Coji de ceapa

Coji de Ceapa:Proprietățile terapeutice ale foii de ceapă

Introducere:

Ceapa, una dintre cele mai răspândite legume din lume, are și partea sa necomestibilă care se aruncă aproape întotdeauna. Cu toate acestea, foile de ceapă matură pot fi utilizate în numeroase tratamente, făcându-le un remediu universal bland.

Conținutul de quercetină:

Foile de ceapă conțin 4% antioxidanți, bioflavonoide și quercetină, o substanță biologic activă cu multe proprietăți terapeutice. Quercetina acționează ca un antioxidant, antialergic, anti-aterosclerotic, cardioprotector, hipotensiv, imunostimulator, antiinflamator, regenerator și oncoprotector.

Coji de ceapa
Coji de ceapa

Proprietăți terapeutice ale foii de ceapă:

Foile de ceapă au proprietăți tonifiante pentru activitatea cardiacă, cresc imunitatea și au proprietăți expectorante, laxative, diuretice, spasmolitice, coleretice, antiseptice și anticancerigene.

Tratarea hipertensiunii:

Persoanele care suferă de hipertensiune pot bea în fiecare zi ceai din foi de ceapă. Infuzia din foi de ceapă ajută la eliminarea din organism a surplusului de sodiu și clor, ceea ce este foarte important pentru persoanele cu probleme cardiace. De asemenea, poate fi folosit ca remediu împotriva cârceilor.

Mod de preparare a ceaiului din foi de ceapă:

Se adaugă foi de ceapă într-un pahar cu apă clocotită și se lasă să se infuzeze timp de 10 minute. După acest timp, se îndepărtează foile și se bea preparatul neîndulcit peste noapte.

Concluzie:

Foile de ceapă sunt o sursă valoroasă de quercetină, o substanță cu proprietăți terapeutice multiple. Înainte de a arunca foile de ceapă, este important să cunoaștem proprietățile lor și modul în care pot fi utilizate pentru a trata diverse probleme de sănătate.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Magia ceaiului verde: 8 motive pentru care este elixirul suprem pentru corpul tău!

De ce au eșuat medicamentele pentru boala Alzheimer și cum se pot găsi noi soluții.

Ai grijă de zâmbetul tău și explorează locuri noi: ce trebuie să știi despre turismul dentar!

Mierea de manuka: proprietăți, beneficii, utilizări și sfaturi utile.

Miere de Manuka: Puterea vindecătoare a naturii

La ce să renunți ca să slăbești: sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o siluetă de invidiat

Care sunt cele 3 straturi ale pielii?

La ce se foloseste curcuma? Beneficii, proprietati si moduri de utilizare

Top 3 Cele mai bune surse de probiotice.

O nouă mutație a Coronavirusului este aici-iată cât de eficiente sunt vaccinurile.

Metoda Balcanică este mai sănătoasă împotriva hemoroizilor

Cafea cu unt: nu numai că vă va oferi un început de zi plin de energie, dar vă va ajuta să scăpați de kilogramele în plus.