îi dai niște bani de buzunar, pe care îi poate folosi pentru a cumpăra tot ce dorește.

Vorbește cu el despre tipurile de haine care îi plac și ce este dispus să poarte. Dacă știi acest lucru, poți evita cheltuielile exagerate nechibzuite și risipa inutilă de bani.


În timp ce diferite tendințe pot deschide uși, pentru unii se poate întâmpla contrariul; un adolescent se poate simți cu ușurință mai puțin cool și izolat dacă nu poate străluci in ultima jachetă la modă de la o marcă scumpă. De asemenea, poate fi de ajutor să vorbești cu el despre dezavantajele și consecințele de amploare ale fast fashion-ului.

Având în vedere că din ce în ce mai mulți tineri iau în serios problema schimbărilor climatice și a încălzirii globale, conștientizarea problemelor de mediu afectează modul în care mulți dintre ei se îmbracă. Există o renaștere a piețelor și a magazinelor second hand; mulți cumpără articole sustenabile de la mărcile lor preferate. De asemenea, îi poți face pe adolescenții tăi să conștientizeze faptul că cel mai bun mod de a combate risipa este să nu mai cumpere mult și să poarte fiecare articol cât mai mult timp posibil.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ecologia fericirii – Ce este fericirea?

YouTube Health te învață cum să salvezi vieți cu videoclipuri de prim ajutor

Cum tratezi sinuzita cu sare de mare și bicarbonat de sodiu? Iata rereta!

TOP Periuțe de dinți electrice 2023

De ce mâncatul târziu îngrașă: Studiul care schimbă tot ce știai despre dietă

Mituri de Placebo Terapie – Care este Adevărul?

Pareri Stomachon: un remediu natural pentru sindromul de intestin iritabil

Blastomicoza, o infecție fungică mortală, se răspândește în SUA

Două medicamente noi, bazate pe editarea genetică, tratează anemia falciformă.

Cele mai bune batoane proteice: cum să le alegi și să le consumi?

Consumul excesiv de fructe – O problemă de sănătate?

„M-am spălat pe față cu apă în fiecare dimineață timp de 2 săptămâni, am fost șocată de rezultate”