Prețurile implanturilor dentare: Ce factori influențează costul

Prețurile implanturilor dentare: Ce factori influențează costul

Sănătatea nu ar trebui să fie negociabilă, doar că trăim într-o lume guvernată de bani. Din păcate, pe fondul neajunsurilor, mulți pacienți ajung mult prea târziu la stomatologie, punând sănătatea orală pe ultimul loc. O astfel decizie te poate costa mult, ținând cont că problemele dentare evoluează odată cu trecerea timpului, iar o simplă carie poate conduce treptat la pierderea dinților.

Dacă, din diferite motive, te confrunți și tu cu această problemă și cauți un implant dentar în București, înseamnă că vrei să știi și care sunt costurile. Îți poți face o idee, citind articolul până la final. Vei afla care sunt prețurile actualizate, dar și care sunt factorii care influențează costul total.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv medical de mici dimensiuni, realizat din titan, care acționează ca o rădăcină artificială. Odată introdus în osul maxilar sau mandibular, acesta servește drept bază pentru o coroană dentară, pentru o punte sau pentru o proteză dentară fixă. De ce este o opțiune atât de populară în rândul pacienților? Pentru că aduce o serie de beneficii pe termen lung:

  • Funcționalitate;
  • Durabilitate;
  • Conservarea dinților vecini;
  • Îmbunătățirea masticației;
  • Prevenirea pierderii osoase.

Factori care influențează costul unui implant dentar

Înainte de toate, trebuie să știi că prețul implantului dentar este influențat de o serie de factori, precum:

  • Evaluarea inițială și planificarea tratamentului: Există clinici care nu percep taxe pentru evaluarea inițială, dar există și situații în care medicii tarifează și această etapă;
  • Numărul de implanturi necesare: Costul total al tratamentului este influențat de numărul de implanturi necesare. Dacă îți lipsesc mai mulți dinți, ai două opțiuni: să pui implant în locul fiecărui dinte pierdut ori să pui câteva implanturi pentru a crea o bază solidă pentru o proteză fixă. Există mai multe opțiuni și variante de tratament. Doar medicul îți poate recomanda cea mai bună alternativă pentru zâmbetul tău;
  • Materialele utilizate: Materialele folosite pot influența, de asemenea, costul final. Implantul, de exemplu, poate fi realizat din titan sau din zirconiu. În plus, coroanele dentare pot fi realizate din material ceramic, din zirconiu sau din combinația dintre metal și ceramică;
  • Intervenții suplimentare: În unele cazuri, pacienții trec și prin alte proceduri, înainte de inserarea implantului. Poate fi vorba despre o extracție, despre o augmentare osoasă ori despre o operație de sinus lifting.

Prețul implantului dentar

Poți afla cât costă implantul dentar pentru toată gura încă de la prima întâlnire cu specialiștii. Clinicile care se respectă stabilesc planul de tratament și un cost total înainte de procedura propriu-zisă. Astfel, pacienții nu sunt puși în situația de a plăti intervenții extra.

Pentru că există mai multe tipuri de implant dentar, dar și pentru că nevoile pacienților sunt diferite, costurile pot varia în funcție de factorii prezentați mai sus. Cu toate acestea, îți poți face o idee, pornind de la o informație generală: implantul dentar în sistem complet costă în jur de 3750 de Lei. Totuși, vorbim despre un preț estimativ, ceea ce înseamnă că este recomandat să contactezi un medic cu experiență în implantologie pentru a merge la o primă consultație. În urma evaluării de specialitate, ți se va recomanda cea mai bună opțiune, calculându-se și prețul final.

În final, orice pacient trebuie să înțeleagă faptul că sănătatea orală este vitală pentru o stare de bine. Pe lângă încrederea oferită de un zâmbet perfect, o dantură completă contribuie activ la îmbunătățirea masticației și la sănătatea sistemului digestiv.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Psoriazisul, vindecat de pesti

Descoperă istoria ozonului medical și cum poate să îți îmbunătățească sănătatea

60 de ani de la inventarea costumelor de baie Bikini

La ce să renunți ca să slăbești: sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o siluetă de invidiat

Ce este Betaină Hidroclorică HCL? Efectele sale asupra sistemului nostru digestiv

Alimente bogate in vitamine B. Ai deficit de vitamina B? Consumă aceste alimente!

„Neintelegerea” alimentului cu medicamentul

Magia ceaiului verde: 8 motive pentru care este elixirul suprem pentru corpul tău!

Rolul aparatului de glicemie și al decongestionantului nazal în îngrijirea personală

Miere De Manuka: Beneficii si efectele mierii.

O nouă mutație a Coronavirusului este aici-iată cât de eficiente sunt vaccinurile.

Alimentatie sanatoasa: 14 Alimente care iti schimba viata