simptome mai putin cunoscute ale diabetului

Iată, cele 10 simptome mai puțin cunoscute ale diabetului, la care nu te-ai gândit încă.

„Majoritatea pacienților cu diabet mor din cauza unui atac de cord”, spune dr. Osama Hamdy, liderul Programului Inpatient Diabetes al Centrului Joslin Diabetes din Boston. „Cu toate acestea, din cauza lipsei de simptome, mulți oameni nu iau în serios această boală.”

simptome mai putin cunoscute ale diabetului
simptome mai putin cunoscute ale diabetului

Da, știm cu toții că diabetul rezultă din fluctuațiile nivelului de glucoză din sânge și din producerea insuficientă de insulină. Acestea sunt cele două elemente cheie ale acestei boli, care afectează unul din zece americani. Dar acestea sunt doar vârful aisbergului. Boala poate provoca daune semnificative în organism, încet, încet, în mod discret.

banner

Cele 10 efecte secundare neplăcute ale diabetului:

1. tensiune arterială și niveluri ridicate de colesterol

2. probleme de sănătate cerebrală

3. probleme dentare

4. probleme sexuale (cum ar fi disfuncția erectilă)

5. probleme auditive

6. probleme de piele

7. apnee obstruativă de somn (întreruperi ale respirației în timpul somnului)

8. probleme de vedere

9. insuficiență renală

10. dureri ale celulelor nervoase (neuropatie).

Dovezile continuă să arate că diabetul afectează întregul organism și poate provoca daune importante, dacă nu este tratat. Vestea bună este că majoritatea complicațiilor pot fi tratate, dacă ne adresăm medicului și urmăm instrucțiunile acestuia.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top 6 cele mai bune ape de gură. Cum alegi apa de gura pentru dantura ta

Consumul excesiv de fructe – O problemă de sănătate?

Fapte interesante despre 5 Superalimente.