CANCERUL CREŞTE RISCUL DE ACCIDENT VASCULAR

CANCERUL CREŞTE RISCUL DE ACCIDENT VASCULAR

Cercetătorii americani din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Pennsylvania, citaţi de descopera.ro, susţin că persoanele care suferă sau au suferit de cancer au un risc mai mare de a muri, ca urmare a unui accident vascular cerebral (AVC),în comparaţie cu populaţia generală.

In studiul nostru, am plecat de la statisticile oficiale din Statele Unite ale Americii, conform cărora cancerul ocupă primul loc în topul cauzelor de deces, în timp ce AVC se află pe locul cinci în acest top. Am folosit datele a peste 7,5 milioane de persoane, diagnosticate cu cancer, între anii 1992 şi 2015. Dintre cele 7.529.481 persoane cu cancer din acest studiu, 80.513 au murit din cauza accidentului vascular cerebral, bărbaţii şi femeile înregistrând riscuri egale.

Totuşi, datele sugerează că riscul de a muri de AVC era mai mare în cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu cancer, de tineri sau chiar la o vârstă mai fragedă. Persoanele care au aflat că suferă de tumori cerebrale sau de limfom, înainte de 40 de ani, prezintă un risc mai mare de AVC, în ceea ce privește persoanele diagnosticate cu cancer de prostată sau de sân, riscul este mai mare dacă diagnosticul a fost pus după vârsta de 40 de ani.

Fenomenul se explică prin faptul că persoanele care suferă ori s-au vindecat de cancer sunt într-o stare protrombotică, ceea ce înseamnă că au un risc mai mare de formare a cheagurilor de sânge, care pot merge apoi la plămâni şi pot provoca o embolie pulmonară, de exemplu, sau pot provoca un accident vascular cerebral dacă merge spre creier.

In general, este o temă de bază şi un factor de risc pentru o mulţime de pacienţi cu cancer. Şi pentru că anumite tipuri de cancer, precum cele ale prostatei, sânului şi colorectumului sunt unele dintre cele mai frecvente cancere, aceasta poate ajuta şi la explicarea acestei asociaţii ridicate.

Cercetări anterioare au arătat că majoritatea pacienţilor cu cancer nu vor muri de cancer, ei vor muri de altceva, un accident vascular cerebral fiind una dintre posibilităţi. Descoperirile noastre sugerează că pacienţii pot beneficia de un program de screening care să îi ajute la prevenirea unora dintre aceste decese timpurii, datorate AVC, precum şi pentru a ajuta la identificarea pacienţilor pe care i-am putea viza cu aceste eforturi preventive.

De asemenea, riscul de a suferi un AVC creşte odată cu trecerea timpului, iar tipul de cancer de care o persoană suferă este un factor suplimentar de risc”, explică oamenii de ştiinţă americani.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pareri Stomachon: un remediu natural pentru sindromul de intestin iritabil

La ce să renunți ca să slăbești: sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o siluetă de invidiat

Ce este ADHD? Cauze, simptome și metode de tratament.

Lifting Facial Natural: Exerciții Faciale și Masaj Pentru O Piele Radiantă

ACESTE 8 SIMPTOME VĂ INDICĂ DACĂ AVEȚI O DEFICIENȚĂ DE VITAMINA D

Ce Este Taurina si de unde provine? Ce beneficii are?

Giardioza: Simptome,cauze diagnosticare si tratament.

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

Durerea de dinți: cum să o ameliorăm la domiciliu fără medicamente?

Evoluția se întâmplă sub ochii noștri: tot mai mulți copii se nasc cu mai puțini dinți

Speranță Nouă pentru Pacienții cu Cancer: Descoperirea care Poate Salva Vieți

8 lucruri pe care nu le știai despre frig. Vei fi uimit de ceea ce vei citi.